OK

OK Cancel

Thank you

Close

Goed insmeren, de beste manier om uw huid te beschermen op het strand

  • favoriet

De golven, de wind, de zon en het strand hebben allemaal een effect op de effectiviteit van onze zonnebrand. Ontdek hoe belangrijk het is om u goed in te smeren tijdens een dagje op het strand.

Zorgen voor het hele gezin op het strand.

Voor alle gezinnen die op vakantie gaan, is het niet meer dan logisch om een zonbescherming mee te nemen die geschikt is voor een jonge huid. Maar ervoor zorgen dat iedereen de juiste zonbescherming heeft is geen makkelijke taak, dat merkt u direct als u uw avontuurlijke kinderen wilt insmeren. Zand kan er voor zorgen dat de SPF van zonbescherming afneemt, dus een zonnebrand met een anti-zand formule, zoals Vichy’s anti-zand mist met SPF 50, is een must. Door uw kinderen hiermee in te smeren zorgt u voor een langdurige zonbescherming zonder de huid uit te drogen. Daarnaast zorgt de verbeterde spray ervoor dat het insmeren gemakkelijker wordt en het gelijkmatig aan te brengen is, zelfs op winderige dagen. Ideaal voor een dagje zeilen. 1

De beste tips om optimale bescherming uit uw zonnebrand te halen

Hoe kunnen wij er voor zorgen dat we goed ingesmeerd zijn tijdens een dagje op het strand? Het is belangrijk om extra zorg te dragen voor onze bescherming als we gezwommen hebben. Water kan de SPF aanzienlijk verminderen.21 Verzeker jezelf van een goede bescherming na het zwemmen door opnieuw zonnebrand in te smeren . Kies de juiste producten om de huid gehydrateerd te houden, zoals Vichy’s Hydraterende Melk met SPF 50. Essentieel om te voorkomen dat uw huid uitgedroogd aan gaat voelen. Als u uit het water komt, is opnieuw insmeren een must voordat u op uw handdoek gaat liggen. Wrijven of schuiven over de handdoek kan ertoe leiden dat de hoeveelheid zonnebrand op uw lichaam vermindert.51 Als laatste, is regelmatig insmeren cruciaal. Smeer uzelf opnieuw in om de twee uur of na het zwemmen, transpireren of afdrongen. Onthoud dat een lichtere huid een hogere SPF en UVA bescherming nodig heeft dan een donkere huid. Probeer de zon tussen 11 uur ‘s ochtends en 3 uur ‘s middags te vermijden. Als de zon op zijn hoogst staat, is het extra belangrijk om een gevoelige huid te bescherming. Ook in de schaduw moet u uw huid goed insmeren, want het zand reflecteert de UV-stralen.6 Vergeet u dus niet in te smeren voordat u op uw handdoek gaat liggen en geniet van de vakantie!

Wil jij zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij je dichtstbijzijnde apotheek.

Meest gelezen

Is er een verband tussen zuivel en acné?

Expert talk

Is er een verband tussen zuivel en acné?

Kan het zijn dat de melk die jij bij het ontbijt drinkt je acné veroorzaakt? We onderzoeken het complexe verband tussen zuivelproducten en acné en de effecten die het kan hebben op de huid.

Heb jij je wel eens afgevraagd of zuivel jouw acné veroorzaakt? Volgens wetenschappers zou dit weleens kunnen kloppen. Onderzoeken hebben aangetoond dat er een verband is tussen zuivel en acné. Maar voordat jij direct alle melk, kaas en andere zuivelproducten vermijdt, zou je het een en ander moeten weten van het effect op je huid en hoe je acné kunt voorkomen.

Lees het artikel

Mee-eters verwijderen? Zo komt u er definitief van af!

Expert talk

Mee-eters verwijderen? Zo komt u er definitief van af!

Iedereen heeft ze wel eens: mee-eters (ook wel comedonen  of blackheads genoemd). Ze komen voor op de neus, hals, voorhoofd en kin. Op de wangen komen ze minder vaak voor, maar hoe komt dat? Dit heeft te maken met de zogenaamde T-zone. Zoals u misschien zelf wel eens gemerkt hebt, is de huid niet overal hetzelfde. Vaak is de huid op het voorhoofd de neus en kin wat vetter dan de huid op de wangen en de hals. Deze drie plekken vormen samen als het ware de letter T, vandaar de T-zone. Mee-eters ontstaan wanneer het talg in de talgklier zich ophoopt, oxideert de talg. Hierdoor verkleurt het talg en worden zwarte puntjes zichtbaar. Lees hier wat u kunt doen tegen deze zwarte puntjes en wat u vooral moet laten.

Lees het artikel

go to top