OK

OKCancel

Thank you

Close

Grove poriën: wat kan eraan gedaan worden?

Wat zijn poriën?

Wanneer we ons gezicht van naderbij in de spiegel bekijken hebben we ongetwijfeld al eens onze poriën gezien. Simpel gezegd kunnen we de porie beschrijven als een buisje aan het einde van de talgklier. Talgklieren scheiden talg uit zodat onze huid voorzien wordt van een beschermende laag. Wanneer het talg niet goed uit de porie kan stromen, zal de porie verstopt geraken. Wanneer de porie verstopt geraakt kan deze openrekken en krijgen we te maken met vergrote poriën.

Zijn grove poriën verkleinbaar?

Vergrote poriën kunnen vernauwd worden maar niet helemaal verdwijnen. Verwijde poriën ontstaan namelijk ook door genetisch bepaalde factoren of door huidveroudering. Ondanks deze feiten kan men toch proberen om de poriën op verschillende manieren te verkleinen.

De huid reinigen

Het basisprincipe voor een gezonde huid begint bij een dagelijkse reiniging van de huid. Daarmee kunnen we verstopte poriën vermijden en blijft de huid stralend. Het is wel belangrijk om het juiste reinigingsproduct te kiezen dat bij uw type huid past! De huiddiagnose stelt enkele gerichte vragen die in een handomdraai ervoor zorgen dat u weet welk type huid u heeft en dus ook de juiste verzorgingsroutine kan kiezen.

Producten tegen grove poriën

Het Vichy Normaderm gamma is het antwoord op grove poriën. Een cosmeto-klinische studie bij 50 vrouwen wijst uit dat de Normaderm producten de poriën zichtbaar verkleinen. De Vichy Normaderm Anti-onzuiverheden dagcrème is bijvoorbeeld ontworpen voor mensen met een gevoelige huid. De formule bevat tevens geen parabenen en is niet comedogeen.

Omdat verwijde poriën ook genetisch bepaald kunnen worden (zie hierboven), hebben we nog de optie om te poriën te camoufleren. Normaderm heeft om die reden ook een BB crème met actieve ingrediënten die tegen onzuiverheden strijden. De foundation is verrijkt met Zincadone A, een zuiverend bestanddeel dat onzuiverheden vermindert.

Op zoek naar extra informatie met betrekking tot onzuiverheden? Lees alle artikelen over de onzuivere huid.

De oplossing van Vichy

Meest gelezen

Expert talk

De symptomen van de overgang in het lichaam en op de huid

Tijdens de menopauze is ons lichaam aan het veranderen, een onvermijdelijk feit. Ons figuur, ons haar, onze huid, alles aan ons uiterlijk lijkt ineens snel te verouderen. De overgang wordt ook wel ‘de tweede fase in ons leven’ genoemd. De impact daarvan reikt verder dan alleen de vruchtbaarheid. Al die veranderingen zijn niet levensbedreigend, maar ze zijn soms moeilijk te accepteren.

Lees het artikel

go to top