OK

OK Cancel

Thank you

Close

De haarkleur beschermen en vervaging voorkomen

 • favoriet

Wilt u zo lang mogelijk genieten van een levendige haarkleur. Vichy heeft drie belangrijke tips voor u, om uw pasgekleurde haar te beschermen en vervaging te voorkomen.

Was uw haren voorzichtig

Als u gekleurd haar wast, let dan op dat u uw haren niet te heet wast. Te warm water opent de haarfollikel, waardoor deze poreus zal worden en u haarkleur verliest. U kunt haar het beste wassen met lauwwarm water als u gaat douchen of een bad neemt. Als u het haar extra wilt laten glanzen, dan kan een korte stroom koud water wonderen doen. Hierdoor sluit de haarfollikel zich, wat resulteert in glanzend haar dat niet pluist. Te vaak de haren wassen is een van de grote oorzaken achter een vervaagde haarkleur. Onderzoek toont aan dat maar liefst 90% van het haarverlies te wijten is aan overmatig wassen.[1] Normaal tot droog haar moet om de twee of drie dagen gewassen worden, terwijl haar dat snel vet wordt baat heeft bij een verfijnde, sulfaatvrije formule, zoals Dercos ultra-kalmerende shampoo, om te voorkomen dat de natuurlijke oliën in het haar verwijdert worden. Die oliën zijn belangrijk voor een gezonde haargroei.

Voorkom hitteschade door te hydrateren

Schade aan uw haar door hitte is een van de grootste boosdoeners als het aankomt op een vervagende haarkleur. Het is dus essentieel om uw haren te beschermen als jij styling apparaten gebruikt zoals föhns of stijltangen. Haar expert Gianni Coppa, stylist bij de Parijse salon R’Factory[2], Raadt aan om de gevoelige hoofdhuid natuurlijk te laten drogen in plaats van deze aan hitte te onderwerpen. Dercos’ ultra-kalmerende hoofdhuid serum is gemaakt tegen de ongemakken die u kunt ervaren bij lange of extreme blootstelling aan hitte. Daarnaast verbetert het de reactie op intensieve chemische of extreem warme behandelingen, zoals kleuren, highlights of het krullen of stijlen van uw kapsel. Dit allemaal dankzij het mineraliserend water van Vichy.

Gebruik de juiste shampoo

Shampoo en conditioner gebruiken die aansluit op uw haartype is niet altijd genoeg voor gekleurd of behandeld haar. Probeer daarom eens een product dat uw haar intensief hydrateert en voorkomt dat de kleur van uw haar vervaagt. Als u een gevoelige hoofdhuid hebt, die snel geïrriteerd aanvoelt, gebruik dan Dercos’ ultra-kalmerend kleur. Dit is een balsemende shampoo formule die u hoofdhuid voorzichtig voed en schoonmaakt dankzij de reinigingscrème technologie. Dit betekent dat u het elke dag kunt gebruiken om de haarkleur zo lang mogelijk te behouden. Wie zegt dat u moet kiezen tussen een gezonde hoofdhuid of een mooie, levendige haarkleur?

Wil jij zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij je dichtstbijzijnde apotheek.

[1] http://journal.scconline.org/pdf/cc2009/cc060n02/p00217-p00238.pdf
[2] http://www.vichy.fr/le-vichy-mag/cuir-chevelu-sensible-comment-se-secher-les-cheveux/vmag34358.aspx

De oplossing van Vichy

 • Ultra-Kalmerende Shampoo voor normaal tot vet haar
 • Ultra Kalmerende Shampoo voor droog haar | Vichy
 • Meest gelezen

  Is er een verband tussen zuivel en acné?

  Expert talk

  Is er een verband tussen zuivel en acné?

  Kan het zijn dat de melk die jij bij het ontbijt drinkt je acné veroorzaakt? We onderzoeken het complexe verband tussen zuivelproducten en acné en de effecten die het kan hebben op de huid.

  Heb jij je wel eens afgevraagd of zuivel jouw acné veroorzaakt? Volgens wetenschappers zou dit weleens kunnen kloppen. Onderzoeken hebben aangetoond dat er een verband is tussen zuivel en acné. Maar voordat jij direct alle melk, kaas en andere zuivelproducten vermijdt, zou je het een en ander moeten weten van het effect op je huid en hoe je acné kunt voorkomen.

  Lees het artikel

  Mee-eters verwijderen? Zo komt u er definitief van af!

  Expert talk

  Mee-eters verwijderen? Zo komt u er definitief van af!

  Iedereen heeft ze wel eens: mee-eters (ook wel comedonen  of blackheads genoemd). Ze komen voor op de neus, hals, voorhoofd en kin. Op de wangen komen ze minder vaak voor, maar hoe komt dat? Dit heeft te maken met de zogenaamde T-zone. Zoals u misschien zelf wel eens gemerkt hebt, is de huid niet overal hetzelfde. Vaak is de huid op het voorhoofd de neus en kin wat vetter dan de huid op de wangen en de hals. Deze drie plekken vormen samen als het ware de letter T, vandaar de T-zone. Mee-eters ontstaan wanneer het talg in de talgklier zich ophoopt, oxideert de talg. Hierdoor verkleurt het talg en worden zwarte puntjes zichtbaar. Lees hier wat u kunt doen tegen deze zwarte puntjes en wat u vooral moet laten.

  Lees het artikel

  go to top