OK

OK Cancel

Thank you

Close

Kan haarverlies veroorzaakt worden door je levensstijl? Waar of niet waar?

 • favoriet

Is het mogelijk dat je haarverlies veroorzaakt wordt door je levensstijl? We vroegen het aan Laurie Jacquet, zij werkt voor het internationale wetenschappelijke communicatiecentrum van Vichy. Wij vroegen haar om een aantal misvattingen over haarverlies en advies om de symptomen van dunner wordend haar tegen te gaan.

Waar of niet waar? Door sporten kan je last krijgen van haarverlies

Niet waar! Ook al geloven sommigen dat de impact van de hormonen in het lichaam, namelijk testosteron, achter het haarverlies zitten. Laurie Jacquet zegt: “Er is geen enkel bewijs dat sporten en vroegtijdig haarverlies met elkaar in verband brengt. In tegendeel, juist door actief te leven en een goede algemene gezondheid te behouden en onze bloedvaten en het immuunsysteem gezond te houden kan je haarverlies voorkomen. Sporten resulteert namelijk in het vrijkomen van endorfine, wat helpt om de negatieve effecten van stress in het lichaam te bestrijden. Daarnaast heeft sporten ook een positieve werking op ons zelfvertrouwen, wat vaak het eerste een deuk oploopt als we last krijgen van haarverlies.”

Waar of niet waar? Teveel seks kan haarverlies veroorzaken?

Niet waar! Seks heeft vele voordelen, maar een bekende mythe suggereert dat veel seks kan leiden tot haarverlies, met name bij mannen. Maar wees niet bang, er is geen enkel wetenschappelijk bewijs dat een teveel (of een tekort) aan seks haaruitval kan veroorzaken. “Als het gaat om factoren die haaruitval veroorzaken, zijn het vooral de genen die hier de boventoon voeren.”

Tips om met haarverlies om te gaan

Wat werkt er dan wel als je haaruitval wilt beperken? We vroegen Laurie om een aantal tips om haaruitval te bestrijden.

Geef jezelf een hoofdmassage

Met een hoofdmassage kan jij de bloedcirculatie in je hoofdhuid stimuleren. Dit kan je gewoon thuis doen met een aantal simpele bewegingen, maar het is ook heerlijk om dit natuurlijk bij een salon te doen. Het doel is om de micro-circulatie in de hoofdhuid te bevorderen. Druk alleen niet te hard op je hoofdhuid, de toppen van je vingers zijn voldoende.

Beperk stress tot een minimum

Verder kan je in het algemeen verschillende activiteiten ondernemen om te ontspannen, hierdoor kan je het niveau van stress beperken. Het kan wel een tijdje duren voordat het haaruitval begint af te nemen, maar het is belangrijk om erop te vertrouwen dat het goedkomt, wees dus niet bang om te sporten of jezelf in te houden tussen de lakens.

De juiste voeding

Als laatste raadt Laurie aan om eens goed te kijken naar wat er op je bord ligt. Uiteindelijk, ben je wat je eet. De sterkte en de gezondheid van je haar wordt beïnvloedt door je dieet. Het is dus zeker de moeite waard om je dieet eens onder de loep te nemen en je kan ook eens overwegen om je dieet aan te vullen met supplementen. Als je op zoek bent naar bepaalde ingrediënten, ga dan voor voedsel dat rijk is aan vitamine B. Deze vitamine is essentieel voor een gezonde huid, haar en nagels. Eieren, rood vlees en vette vis zijn goede manieren om te beginnen met het aanpassen van je dieet. Net als het eten van voldoende proteïne, de bouwstenen voor gezond haar.

Wil jij zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij je dichtsbijzijnde apotheek.

De oplossing van Vichy

 • Ultra Kalmerende Shampoo voor droog haar | Vichy
 • Aminexil Clinical 5 voor vrouwen

  DERCOS

  Aminexil Clinical 5 voor vrouwen

  Haarverzorging tegen haaruitval
 • Densi-Solutions Balsem voor voller haar | Vichy

  DERCOS

  Densi-Solutions Balsem voor voller haar

  Conditioner

  Versterkende balsem voor fijn en verzwakt haar. Hydrateert de hoofdhuid voor gezonder uitziend haar.

 • Densi-Solutions Verzorging voor voller haar | Vichy

  DERCOS

  Densi-Solutions Concentraat voor voller haar

  Haarverzorging tegen haaruitval

  Geconcentreerde verzorging voor de hoofdhuid, voor sterker, voller uitziend haar.

 • Meest gelezen

  Is er een verband tussen zuivel en acné?

  Expert talk

  Is er een verband tussen zuivel en acné?

  Kan het zijn dat de melk die jij bij het ontbijt drinkt je acné veroorzaakt? We onderzoeken het complexe verband tussen zuivelproducten en acné en de effecten die het kan hebben op de huid.

  Heb jij je wel eens afgevraagd of zuivel jouw acné veroorzaakt? Volgens wetenschappers zou dit weleens kunnen kloppen. Onderzoeken hebben aangetoond dat er een verband is tussen zuivel en acné. Maar voordat jij direct alle melk, kaas en andere zuivelproducten vermijdt, zou je het een en ander moeten weten van het effect op je huid en hoe je acné kunt voorkomen.

  Lees het artikel

  Mee-eters verwijderen? Zo komt u er definitief van af!

  Expert talk

  Mee-eters verwijderen? Zo komt u er definitief van af!

  Iedereen heeft ze wel eens: mee-eters (ook wel comedonen  of blackheads genoemd). Ze komen voor op de neus, hals, voorhoofd en kin. Op de wangen komen ze minder vaak voor, maar hoe komt dat? Dit heeft te maken met de zogenaamde T-zone. Zoals u misschien zelf wel eens gemerkt hebt, is de huid niet overal hetzelfde. Vaak is de huid op het voorhoofd de neus en kin wat vetter dan de huid op de wangen en de hals. Deze drie plekken vormen samen als het ware de letter T, vandaar de T-zone. Mee-eters ontstaan wanneer het talg in de talgklier zich ophoopt, oxideert de talg. Hierdoor verkleurt het talg en worden zwarte puntjes zichtbaar. Lees hier wat u kunt doen tegen deze zwarte puntjes en wat u vooral moet laten.

  Lees het artikel

  go to top