OK

OK Cancel

Thank you

Close

Kan haarverlies veroorzaakt worden door je levensstijl? Waar of niet waar?

Is het mogelijk dat je haarverlies veroorzaakt wordt door je levensstijl? We vroegen het aan Laurie Jacquet, zij werkt voor het internationale wetenschappelijke communicatiecentrum van Vichy. Wij vroegen haar om een aantal misvattingen over haarverlies en advies om de symptomen van dunner wordend haar tegen te gaan.

Waar of niet waar? Door sporten kan je last krijgen van haarverlies

Niet waar! Ook al geloven sommigen dat de impact van de hormonen in het lichaam, namelijk testosteron, achter het haarverlies zitten. Laurie Jacquet zegt: “Er is geen enkel bewijs dat sporten en vroegtijdig haarverlies met elkaar in verband brengt. In tegendeel, juist door actief te leven en een goede algemene gezondheid te behouden en onze bloedvaten en het immuunsysteem gezond te houden kan je haarverlies voorkomen. Sporten resulteert namelijk in het vrijkomen van endorfine, wat helpt om de negatieve effecten van stress in het lichaam te bestrijden. Daarnaast heeft sporten ook een positieve werking op ons zelfvertrouwen, wat vaak het eerste een deuk oploopt als we last krijgen van haarverlies.”

Waar of niet waar? Teveel seks kan haarverlies veroorzaken?

Niet waar! Seks heeft vele voordelen, maar een bekende mythe suggereert dat veel seks kan leiden tot haarverlies, met name bij mannen. Maar wees niet bang, er is geen enkel wetenschappelijk bewijs dat een teveel (of een tekort) aan seks haaruitval kan veroorzaken. “Als het gaat om factoren die haaruitval veroorzaken, zijn het vooral de genen die hier de boventoon voeren.”

Tips om met haarverlies om te gaan

Wat werkt er dan wel als je haaruitval wilt beperken? We vroegen Laurie om een aantal tips om haaruitval te bestrijden.

Geef jezelf een hoofdmassage

Met een hoofdmassage kan jij de bloedcirculatie in je hoofdhuid stimuleren. Dit kan je gewoon thuis doen met een aantal simpele bewegingen, maar het is ook heerlijk om dit natuurlijk bij een salon te doen. Het doel is om de micro-circulatie in de hoofdhuid te bevorderen. Druk alleen niet te hard op je hoofdhuid, de toppen van je vingers zijn voldoende.

Beperk stress tot een minimum

Verder kan je in het algemeen verschillende activiteiten ondernemen om te ontspannen, hierdoor kan je het niveau van stress beperken. Het kan wel een tijdje duren voordat het haaruitval begint af te nemen, maar het is belangrijk om erop te vertrouwen dat het goedkomt, wees dus niet bang om te sporten of jezelf in te houden tussen de lakens.

De juiste voeding

Als laatste raadt Laurie aan om eens goed te kijken naar wat er op je bord ligt. Uiteindelijk, ben je wat je eet. De sterkte en de gezondheid van je haar wordt beïnvloedt door je dieet. Het is dus zeker de moeite waard om je dieet eens onder de loep te nemen en je kan ook eens overwegen om je dieet aan te vullen met supplementen. Als je op zoek bent naar bepaalde ingrediënten, ga dan voor voedsel dat rijk is aan vitamine B. Deze vitamine is essentieel voor een gezonde huid, haar en nagels. Eieren, rood vlees en vette vis zijn goede manieren om te beginnen met het aanpassen van je dieet. Net als het eten van voldoende proteïne, de bouwstenen voor gezond haar.

Wil jij zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij je dichtsbijzijnde apotheek.

go to top