OK

OK Cancel

Thank you

Close

Het belang van uw ontbijt: een goede start van de dag

Ze zeggen dat het ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag is, maar wie onder ons maakt nu echt tijd voor een gezonde start iedere ochtend? Voedingsdeskundige Raphaël Gruman onthult de voordelen van een goed ontbijt.

Waarom is het ontbijt zo belangrijk?

Velen van ons hebben moeite met opstaan ‘s ochtends. Maar, wat moeten we doen wanneer dit slaperige gevoel de rest van de dag aanhoudt? Voedingsdeskundige Raphaël Gruman legt uit: “Wanneer we wakker worden is ons lichaam gedehydrateerd. Hierdoor voelen we ons vermoeid. Het is zelfs zo dat een daling van 2% in het waterpeil van het lichaam al voor 20% minder energie gedurende de dag kan zorgen.”

Kortom, als u de dag fris en fruitig wilt beginnen, moet hydrateren uw eerste prioriteit zijn. Raphaël raadt aan om uw maag wakker te maken door het drinken van warm water met citroen ongeveer vijftien minuten voordat u gaat ontbijten. Dit start als het ware de spijsvertering en stimuleert de stofwisseling om uw lichaam zo voor te bereiden op de eerste maaltijd van de dag.

Tips voor een gezond ontbijt

Wordt u vaak met een hongergevoel wakker? Dat is goed nieuws! Raphaël zegt dat aangezien het lichaam de hele dag de tijd heeft om het ontbijt te verbranden u bijna alles kunt eten. Dat gezegd hebbende zijn dit de ingrediënten die u zeker niet wilt missen bij uw gezonde ontbijt:

Complexe suikers: Raphaël raadt aan om volkoren brood of granen te eten aangezien dit het lichaam gelijkmatig van energie voorziet. Dit helpt voorkomen dat u trek krijgt in een chocoladereep om 4 uur ’s middags.
Proteïne: of u nu fan bent van eieren, zalm, kaas of noten, het toevoegen van proteïne aan uw ontbijt zorgt er voor dat uw lichaam de hele dag alert blijft.

Wanneer u ‘s ochtends echt niet aan ontbijten moet denken, is het volgens Raphaël belangrijk om er voor te zorgen dat u de maaltijden de gehele dag door uitgebalanceerd houdt. Wanneer u ’s avonds laat helemaal los gaat met eten is er een grotere kans dat u slecht slaapt waardoor u weer minder goed kunt opstaan de volgende dag. Een gezond ontbijt is daarom erg belangrijk voor een energieke dag.

Wil jij zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij je dichtstbijzijnde apotheek.

go to top