OK

OK Cancel

Thank you

Close

Van de bron tot op uw huid: Mineraliserend Thermaal Water van Vichy, een verhaal van mineralen

Mineraliserend Thermaal Water van Vichy is het centrale bestanddeel in de huidverzorgingsproducten van Vichy. We volgen dit uitzonderlijk gemineraliseerde water op zijn tocht.

De ongelooflijke reis van water

Het regenwater dat in de Franse Auvergnestreek op de grond valt, sijpelt langzaam doorheen de microscopische barstjes in de aarde en begint zo aan een lange reis doorheen de kristallijne diepten. Tijdens zijn ondergrondse traject komt het in contact met magmatische gesteenten, waardoor het verrijkt wordt met minerale en sporenelementen. Het bereikt uiteindelijk een diepte van 4.000 meter, waar het wordt opgewarmd tot 140°C en vermengd met koolstofdioxide. Wanneer het dan met volle kracht weer naar het aardoppervlak wordt gestuwd, heeft dit Mineraliserend Thermaal Water van Vichy nog niets van zijn mineralen verloren.

Water in zijn ongerepte toestand

Het Mineraliserend Thermaal Water van Vichy wordt onttrokken aan zijn bron in de streek van de Franse vulkanen, in een welbepaalde zone die sinds 1874 vastligt. Het opvangpunt bevindt zich 15 meter diep, beschermd tegen vervuiling, zodat het water al zijn buitengewone eigenschappen behoudt. Bij het verlaten van de bron ondergaat het diverse bacteriologische en fysisch-chemische analyses. Na aankomst in de productie-eenheid, slechts 4 kilometer verderop, wordt de kwaliteit van het Mineraliserend Thermaal Water van Vichy uitgebreid getest(geur, helderheid, uitzicht, pH en geleidingsvermogen).

Een uiterst veilig proces

Om zijn zuiverheid intact te houden, wordt het Mineraliserend Thermaal Water van Vichy in speciaal daartoe voorziene tanks getransporteerd. Eenmaal op de productie-eenheid wordt het binnen de 7 dagen na zijn winning in huidverzorgingsformules verwerkt. Na een reis tot in de kern van de aarde bereikt het Mineraliserend Thermaal Water van Vichy uw huid in absoluut zuivere toestand.

Vichy Mineraliserend Water zit in al onze producten. Wilt u dit zelf ervaren? Shop nu bij uw dichtstbijzijnde apotheek!

go to top