OK

OK Cancel

Thank you

Close

Hoe bijenwas de huid beschermt

Bijenwas: een natuurlijke restaurateur

Bijenwas wordt al eeuwenlang gebruikt in de huidverzorging en de geneeskunde. Dankzij de rijke textuur, lijkt bijenwas op een luxueuze crème, wat het ideaal maakt voor de huidverzorging.

Tegenwoordig is bijenwas te vinden in een verscheidenheid aan huid- en haarverzorgingsproducten, van lippenbalsems en gezichtsmaskers tot dagcrèmes. Bovendien staat dit volledig natuurlijke ingrediënt, naast het stimulerende aspect, bekend om haar voedende eigenschappen. Bijenwas beschikt over een indrukwekkende hoeveelheid aan vitamine A, wat wondgenezing en huidherstel bevordert. Er zijn ook onderzoeken uitgevoerd waaruit blijkt dat bijenwas kan helpen met het herstel van brandwonden, omdat het goed werkt tegen jeuk, wat vaak voorkomt tijdens het herstelproces van de huid.

Hoe bijenwas helpt bij het bestrijden van infecties

Bijenwas helpt niet alleen om schade aan de huid te herstellen, maar kan ook helpen om huidschade te voorkomen. Wat gebleken is, is dat bijenwas dankzij kleine hoeveelheden antibacteriële stoffen ontstekingen helpt te bestrijden. Andere studies laten zien dat bijenwas in combinatie met andere natuurlijke ingrediënten, zoals olijfolie en honing, de ontwikkeling van bacteriën afremt en de verspreiding van verdere infecties helpt te verminderen.

Bijenwas: rijk aan lipiden ter bescherming van de huid

Naarmate we ouder worden, neemt het natuurlijke vetgehalte van onze huid af. Dit zorgt ervoor dat de huid fijner en gevoeliger wordt en dat het volume en de zichtbare volheid afneemt. Bijenwas is een hydrofobe (hydrofobe stoffen zijn stoffen die waterafstotend zijn of niet of zeer slecht met water te mengen zijn. Hydrofoob betekent letterlijk 'watervrezend') ingrediënt, een natuurlijk ingrediënt dat diep voedend is en water in de huid houdt door het te bedekken met een beschermende laag. Bijenwas versterkt ook de natuurlijke barrière van de huid, waardoor het een ideaal ingrediënt is voor de rijpe huid en een belangrijk ingrediënt is in Vichy's Neovadiol lijn, dat zich richt op de huid vanaf 50 jaar. Vanwege de beschermende eigenschappen van bijenwas, is het ook een belangrijk ingredient in lippenstiften en lippenbalsems. De rijke textuur van bijenwas helpt bij het kalmeren van gebarsten of schilferige lippen.

Wil jij zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij je dichtstbijzijnde apotheek.

De oplossing van Vichy

 • Dagcrème tegen huidveroudering - Vichy Neovadiol

  NEOVADIOL

  Magistral Dagcrème

  Dagcrème

  Voedende, dichtheidsverbeterende verzorging. De ideale huid is geen droom meer, ook na de menopauze.

 • Lip en oogcrème tegen huidveroudering - Vichy Neovadiol

  NEOVADIOL

  Gf Lip en Oogcrème

  Oogcontour crème

  Voor vrouwen in de menopauze, die de gevolgen van de hormonale veroudering op de oog- en lipcontouren willen tegengaan.

 • Meest gelezen

  Wat is collageen?

  Ingrediënten

  Wat is collageen?

  Collageen is het belangrijkste eiwit in je lichaam. Maar wat doet het en waarom is het zo belangrijk? Vichy vertelt je alles over collageen.

  Lees het artikel

  Niet-comedogene make-up voor de onzuivere huid

  Ingrediënten

  Niet-comedogene make-up voor de onzuivere huid

  Niet-comedogene make-up is speciaal ontworpen om de poriën niet te verstoppen en is ideaal voor mensen met een onzuivere of gevoelige huid. Lees hier wat het voordeel is van niet-comedogene make-up en ontdek het verschil met gewone make-up.

  Lees het artikel

  Superfoods: 10 gezonde groente voor je huid

  Ontdek Vichy

  Superfoods: 10 gezonde groente voor je huid

  Superfoods zijn enorm populair en daarom maken veel voedselproducenten gretig gebruik van deze term. Maar veel van deze superfoods hebben wij allang op ons bord liggen. Denk bijvoorbeeld aan havermout of groenten. Eigenlijk zijn alle soorten voeding die boordevol voedingsstoffen en vitamines zitten superfoods. Er zijn een aantal soorten groenten die bijzonder goede stoffen bevatten die goed zijn voor de huid. Lees hier onze top 10 van gezonde groenten en ontdek welke groentes jij aan je dieet moet toevoegen om je lichaam gezond te houden en je huid van binnenuit te voeden.

  Lees het artikel

  go to top

  Skinconsult

  HUIDVEROUDERINGSALGORITME 
  ONTWIKKELD MET DERMATOLOGEN

  1 minuut
  om uw huid
  te analyseren

  Neem
  een selfie

  Vul uw 
  profiel in

  Ontvang uw persoonlijke huidadvies

  Fijne lijntjesJe sterkte
  Rimpels
  onder het oog
  Je prioriteit
  Gebrek aan
  stevigheid

  Ontdek
  skinconsultai

  circle1circle2circle3circle4