OK

OK Cancel

Thank you

Close

LEER MEER OVER UW HOOFDHUIDZORG
EN MAAK EEN HOOFDHUIDDIAGNOSE.

Start mijn analyse

Dercos diagnosis background

Hoe breng je droog haar in model zonder het te beschadigen?

Zit u met uw handen in het haar? Droog of beschadigd haar hoeft geen ramp te zijn, zolang het maar goed verzorgd wordt. Onze twee experts schetsen de optimale professionele verzorgingsproducten, aanbrengmethodes en hulpmiddelen zodat alles weer kan met uw haar.

De basis van gezond haar

Gezond haar kenmerkt zich door de eigenschappen flexibiliteit, sterkte, glans en hydrofobiciteit (waterafstotendheid). Om de haarvezel goed te kunnen begrijpen, beschrijft Pascale Mora, directrice wetenschappelijke communicatie, deze als volgt: « In het hart van de haarschacht bevindt zich de haarmaterie genaamd de cortex. Deze wordt beschermd door 6 tot 10 lagen waterdichte schubbetjes die onderling afgedicht zijn door lipiden. Deze beschermende laag heet de cuticula. Wanneer de cuticula verzwakt is door de zon, door vervuiling of mechanische of chemische behandelingen, raakt de cortex beschadigd. » Droog haar wordt dan kwetsbaar en dof. Het haar wordt geladen met positieve ionen, en is moeilijk in model te brengen. Maar daar is wat tegen te doen.

Het haar van binnenuit herstellen

Regel 1 is het gebruik van verzorgingsproducten die bedoeld zijn voor dit haartype. Pascale Mora bevestigt dat: « Welk product u ook gebruikt (shampoo, conditioner of masker) het doel moet zijn om specifiek het droge en kwetsbare haar te herstellen en te beschermen. Het gebruik van verzorgingsproducten die rijk zijn aan vetstoffen werken aan het haaroppervlak en herstellen de cuticula. Voor een diepere werking heeft wetenschappelijk onderzoek geleid tot het gebruik van actieve werkstoffen die in staat zijn om een substantie in het hart van de haarvezel te "injecteren". » Hierdoor kan de haarvezel tot in de cortex hersteld worden en kan elke barst of scheur nauwkeurig worden opgevuld.

De juiste styling-apparaten

Voor styling professional Auréa Bautista geldt hetzelfde: « De basis is altijd een goede shampoo en een goed verzorgingsproduct om te zorgen dat het haar weer elastisch is, hetgeen nodig is voor elke vorm van styling.» Investeer in hoogwaardige producten. Een hoornen kam en een borstel van everzwijnhaar zorgen dat het haar op een haarvriendelijke manier ontward wordt zonder dat het statisch wordt. Kies bij een haardroger bij voorkeur voor een krachtige luchtstroom om de droogtijd te verminderen en voor een « ioniserende » technologie om wrijving te voorkomen en het aantal borstelstreken te verminderen, verduidelijkt Auréa Bautista. Om het haar steil te maken of te krullen, zorgen keramische platen voor een goede verdeling van de warmte. « In mijn salon gebruik ik zelfregulerende platen die de temperatuur aanpassen aan de gevoeligheid van het haar ». Er zijn ook straighteners met keramische platen van toermalijn (een halfedelsteen die negatieve ionen verspreidt). Door te voorkomen dat het haar statisch wordt, is het makkelijker en sneller te stylen, behoudt het een goede vochtbalans en gaat het meer glanzen. Probeer ook eens een straightener met stoom. Die is wel wat zwaarder om te hanteren, maar zeer effectief, haarvriendelijk en snel, met een enkele passage per lok. Gebruik hiervoor gedemineraliseerd water om kalkaanslag te voorkomen.

go to top