OK

OK Cancel

Thank you

Close

De werking van cacaoboter op de huid

Wat is cacaoboter en hoe wordt het gemaakt?

Zoals de naam al suggereert, wordt cacaoboter gemaakt van cacaobonen. Deze worden geoogst, geroosterd en gemalen nadat de schil is verwijderd, waarna ze worden gezeefd en gedroogd. Dit laat een fijn poeder (cacao deeltjes) en een olieachtige vloeistof achter. Deze vloeistof koelt af en verhardt tot de cacaoboter die we kennen en liefhebben.

De cacaoboter die door huidverzorgingsdeskundigen wordt geadoreerd vanwege de hydraterende, voedende en beschermende eigenschappen, is in alles terug te vinden, van lippenbalsems en lipsticks tot lichaamscrème. Cacaoboter is ook een belangrijk ingrediënt in chocolade, waarvan het hoge gehalte aan polyfenolen (een soort antioxidant) in verband wordt gebracht met een verscheidenheid aan gezondheidsvoordelen.

De voordelen van cacaoboter voor de huid

Op cacaoboter gebaseerde producten worden vaak geadviseerd om de gezondheid van de huid positief te verbeteren. Uit onderzoek naar het verbruik van bioactieve bestanddelen van cacaoboter - zoals polyfenolen en methylxantines - is een verband naar voren gekomen met een afname van de oxidatieve stress. Wat ook intrigerend is, is dat er onderzoeken zijn die uitwijzen dat een ander cacaobonenderivaat, kokosolie, tot 20% van de UV-straling kan blokkeren - hoewel het vanzelfsprekend is dat het geen echte vervanging is voor een SPF met een volledige dekking.

Cacaoboter staat er ook om bekend striae te helpen verminderen, vooral tijdens de zwangerschap. Hoewel veel zwangere vrouwen cacaoboter als een effectief hydraterend ingrediënt voor de huid gebruiken, hebben klinische studies geen concrete aanwijzingen gevonden voor de vermindering van striae na toepassing van cacaoboterproducten. Cacaoboter geniet echter een reputatie als een van de beste hydraterende middelen op de markt. Haar rijke textuur en hoge concentratie oliezuur (een vetzuur) maken het een populaire moisturizer voor het lichaam. Het is meestal te vinden in verschillende texturen, van een romige vloeistof tot wasachtige balsem.

Wil jij zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij je dichtstbijzijnde apotheek.

Meest gelezen

Wat is collageen?

Ingrediënten

Wat is collageen?

Collageen is het belangrijkste eiwit in je lichaam. Maar wat doet het en waarom is het zo belangrijk? Vichy vertelt je alles over collageen.

Lees het artikel

Niet-comedogene make-up voor de onzuivere huid

Ingrediënten

Niet-comedogene make-up voor de onzuivere huid

Niet-comedogene make-up is speciaal ontworpen om de poriën niet te verstoppen en is ideaal voor mensen met een onzuivere of gevoelige huid. Lees hier wat het voordeel is van niet-comedogene make-up en ontdek het verschil met gewone make-up.

Lees het artikel

Superfoods: 10 gezonde groente voor je huid

Ontdek Vichy

Superfoods: 10 gezonde groente voor je huid

Superfoods zijn enorm populair en daarom maken veel voedselproducenten gretig gebruik van deze term. Maar veel van deze superfoods hebben wij allang op ons bord liggen. Denk bijvoorbeeld aan havermout of groenten. Eigenlijk zijn alle soorten voeding die boordevol voedingsstoffen en vitamines zitten superfoods. Er zijn een aantal soorten groenten die bijzonder goede stoffen bevatten die goed zijn voor de huid. Lees hier onze top 10 van gezonde groenten en ontdek welke groentes jij aan je dieet moet toevoegen om je lichaam gezond te houden en je huid van binnenuit te voeden.

Lees het artikel

go to top

Skinconsult

HUIDVEROUDERINGSALGORITME 
ONTWIKKELD MET DERMATOLOGEN

1 minuut
om uw huid
te analyseren

Neem
een selfie

Vul uw 
profiel in

Ontvang uw persoonlijke huidadvies

Fijne lijntjesJe sterkte
Rimpels
onder het oog
Je prioriteit
Gebrek aan
stevigheid

Ontdek
skinconsultai

circle1circle2circle3circle4