OK

OK Cancel

Thank you

Close

Hoe help ik mijn huid in de menopauze? Beste tips voor een goede huidverzorgingsroutine

De menopauze is een zeer persoonlijk traject en is diep verbonden met je genen en je familiegeschiedenis. Toch zijn er ook heel wat externe factoren. Met een goede huidverzorgingsroutine kan je die externe factoren aanpakken.

Hoe help ik mijn huid in de menopauze? Beste tips voor een goede huidverzorgingsroutine

Je staat er niet alleen voor in de menopauze. Wij zijn er om je te helpen begrijpen wat er gaande is om de tegenaanval te kunnen inzetten.

Huidveroudering is het resultaat van genetische en externe factoren

In de perimenopauze kunnen bepaalde negatieve veranderingen zoals extreem droge huid, dunnere huid, verstoorde microcirculatie, afbraak van collageen- en elastische vezels, glycatie en minder talgafscheiding worden zichtbaar en, laten we eerlijk zijn, ook zeer plots!
Het goede nieuws is dat je deze symptomen van de menopauze kan verminderen met de juiste huidverzorgingsroutine aangeraden door je dermatoloog.

Welke huidverzorgingsroutine gebruik je best tijdens de menopauze?

Hierna volgen enkele algemene regels:

1. REINIGEN: Verwijder onzuiverheden met mild micellair water, een cleanser zonder parfum die je droge en gevoelige huid beter respecteert.

2. SCRUBBEN:  Je hebt misschien ook behoefte aan een zachte dagelijkse scrub om je huid beter te hydrateren en om de celvernieuwing te bevorderen, en ondertussen de poriën vrij te maken. Afhankelijk van je huidtoestand zijn een enzymatische peeling, een exfoliërende verzorging of producten op basis van glycolzuur aan te raden.

3. HYDRATEREN: Breng een genereuze hoeveelheid van de hydraterende crème aan, die hyaluronzuur, hydraterende ingrediënten (zoals glycerine) bevat, op het gezicht en het lichaam wanneer u aanvoelt dat uw huid droog is (minstens twee keer per dag).

4. VERZORGEN: Zoek huidverzorgingsproducten die rijk zijn aan ceramiden of omega 3 of 6 (bv. karitéboter, rijstzemelolie en saffloerolie), die het verminderde gehalte aan vetzuren in de huid, verantwoordelijk voor elasticiteit en een goede huidbarrièrefunctie, helpen te herstellen. Gebruik regelmatig huidverzorgingsproducten (crèmes, serums) met retinol, fytohormonale groeifactoren, aminozuren, vitaminen C, E en A, peptiden en andere moleculen tegen verouderingstekenen.

5. BESCHERMEN: Het is ook essentieel om dagelijks breedspectrum zonnebescherming te gebruiken, een UVA +++++, voor je naar buiten gaat en altijd opnieuw aanbrengen. Deze goede gewoonte zal je huid beschermen tegen door de zon veroorzaakte schade, toenemend dunner wordende huid en fotoveroudering.

Wat moet je onthouden voor een goede huidverzorgingsroutine?

Een goede huidverzorgingsroutine kan huidveranderingen in de menopauze voorkomen en je erbij helpen. Hier zijn de ingrediënten waar je in je producten naar moet zoeken:

  • Hydraterende ingrediënten: hyaluronzuur, glycerine en andere vochtinbrengende stoffen
  • Crèmes, serums en andere huidverzorgingsproducten: omega-oliën, retinol, fytohormonen, aminozuren, vitaminen C, E en A, peptiden.
  • Scrubs: glycolzuur

go to top