OK

OK Cancel

Thank you

Close

Hoe jojoba olie jouw huid kan helpen

Een erg populair en natuurlijk ingrediënt in de huidverzorging, jojoba olie genaamd, is geweldig om de huid te voeden. Jojoba werkt ook goed als make-up verwijderaar. Lees hier over 3 manieren waarop jojoba olie jouw huid kan helpen.

1 - Jojoba olie: voor het natuurlijk verwijderen van make-up

Veel vrouwen gebruiken jojoba olie als een make-up remover vanwege de zijdezachte textuur. Pure jojoba olie is ook niet-comedogeen, wat het een ideale cleanser maakt voor een vette huid met onzuiverheden[1].

2 - Jojoba olie: zeer geschikt voor een beschadigde of ontstoken huid

Naast dat het een goede cleanser is, heeft jojoba olie zich ook bewezen bij het helpen herstellen van oppervlakkige beschadigingen aan de huid[2]. Onderzoek heeft aangetoond dat jojoba olie in vloeibare vorm een positieve impact op de manier waarop onze huid met ontstekingen omgaat[3].  Hetzelfde onderzoek heeft ook aangetoond dat jojoba olie de collageenproductie in de huid kan bevorderen.

3 - Jojoba olie: goede voeding voor je huid

jojoba olie zit vol met vetzuren, waardoor het een geweldige moisturizer is voor een huid die droog is of snel gedehydrateerd raakt. Hoe werkt dit? Naast de vetzuren en de voedingsstoffen, lijkt de textuur van jojoba olie heel veel op dat van talg, de natuurlijke olie die je huid gehydrateerd houdt. Onderzoek heeft aangetoond dat dit, in combinatie met glycerine, het potentieel heeft om je huid tot maar liefst 24 uur gehydrateerd te houden.  Jojoba olie is ook een verzachtend ingrediënt, omdat het hydratatie insluit door als het ware een beschermend laagje over de epidermis te vormen.

Wil jij zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij je dichtstbijzijnde apotheek.

[1] http://www.vichy.ca/en/cleansing-tips/et-makeup-removal-oil-ultimate-effectiveness.html
[2] Ranzato, E. et al, ‘Wound healing properties of jojoba liquid wax: an in vitro study’ in Journal of ethnopharmacology 134.2 (2011) pp. 443-449 [Accessible at: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21211559]
[3] See above
[4] Meyer, J. et al, ‘Evaluation of additive effects of hydrolyzed jojoba (Simmondsia chinensis) esters and glycerol: a preliminary study’ in Journal of Cosmetic Dermatology 7.4 (2008) pp. 268-274 [Accessible at: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19146603]

De oplossing van Vichy

Make-up verwijdering 3-in-1 - Vichy Pureté Thermale

Make-up verwijdering 3-in-1

Melk, lotion en oogreiniging in één product

( 3 mening(-en) )

go to top