OK

OK Cancel

Thank you

Close

Hoe jojoba olie jouw huid kan helpen

Een erg populair en natuurlijk ingrediënt in de huidverzorging, jojoba olie genaamd, is geweldig om de huid te voeden. Jojoba werkt ook goed als make-up verwijderaar. Lees hier over 3 manieren waarop jojoba olie jouw huid kan helpen.

1 - Jojoba olie: voor het natuurlijk verwijderen van make-up

Veel vrouwen gebruiken jojoba olie als een make-up remover vanwege de zijdezachte textuur. Pure jojoba olie is ook niet-comedogeen, wat het een ideale cleanser maakt voor een vette huid met onzuiverheden[1].

2 - Jojoba olie: zeer geschikt voor een beschadigde of ontstoken huid

Naast dat het een goede cleanser is, heeft jojoba olie zich ook bewezen bij het helpen herstellen van oppervlakkige beschadigingen aan de huid[2]. Onderzoek heeft aangetoond dat jojoba olie in vloeibare vorm een positieve impact op de manier waarop onze huid met ontstekingen omgaat[3].  Hetzelfde onderzoek heeft ook aangetoond dat jojoba olie de collageenproductie in de huid kan bevorderen.

3 - Jojoba olie: goede voeding voor je huid

jojoba olie zit vol met vetzuren, waardoor het een geweldige moisturizer is voor een huid die droog is of snel gedehydrateerd raakt. Hoe werkt dit? Naast de vetzuren en de voedingsstoffen, lijkt de textuur van jojoba olie heel veel op dat van talg, de natuurlijke olie die je huid gehydrateerd houdt. Onderzoek heeft aangetoond dat dit, in combinatie met glycerine, het potentieel heeft om je huid tot maar liefst 24 uur gehydrateerd te houden.  Jojoba olie is ook een verzachtend ingrediënt, omdat het hydratatie insluit door als het ware een beschermend laagje over de epidermis te vormen.

Wil jij zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij je dichtstbijzijnde apotheek.

[1] http://www.vichy.ca/en/cleansing-tips/et-makeup-removal-oil-ultimate-effectiveness.html
[2] Ranzato, E. et al, ‘Wound healing properties of jojoba liquid wax: an in vitro study’ in Journal of ethnopharmacology 134.2 (2011) pp. 443-449 [Accessible at: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21211559]
[3] See above
[4] Meyer, J. et al, ‘Evaluation of additive effects of hydrolyzed jojoba (Simmondsia chinensis) esters and glycerol: a preliminary study’ in Journal of Cosmetic Dermatology 7.4 (2008) pp. 268-274 [Accessible at: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19146603]

De oplossing van Vichy

 • Versterkende dagelijkse booster

  MINÉRAL 89

  Versterkende dagelijkse booster

  Versterkende Booster

  De dosis kracht voor uw huid

 • Make-up verwijdering 3-in-1 - Vichy Pureté Thermale

  PURETÉ THERMALE

  Make-up verwijdering 3-in-1

  Make-up verwijdering

  Melk, lotion en oogreiniging in één product

 • Meest gelezen

  Is er een verband tussen zuivel en acné?

  Expert talk

  Is er een verband tussen zuivel en acné?

  Kan het zijn dat de melk die jij bij het ontbijt drinkt je acné veroorzaakt? We onderzoeken het complexe verband tussen zuivelproducten en acné en de effecten die het kan hebben op de huid.

  Heb jij je wel eens afgevraagd of zuivel jouw acné veroorzaakt? Volgens wetenschappers zou dit weleens kunnen kloppen. Onderzoeken hebben aangetoond dat er een verband is tussen zuivel en acné. Maar voordat jij direct alle melk, kaas en andere zuivelproducten vermijdt, zou je het een en ander moeten weten van het effect op je huid en hoe je acné kunt voorkomen.

  Lees het artikel

  Wat is collageen?

  Ingrediënten

  Wat is collageen?

  Collageen is het belangrijkste eiwit in je lichaam. Maar wat doet het en waarom is het zo belangrijk? Vichy vertelt je alles over collageen.

  Lees het artikel

  go to top