OK

OKCancel

Thank you

Close

Hoe kan ik mijn benen hydrateren en subliem laten stralen in de zomer?

 • favoriet

Als de eerste zonnestralen zich aandienen, willen we ons zelf weer graag laten zien! Maar na een lange tijd van top tot teen ingepakt te zijn, is een kleine inventarisatie vooraf vaak wel op zijn plaats! We vragen Emmanuelle Foucaud, huidspecialiste en adviseuse aan het Instituut Vichy, naar de heersende opvattingen die overboord moeten en de nieuwe oplossingen die we uit kunnen proberen.

Moet ik stoppen met rijke, vette producten zodra het warmer wordt?

Nee, zeker niet. Het klopt dat wanneer het kouder is, de huid behoefte heeft aan een rijkere textuur, maar dat wil niet zeggen dat de huid niet meer gevoed hoeft te worden wanneer de temperaturen stijgen. U stopt zelf toch ook niet met eten in de zomer? Onthoud dat ook als het weer beter wordt, de huid behoefte blijft houden aan voldoende hydratatie. U kunt uw gebruikelijke verzorgingsproduct blijven gebruiken of van product veranderen en een lichtere textuur gebruiken met sterk hydraterende eigenschappen.

Ik heb zin om een jurkje aan te doen maar ik durf niet…

Als het mooi weer wordt, kan het lastig zijn om uw armen en benen te tonen die de hele winter weggestopt zijn geweest onder truien en panty’s. De oplossing: gebruik een droge olie, die de huid direct satineert en er subliem uit laat zien. Dit type olie laat geen vettig laagje achter op de huid en u kunt zich direct aankleden na het insmeren. Maar let op, niet alle oliën hydrateren goed en blijven de hele dag prettig aanvoelen. De huid kan trekkerig gaan aanvoelen.

Ik wil graag een multifunctioneel product, hoe kan ik die het beste kiezen?

Droge olie biedt al het goede, door het praktische en sensuele van een parfum te combineren met een aangename textuur. Om de best hydraterende formule te kiezen, is er een eenvoudig testje waarmee u de werking kunt beoordelen. Stapel meerdere velletjes papier op elkaar en giet er een druppel olie op. De druppel die door de meeste papierlagen heen trekt, is de beste voor uw lichaam! Nog iets belangrijks om rekening mee te houden: kies een olie die geen siliconen bevat, dan trekken de actieve werkstoffen makkelijker in het haar, de huid en zelfs de nagels. Sommige oliën beloven dat ze tot wel 24 uur lang prettig aan blijven voelen. Laat die zomer maar komen: geen strohaar en droge benen meer die dat in de weg staan!

Een goed gevoede huid, komt ook door wat u eet!

Olijfolie en koolzaadolie staan erom bekend dat ze van binnenuit de voedende elementen aanvullen waar de huid behoefte aan heeft, zoals omega 6. Daarnaast kennen we pompoenolie die ook rijk is aan omega 6, hennep- en Camelina-olie die rijk zijn aan omega 3 en saffloerolie die vol vitamine E zit. Al deze oliën barsten van de voedende en hydraterende eigenschappen die helpen om een droge huid te bestrijden. Ze zijn verkrijgbaar bij speciaalzaken en worden gebruikt als sladressing.

Wilt u dit zelf ervaren? Shop dan nu bij uw dichtstbijzijnde apotheek!

De oplossing van Vichy

 • 143753 Gouden Olie54IDEAL BODYBODY CAREBody olieHydratatie voor het lichaam
  Gouden Olie - Vichy Ideal Body
 • 14376Olie4.33IDEAL BODYBODY CAREBody olieHydratatie voor het lichaam
  Droge olie - Vichy Ideal Body
 • Meest gelezen

  Expert talk

  De symptomen van de overgang in het lichaam en op de huid

  Tijdens de menopauze is ons lichaam aan het veranderen, een onvermijdelijk feit. Ons figuur, ons haar, onze huid, alles aan ons uiterlijk lijkt ineens snel te verouderen. De overgang wordt ook wel ‘de tweede fase in ons leven’ genoemd. De impact daarvan reikt verder dan alleen de vruchtbaarheid. Al die veranderingen zijn niet levensbedreigend, maar ze zijn soms moeilijk te accepteren.

  Lees het artikel

  go to top