OK

OK Cancel

Thank you

Close

Wat doen mineralen voor uw huid?

 • favoriet

Of u nu een tiener, twintiger of boven de 30 bent, mineralen spelen een belangrijke rol in de toekomst van onze huid. Lees verder om erachter te komen waarom deze elementen zo belangrijk zijn om onze huid in topconditie te houden.

Wat voor voordelen hebben mineralen voor de huid?

Ze nemen maar 4% van onze lichaamsmassa in, maar mineralen zijn essentieel voor een gezonde groei en ontwikkeling. Daarnaast is een goede balans in mineralen belangrijk voor een gezonde huid, want ze spelen een rol bij de celstructuur en houden de pH waardes van onze huid in balans. Als deze verstoord wordt, kunnen er tal van huidaandoeningen de kop op steken. De elementen lithium en strontium kunnen bijvoorbeeld helpen om roodheid van de huid tegen te gaan dankzij hun ontstekingsremmende eigenschappen. Borium en calcium helpen de huid zich te beschermen en te herstellen. Siliconen en magnesium stimuleren het herstel van de cellen in ons lichaam. We hebben deze mineralen nodig, want ons lichaam kan ze niet zelf aanmaken. Het is dus aan ons om er voor te zorgen dat we voldoende van deze voedingsstoffen binnenkrijgen. We kunnen dit doen via onze voeding, supplementen, en in sommige gevallen, door huidverzorging.

Mineralen aanvullen op de huid

Als het aankomt op het behouden van een jonge uitstraling van de huid, is voorkomen beter dan genezen. Het aanbrengen van bepaalde vitamines en mineralen is essentieel, want het lichaam kan deze voedingsstoffen niet zelf aanmaken. Het is dus belangrijk om een goede, uitgebalanceerde huidverzorgingsroutine aan te houden die helpt om de mineralen in de huid in balans te houden. Zo kunt u genieten van de voordelen die deze stoffen u geven. Naarmate wij ouder worden, kan ons lichaam meer last krijgen van stress en op andere manieren schade oplopen, zoals bij vervuiling en uv-stralen. Het Vichy Mineraliserend Water versterkt de huid door de katalase productie te stimuleren, wat veroudering tegengaat door oxidatieve stress, veroorzaakt door externe agressies. Dit is met name belangrijk voor mensen die wonen in gebieden met veel vervuiling of een hoge mate van blootstelling aan de zon.

Wilt u zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij uw dichtstbijzijnde apotheek.

De oplossing van Vichy

 • Mineraliserend Thermaal Water
 • Fluide tegen opkomende tekenen van huidveroudering.
 • Meest gelezen

  Is er een verband tussen zuivel en acné?

  Expert talk

  Is er een verband tussen zuivel en acné?

  Kan het zijn dat de melk die jij bij het ontbijt drinkt je acné veroorzaakt? We onderzoeken het complexe verband tussen zuivelproducten en acné en de effecten die het kan hebben op de huid.

  Heb jij je wel eens afgevraagd of zuivel jouw acné veroorzaakt? Volgens wetenschappers zou dit weleens kunnen kloppen. Onderzoeken hebben aangetoond dat er een verband is tussen zuivel en acné. Maar voordat jij direct alle melk, kaas en andere zuivelproducten vermijdt, zou je het een en ander moeten weten van het effect op je huid en hoe je acné kunt voorkomen.

  Lees het artikel

  Mee-eters verwijderen? Zo komt u er definitief van af!

  Expert talk

  Mee-eters verwijderen? Zo komt u er definitief van af!

  Iedereen heeft ze wel eens: mee-eters (ook wel comedonen  of blackheads genoemd). Ze komen voor op de neus, hals, voorhoofd en kin. Op de wangen komen ze minder vaak voor, maar hoe komt dat? Dit heeft te maken met de zogenaamde T-zone. Zoals u misschien zelf wel eens gemerkt hebt, is de huid niet overal hetzelfde. Vaak is de huid op het voorhoofd de neus en kin wat vetter dan de huid op de wangen en de hals. Deze drie plekken vormen samen als het ware de letter T, vandaar de T-zone. Mee-eters ontstaan wanneer het talg in de talgklier zich ophoopt, oxideert de talg. Hierdoor verkleurt het talg en worden zwarte puntjes zichtbaar. Lees hier wat u kunt doen tegen deze zwarte puntjes en wat u vooral moet laten.

  Lees het artikel

  go to top