OK

OK Cancel

Thank you

Close

Hoe verminder je wallen, donkere kringen en andere tekenen van vermoeidheid, met behulp van digipunctuur?

 • favoriet

Versterk de effecten van uw oogcontourverzorging met behulp van Tui Na-massagetechnieken, een traditionele Chinese geneeskunde.

In combinatie met een hydraterende oogcontourverzorging werkt digipunctuur (Chinese TUI NA massagetechniek) kalmerend en hydraterend. Zwellingen en andere zichtbare tekenen van vermoeidheid kunnen verminderen. Krijg weer een heldere blik door daar te drukken waar het goed voelt!

Ervaar de digipunctuur, acupressuur of shiatsu

Voor een sprankelende en wakkere blik kent u misschien al aardig wat trucjes zoals water drinken, sporten, frisse buitenlucht, niet te zout eten, goed slapen etc. Maar heeft u al eens digipunctuur geprobeerd?

Net als acupressuur en shiatsu (Japanse drukpuntmassage) wordt hierbij in meer of mindere mate met de hand druk uitgeoefend op belangrijke punten van het lichaam om de energiestromen te bevorderen. Digipunctuur is een van de technieken die wordt gebruikt bij TUI NA-massage. TUI NA (TUI = duw en NA = grijp) is gebaseerd op de circulatie van de vitale energie genaamd QI.

Deze methoden zijn met name bedoeld om vermoeidheid van de ogen of hoofdpijn te voorkomen en de ogen te ontspannen, met positieve effecten op wallen, vochtophopingen en zichtbare donkere kringen rondom de ogen.

Laat spanning rondom de ogen verdwijnen

Uw eigen digipuntuurbehandeling thuis, heel eenvoudig! Alles wat u nodig heeft, zijn uw vingers en eventueel een verzorgingsproduct om de oogcontour te hydrateren, te voeden en weldadige frisheid te geven.

Oefen de eerste paar keer voor een spiegel om de aanbevolen drukpunten te vinden. Al heel snel zijn  enkele ogenblikken 's morgens en 's avonds voldoende om uzelf een rustgevende pauze te geven. Dit momentje voor de ogen zou zomaar een onmisbaar onderdeel kunnen worden van uw schoonheidsritueel.

U heeft de TUI NA-behandeling zo in de vingers

De punten rondom de ogen worden gestimuleerd met behulp van de kussentjes van de wijsvinger, ringvinger of duim. Afhankelijk van de plekken en de toegepaste behandeling, hebben sommige massages een kalmerende werking (de gewone druk- of strijkbeweging) en andere een verstevigende werking (door trommelen of intensievere druk):

Gewone druk: plaats de vingertop in het midden van het te behandelen punt en voer kleine ronddraaiende massages uit, met de klok mee. De vinger blijft daarbij altijd contact houden met de huid. Draai 2 of 3 rondjes per seconde.
Strijkbewegingen: deze worden uitgevoerd door duim en wijsvinger uit elkaar en naar elkaar toe te bewegen en de huid aan te spannen.
Trommelbewegingen: trommel met een of meerdere vingers (meestal de wijsvinger en/of de middelvinger) zachtjes met 3 roffeltjes per seconde.

Voor een meer open blik plaatst u de kussentjes van de wijsvingers in de binnenhoek van het oog en beweegt u vanaf hier omhoog naar de wenkbrauw en draait u om het oog naar de buitenkant tot u weer bij het beginpunt bent. Deze oppervlakkige wrijving heet TUI FA.

Om donkere kringen en wallen te verminderen door de vochtcirculatie van de huid te activeren, plaatst u de wijsvinger en de middelvinger aan weerskanten van de wenkbrauw en drukt u langzaam maar behoorlijk stevig. Herhaal dit op dezelfde manier lager, bij de binnen- en buitenhoek van het oog en druk tot slot op het punt in het midden van het onderste ooglid. Deze techniek heet AN FA.

Breng tegelijkertijd uw oogcontourverzorging aan voor snellere resultaten

De huid rondom de ogen is tien keer dunner dan die van de rest van het gezicht. Daarom dient de oogcontour met zorg behandeld te worden met bijvoorbeeld een hydraterende crème speciaal voor deze gevoelige zone. Kies bij voorkeur voor een product met werkstoffen zoals hyaluronzuur dat de huid direct opvult hydrateert, en cafeïne om de microcirculatie te helpen activeren en wallen en opgezwollen oogleden te verminderen. U kunt dat aanbrengen terwijl u de bewegingen en druk van de digipunctuur uitoefent. De huid wordt gestimuleerd, gehydrateerd en gekalmeerd en u krijgt weer een frisse, minder vermoeide, openere blik.

Wilt u meer weten over hoe u wallen en donkere kringen onder uw ogen kunt bestrijden? Lees dan hier verder.

De oplossing van Vichy

 • Frisse Oogbalsem van Aqualia Thermal
 • Meest gelezen

  Is er een verband tussen zuivel en acné?

  Expert talk

  Is er een verband tussen zuivel en acné?

  Kan het zijn dat de melk die jij bij het ontbijt drinkt je acné veroorzaakt? We onderzoeken het complexe verband tussen zuivelproducten en acné en de effecten die het kan hebben op de huid.

  Heb jij je wel eens afgevraagd of zuivel jouw acné veroorzaakt? Volgens wetenschappers zou dit weleens kunnen kloppen. Onderzoeken hebben aangetoond dat er een verband is tussen zuivel en acné. Maar voordat jij direct alle melk, kaas en andere zuivelproducten vermijdt, zou je het een en ander moeten weten van het effect op je huid en hoe je acné kunt voorkomen.

  Lees het artikel

  Mee-eters verwijderen? Zo komt u er definitief van af!

  Expert talk

  Mee-eters verwijderen? Zo komt u er definitief van af!

  Iedereen heeft ze wel eens: mee-eters (ook wel comedonen  of blackheads genoemd). Ze komen voor op de neus, hals, voorhoofd en kin. Op de wangen komen ze minder vaak voor, maar hoe komt dat? Dit heeft te maken met de zogenaamde T-zone. Zoals u misschien zelf wel eens gemerkt hebt, is de huid niet overal hetzelfde. Vaak is de huid op het voorhoofd de neus en kin wat vetter dan de huid op de wangen en de hals. Deze drie plekken vormen samen als het ware de letter T, vandaar de T-zone. Mee-eters ontstaan wanneer het talg in de talgklier zich ophoopt, oxideert de talg. Hierdoor verkleurt het talg en worden zwarte puntjes zichtbaar. Lees hier wat u kunt doen tegen deze zwarte puntjes en wat u vooral moet laten.

  Lees het artikel

  go to top