OK

OK Cancel

Thank you

Close

Houd je baby uit de zon: gebruik baby zonnebrandcrème

De huid van je baby is erg kwetsbaar, daarom is het belangrijk dat je voor je baby zonnebrandcrème gebruikt wanneer je met het mooie weer naar buiten gaat.

Een babyhuidje is erg kwetsbaar. Het wordt daarom aangeraden om je baby uit de directe zon te houden. Bij zomers weer ga je uiteraard wel gewoon naar buiten met je baby, en daarom is het belangrijk dat jij je baby goed beschermt met goede, dekkende kleding en bijvoorbeeld een parasol om je kind in de schaduw te houden. Voor de onvermijdelijke momenten dat je baby wel aan de zonnestralen wordt blootgesteld is het belangrijk om te weten voor baby zonnebrandcrème je het beste kunt gebruiken. Houd er in elk geval rekening mee: hoe jonger je baby, hoe minder lang in contact met de zon!

Omdat het immuunsysteem van baby’s nog niet ontwikkeld is, is de huid dunner en kwetsbaarder en dus een stuk gevoeliger dan bij volwassenen. Als je met lekker weer op pad wilt gaan met je baby, houd je hier natuurlijk rekening mee. Het begint met een goede kinder- en baby zonnebrandcrème van factor 50 of hoger. Smeer de babyhuid een half uur voordat je naar buiten gaat in en let goed op plekken die extra gevoelig zijn, waaronder de neus, oren, nek en schouders. Blijf doorgaan met smeren als je buiten bent, elk uur bijvoorbeeld.

Voorbereid op pad

Neem behalve de zonnebrand ook genoeg extra drinken mee voor baby’s die geen borstvoeding meer krijgen. Je baby heeft  op zeer jonge leeftijd nog geen extra water nodig als je borstvoeding geeft, het vochttekort wordt voornamelijk door de moedermelk namelijk aangevuld.  Zorg voor een parasol op de kinderwagen en ga op zoek naar een lekker plekje in de schaduw. Blijf nooit in de volle zon staan. Baby’s en jonge kinderen blijven idealiter volledig uit de zon, en blijven in de schaduw beschermd door UV-werende kleding, een zonnebril en een petje.

Maatregelen om de zon te mijden

Blijf in de schaduw. Laat je baby voldoende drinken en smeer de baby zonnebrandcrème minstens een keer per uur (en altijd na het zwemmen) opnieuw. Zorg zoals gezegd ook dat je baby een petje of hoedje tegen de zon op heeft.

Toch verbrand door de zon?

Is je baby ondanks alle voorzorgsmaatregelen toch een beetje verbrand? Tegen warmte-uitslag helpt een nat washandje en voor extra verkoeling kan een lauw badje een oplossing bieden. Tegen verdere irritatie gebruik je talkpoeder en zorg ervoor dat je altijd een verkoelende aftersun bij de hand hebt. Deze kun je sowieso altijd smeren nadat je buiten bent geweest met je baby, want extra hydratatie is altijd goed voor de huid. En vergeet niet: ook in de schaduw bestaat de kans dat je baby verbrandt, dus altijd lekker insmeren.

Bekijk hier het volledige aanbod zonbescherming voor kinderen van Vichy.

Wil jij zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij je dichtstbijzijnde apotheek.

go to top