OK

OK Cancel

Thank you

Close

Hoe kan je je huid verzorgen in de winter?

Hoewel de winter in onze streek vaak pas langzaam aanvat, beginnen de temperaturen te zakken. Je mooie gebruinde zomertint is verdwenen, je begint de kleine ongemakken van de koude en droge wind te voelen zoals een trekkende huid, gebarsten lippen, enz. … Maar geen zorgen, in dit artikel geven we je veel tips over wat je beter kan vermijden en hoe je de hele dag door zorg kan dragen voor jouw huid.

‘S OCHTENDS

1)     Een goed begin van de dag is door een groot glas lauw water te drinken op een lege maag. Dit rehydrateert je lichaam na de nacht en zo verwijder je gifstoffen die zich tijdens de nacht hebben opgehoopt.

2)      Vermijd lange, hete douches, ondanks het feit dat ze heel aangenaam zijn in de winter, drogen ze je huid alleen maar uit. Om je huid in de winter te verzorgen, neem je bij voorkeur een bad met zeezout, dit zout bezit een werking dat je huid beschermt tegen de winterse kou.

3)      Als je vaak droge en/of gebarsten lippen hebt, gebruik dan een milde tandpasta, want net zoals zeep op de huid kan gewone tandpasta de lippen uitdrogen.

4)      Gebruik in plaats van zeep micellair water (Pureté Thermale) om je gelaat te reinigen.

5)      Als je een gevoelige huid hebt: We raden je aan om te beginnen met een hydraterend serum als aanvulling op je dagcrème. De crème van het Aqualia Thermal assortiment is ideaal voor je huid, het biedt een goede hydratatie en beschermt tegen UVA en UVB stralen.

6)  Als je een vette huid hebt: Geef je hydratatie een boost met een niet-vette crème zoals de Vichy Minéral 89 booster (dit is een combinatie van mineraliserend thermaal water en hyaluronzuur), dit geeft je een hydraterend concentraat zonder je huid vettig te maken. Ten slotte raden we je aan om bij voorkeur 2 keer per week de huid te scrubben, omdat deze huid vaak dikker is dan de andere huidtypes, dit bevordert het dieper doordringen van de actieve ingrediënten.

‘S MIDDAGS

1)           In de loop van de dag kan je huid trekkerig aanvoelen, de droogte wordt voelbaar. Geef je huid in dit geval een dosis mineralen met behulp van de Vichy thermale vernevelaar en absorbeer het overschot door met een doekje je gelaat te deppen. Je huid krijgt al zijn comfort terug.

2)            Drink voldoende water (ter herinnering: de ideale hoeveelheid water die je per dag moet drinken is 2,5 liter). De basis van elke schoonheidsbehandeling is een goede hydratatie.

3)            Is je make-up aan het einde van de dag een beetje dof en heb je geen tijd meer om je opnieuw te laten schitteren voor je avondje uit? We hebben een klein trucje voor je: breng met een penseeltje wat lifting serum aan op de kin en de neusvleugels. Een beetje blush op de wangen en wat lipgloss. Zo, je bent klaar.

‘S AVONDS

1)            Wist je dat visoliesupplementen rijk zijn aan omega-3 vetzuren en bekend staan om hun gunstige eigenschappen voor het lichaam? Door dit in je voeding op te nemen helpt het je om tegen de tekenen van de winterkou te strijden.

2)            Beperk je alcoholgebruik tijdens het dineren. Te veel drinken veroorzaakt namelijk een aanzienlijke dehydratatie van je huid.

3)            Vergeet niet om voldoende te rusten. Een gebrek aan slaap heeft een invloed op je moraal en laat zich vooral opmerken aan de oogcontouren. Probeer 1 uur extra te slapen, dit zal je al kunnen merken aan je gelaat.


Al onze tips helpen je om de kou van deze winter door te komen. Zo, je bent klaar voor de winter!

go to top