getGeoIPCountryCode = SiteAppCode = BE_NL Test : 'BE_NL/'

OK

OKCancel

Thank you

Close

De huid verzorgen na het sporten

De huid verzorgen na het sporten
 • favoriet

Sporten is belangrijk voor een gezonde levensstijl en een stalende huid. Maar wat ook belangrijk is, is dat we na het sporten de mineralen, die ons lichaam verloren heeft, aanvullen. Ontdek wat u na het sporten kunt doen voor een huid met een stralende gloed.

Sporten en de huid

Wanneer u op zoek bent naar een effectieve manier om te detoxen, dan is sporten niet verkeerd. Uw eigen in het zweet werken is een geweldige manier om het hart en de bloedvaten te laten werken. Door het sporten verbetert de doorbloeding in uw lichaam waardoor belangrijke voedingsstoffen naar de cellen worden getransporteerd, wat resulteert in een mooie gloed[1]. Naast dat het goed is voor de huid, is sporten een geweldige manier om te relaxen en van stress af te geraken. Dit is met name belangrijk als u bijvoorbeeld slaapproblemen hebt. We weten allemaal wat het gunstige effect is van een goede nachtrust. Als u beter slaapt, versterkt de huidbarrière, en dat resulteert in een sterkere huid, die er mooier uitziet.

Echter is het na het sporten wel belangrijk dat u uw eigen vochtbalans weer hersteld. Een mens kan dagelijks tot wel 1800 ml aan vocht verliezen. En dan hebben we nog geen rekening gehouden met uw workout en de mineralen en vitamine die u heeft verloren. Op de lange termijn, kunnen uitdroging en een gebrek aan mineralen ervoor zorgen dat de huid beschadigde cellen niet meer kan herstellen[2]. Daarom zijn producten die hydrateren en de vitamines en mineralen in uw lichaam op peil houden ideaal.

Uw huid verzorgen na de workout

Maak het niet te gek. Het is belangrijk dat u de huid reinigt van overtollige oliën en talg, die u heeft aangemaakt door het zweten. Als u na het sporten een schuimend product of een cleanser gebruikt op basis van crème, zal u de sportschool verlaten met een frisse, stralende huid. Heeft u last van uitbraken van acné of onzuiverheden? Gebruik dan een exfoliërend product waarmee u de dode huidcellen kunt wegscrubben om verstopte poriën te voorkomen. Hydrateer en verkoel uw eigen huid na het sporten met een paar spuitjes van een vochtrijke gezichtmist. Vichy Mineraliserend water is verrijkt met strontium en lithium, wat helpt tegen ontstekingen in de huid en bevat magnesium en zwavel wat helpt om uw lichaam te ontgiften. Het Mineraliserend Water van Vichy is geweldig om de huid snel of plaatselijk op te frissen. Met name als de huid strak of droog aanvoelt na een workout. Als u veel buiten sport, vergeet dan niet om u in te smeren met een goede SPF. Smeer alle lichaamsdelen in die worden blootgesteld aan het zonlicht om de schade die uv-stralen kunnen veroorzaken tegen te gaan.

Wil jij zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij je dichtstbijzijnde apotheek.

[1]
http://www.webmd.com/skin-problems-and-treatments/acne/features/exercise
[2] Scientific Support, Ref [36] to [37] ‘Consequences of a mineral deficiency on the skin’

De oplossing van Vichy

 • Mineraliserend Thermaal Water
 • Jouw dagelijkse booster voor een sterkere huid, stralend van gezondheid

  MINÉRAL 89

  Jouw dagelijkse booster voor een sterkere huid, stralend van gezondheid

  Booster

  INNOVATIE: Uw dagelijkse booster voor een sterkere huid, stralend van gezondheid

 • Meest gelezen

  Is er een verband tussen zuivel en acné?

  Expert talk

  Is er een verband tussen zuivel en acné?

  Kan het zijn dat de melk die jij bij het ontbijt drinkt je acné veroorzaakt? We onderzoeken het complexe verband tussen zuivelproducten en acné en de effecten die het kan hebben op de huid.

  Heb jij je wel eens afgevraagd of zuivel jouw acné veroorzaakt? Volgens wetenschappers zou dit weleens kunnen kloppen. Onderzoeken hebben aangetoond dat er een verband is tussen zuivel en acné. Maar voordat jij direct alle melk, kaas en andere zuivelproducten vermijdt, zou je het een en ander moeten weten van het effect op je huid en hoe je acné kunt voorkomen.

  Lees het artikel

  go to top