OK

OK Cancel

Thank you

Close

Pas uw huidverzorging aan op uw leeftijd

Een mooie huid is mogelijk, ongeacht uw leeftijd. Het is vooral belangrijk om de huidverzorging aan te passen op de speciale behoeftes van uw huid. Wij vroegen dermatoloog Nina Roos voor advies over het aanpassen van de huidverzorging terwijl wij ouder worden en welke rol het reinigen van ons gezicht hierbij speelt. Want hoe weet u nu of u uw eigen huid goed gereinigd hebt. Vind hier alle tips en tricks over huidverzorging en het reinigen van de huid op elke leeftijd.

Reinigen en de huid verzorgen tussen de 20 en de 30 jaar

in uw jonge jaren, is plezier maken de grootste prioriteit, zeker als u in de grote stad woont. Maar dit heeft voor onze huid ook een aantal nadelen. Onze huid heeft te maken met de gevolgen van onze levensstijl. Roken, ongebalanceerd diëten, te weinig slapen, uv-stralen en vervuiling geven onze huid en stralende teint er elke dag flink van langs. Voor het reinigen van een jonge huid geeft Nina Roos de volgende tips: “Het is erg belangrijk dat de jonge huid de kans krijgt om te ademen, smeer dus niet verschillende producten over elkaar heen. Hiermee bedoel ik niet alleen huidverzorgingsproducten, maar ook beauty producten.”

Wat betekent dit voor een jonge huid? Vermijd te ingewikkelde verzorgingsroutines want die kunnen zich tegen u keren, helemaal als u een gevoelige huid heeft. In plaats hiervan kunt u zich richten op het reinigen van uw gezicht, om de huid goed schoon te krijgen zou u dit twee keer per dag moeten doen. Daarnaast raadt Nina ook aan om het gebruik van producten gebaseerd op oliën te beperken. Deze producten zijn erg goed om de droge huid te hydrateren, maar  het kan ook te rijk zijn voor de huid als u dit product teveel gebruikt. Waarom? De jonge huid heeft een dikkere opperhuid en daarom heeft u op jonge leeftijd een grote kans om een vette huid te  krijgen.

De huid verzorgen en reinigen vanaf uw 40e

Naarmate u ouder wordt is het voor huidverzorging belangrijk om uw verzorgingsroutine aan te passen op de verschillende seizoenen en de speciale behoeftes van de huid. Het belangrijkste om rekening mee te houden bij het reinigen van de huid is hydratatie. Naarmate u ouder wordt, neemt de hoeveelheid collageen in de huid af. Dit resulteert in een opperhuid die dunner wordt en minder goed in staat is om water vast te houden. Dit kan leiden tot een droge huid. Om dit tegen te gaan beveelt Nina aan om producten als reinigende lotions of reinigingsmelk, speciaal voor de volwassen huid, te gebruiken. De crème-achtige textuur zorgt er voor dat de huid beter in staat is om water vast te houden (probeer producten met ingrediënten zoals Karité boter en glycerine). Wat u beter kunt vermijden in uw huidverzorging op latere leeftijd zijn reinigingsproducten in de vorm van een mousse. Deze producten kunnen de huid strak en droog laten aanvoelen.

Hoe belangrijk is het reinigen van de huid?

Heeft u een schone huid of een gereinigde huid? Er is namelijk nogal wat verschil als het om de reiniging van de huid gaat. Denkt u dat u voldoende hebt aan een doekje  over het hoofd om uw gelaat te reinigen? Dan heeft u het mis! Als u geen make-up draagt, kan uw gezicht wel fris en schoon aanvoelen, maar het is nog steeds belangrijk om de huid goed te reinigen. Want door vervuiling, die u niet ziet aan het eind van de dag, blijven vuildeeltjes en schadelijke stoffen op de huid achter. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de natuurlijke oliën van de huid. Het achterblijven van vuil op de huid kan een behoorlijk negatief effect hebben op uw stralende huid en er voor zorgen dat u een doffe teint krijgt. Als u make-up van uw gezicht verwijdert, wil dat nog niet zeggen dat de huid goed gereinigd is. Het reinigen van het oppervlak van de huid en het verwijderen van beauty producten op het gelaat is slechts de eerste stap in een goede gezichtsreiniging.


Iedereen die in de stad woont zal verbaasd zijn over wat er gebeurt op het oppervlak van de huid na een drukke dag werken en reizen. Onze dermatoloog Nina Roos vertelt: “Ik vraag vaak aan mijn patiënten, zeker bij patiënten die weinig make-up dragen, of ze een vochtig wattenschijfje over hun hoofd willen halen. Als het wattenschijfje grijs of zwart is, dan is de huid dus niet goed gereinigd.” Sterker nog, uit onderzoek blijkt dat dat blootstelling aan vervuiling en UV-stralen kan leiden tot zonnevlekken of hyperpigmentatie[1]. Het is dus erg belangrijk om uw huid goed schoon te maken door het vuil dat zich gedurende de dag in de huid ophoopt te verwijderen.

Een goede reiniging van de huid ‘s ochtend en ’s avonds

de huid voelt misschien wel schoon aan als u net uit uw bed komt, maar dat lijkt maar zo. Vuil, zweet en olie kan zich ophopen in de huid gedurende de nacht. Dus raadt Nina aan om de huid voor te bereiden door het schoonmaken van uw gezicht met een wattenschijfje en micellair water, zodat u een schone basis hebt voor de huidverzorging en beauty producten. Wilt u dat uw huidverzorgingsroutine optimaal effect heeft, dan heeft Nina één tip voor u: Hydratatie! Pureté Thermale 3-in-1 reiniging is een cleanser die niet alleen vuile stoffen en onzuiverheden verwijdert, maar ook op de huid verzorgt dankzij zijn formule die rijk is aan glycerine. Nog een laatste tip om zeker te weten dat u de huid goed schoonmaakt: besteed net zoveel tijd aan het schoonmaken van uw gezicht als aan het aanbrengen van uw make-up. Doe de test met een wattenschijfje om te checken of de huid goed gereinigd is, zodat u er altijd zeker van bent dat vuil en make-up verwijderd is. Een schoon wattenschijfje betekent dat u klaar bent voor de dag!

Wil jij zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij je dichtstbijzijnde apotheek.

[[1]] Study: Consequences of urban pollution upon skin status. A controlled study in Shanghai area. M Pham, International Journal of Cosmetic Science


De oplossing van Vichy

Make-up verwijdering 3-in-1 - Vichy Pureté Thermale

Make-up verwijdering 3-in-1

Melk, lotion en oogreiniging in één product

( 3 mening(-en) )

go to top