OK

OK Cancel

Thank you

Close

Hydratatie van de gevoelige huid: hoe wordt de huid weer mooi en gaat zij weer prettig aanvoelen?

Last van een trekkerige, jeukende, soms prikkende huid? In 90% van alle gevallen vertoont een gevoelige huid ongemakken! De vitale behoeften van de huid spelen een belangrijke rol om weer een soepele en frisse huid te krijgen, die mooi, vitaal en stevig aanvoelt.

De oorzaak van het onaangename gevoel

« Het voelt als een masker… een beetje als het dragen van te strakke kleding » beschrijft Florence Benech, directrice van Laboratoires Vichy.

Bij een gevoelige huid zijn de zenuwuiteinden gevoeliger voor prikkels, hetgeen de hogere gevoeligheid verklaart. Bovendien heeft de gevoelige huid heeft een verzwakte barrierefunctie ». Als deze barrière verzwakt is, kan de huid minder goed het ongemerkte vochtverlies in de loop van de dag beperken. Gevolg? De gevoelige huid heeft meer last van vochttekort.

Gevoeligheid van de huid beïnvloedt de uitstraling

Vochttekort is bij de gevoelige huid de reden voor het ontstaan van ruwe oneffenheden, droogtelijntjes en soms huidschilfers. Het microreliëf van de huid tekent zich duidelijker af. Aan het huidoppervlak is de huid minder glad… Gevolg: het licht wordt niet meer goed gereflecteerd, de teint wordt dof. En daar komt vaak nog de symptomatische roodheid bij van de gevoelige huid. De gevoeligheid van de huid heeft dus een sterke invloed op de schoonheid.

Bovendien gebruikt u uw gezicht anders omdat uw trekkerige huid onprettig aanvoelt. « Zoals wanneer uw lippen gebarsten zijn en glimlachen moeilijker is, merkt Florence Benech op. Uw gezichtsuitdrukkingen zijn dus anders wanneer uw huid erg droog is ... »

Vochtverlies tegengaan

Alle organen hebben mineralen nodig die zij uit onze voeding halen. Omdat de huid pas als laatste aan de beurt is, heeft zij een directe aanvoer nodig.

Om de huid te kalmeren en de verslechterde barrièrefunctie te versterken, raden wij aan om te vernevelen met thermaal bronwater dat rijk is aan mineralen. « Laat het bronwater niet in de open lucht op de huid opdrogen, maar dep uw vochtige gezicht voorzichtig met een tissue, terwijl de mineralen in de huid trekken », legt Annic Lefol-Malosse uit. « Voor een optimale hydratatie adviseren wij om het thermaal bronwater op het gezicht aan te brengen via een gaasje: op deze manier kan het water zich minutenlang verspreiden, zonder dat de huid opdroogt aan de buitenlucht », benadrukt onze expert.

Voor een sterkere huid

De ingrediënten in uw hydraterende crème spelen een cruciale rol. Een hoog gehalte aan hydraterende bestanddelen zorgt dat er een beschermende laag aan het huidoppervlak gevormd kan worden om de barrièrefunctie te verbeteren. Andere bestanddelen vullen de opperhuid op, om uitdroging te voorkomen. Dat is het geval bij hyaluronzuur dat een dubbele werking heeft en beide doet. Tip: « Laat de crème eerst tussen uw vingers warm worden zodat de actieve werkstoffen beter in de gezichtshuid kunnen trekken. Trommel vervolgens licht met de vingers op de huid om de microcirculatie te activeren en het opwekkende effect te versterken, adviseert Annic Lefol-Malosse. Resultaat: een mooie gladde en gehydrateerde huid, die weer soepel en stralend is! »

go to top