OK

OK Cancel

Thank you

Close

Alles over het hydraterende vermogen van glycerine

Waar vind je glycerine in huidverzorging?

Glycerine is een bestseller onder de hydraterende huidverzorgingsproducten. Glycerine wordt gevonden in een verscheidenheid aan huidverzorgingsproducten, van dagcrèmes tot nachtcrèmes. De belangrijkste eigenschap van glycerine is dat het hydraterend is en waterverlies tegen gaat - ideaal voor een droge huid of een huid die gevoelig is. Onderzoek heeft aangetoond dat glycerine kan helpen bij terugkerende huidaandoeningen, zoals psoriasis door de groeicyclus van de huidcellen te reguleren. (1)

Glycerine is volkomen veilig om op de huid te gebruiken, daarom is het in zo veel huidverzorgingsproducten te vinden. Vichy huidverzorging bevat glycerine van 100% natuurlijke oorsprong, dat wordt gesynthetiseerd uit twee planten, namelijk raapzaad en palmolie.

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van glycerine voor de huid?

Één van de populairste huidverzorgingsingrediënten op de markt is glycerine, ook bekend als glycerol. Glycerine is een hygroscopisch molecuul - vergelijkbaar met een ander sterk hydraterend ingrediënt, Hyaluronzuur. Glycerine is in staat om water aan te trekken en vast te houden, zodat de huid goed gehydrateerd blijft gedurende de dag. Wat interessant is, is dat uit onderzoek blijkt dat glycerine het beste werkt in combinatie met andere ingrediënten. Uit onderzoek blijkt dat glycerine in combinatie met ureum, ervoor zorgt dat hydraterende cremes en andere producten beter in de huid door kunnen dringen (2). Andere onderzoeken hebben aangetoond dat jojoba olie en glycerine de vochtigheidsniveaus van de huid tot 24 uur kunnen verbeteren door trans-epidermaal waterverlies te voorkomen (3). 

Wil jij zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij je dichtstbijzijnde apotheek.

Zheng, X. et al, ‘Aquaporin 3 colocates with phospholipase d2 in caveolin-rich membrane microdomains and is downregulated upon keratinocyte differentiation’ in Journal of Investigative Dermatology 121.6 (2003) pp. 1487-1495 [Accessible at: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/14675200]
2 Björklund, S. ‘Glycerol and urea can be used to increase skin permeability in reduced hydration conditions’ in European Journal of Pharmaceutical Sciences 50.5 (2013) pp. 638-645 [Accessible at: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23643739]
3 Meyer, J. et al, ‘Evaluation of additive effects of hydrolyzed jojoba (Simmondsia chinensis) esters and glycerol: a preliminary study’ in Journal of Cosmetic Dermatology 7.4 (2008) pp. 268-274 [Accessible at: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19146603]

De oplossing van Vichy

 • Dagcrème tegen huidveroudering - Vichy Neovadiol

  NEOVADIOL

  Magistral Dagcrème

  Dagcrème

  Voedende, dichtheidsverbeterende verzorging. De ideale huid is geen droom meer, ook na de menopauze.

 • Meest gelezen

  Wat is collageen?

  Ingrediënten

  Wat is collageen?

  Collageen is het belangrijkste eiwit in je lichaam. Maar wat doet het en waarom is het zo belangrijk? Vichy vertelt je alles over collageen.

  Lees het artikel

  Niet-comedogene make-up voor de onzuivere huid

  Ingrediënten

  Niet-comedogene make-up voor de onzuivere huid

  Niet-comedogene make-up is speciaal ontworpen om de poriën niet te verstoppen en is ideaal voor mensen met een onzuivere of gevoelige huid. Lees hier wat het voordeel is van niet-comedogene make-up en ontdek het verschil met gewone make-up.

  Lees het artikel

  Superfoods: 10 gezonde groente voor je huid

  Ontdek Vichy

  Superfoods: 10 gezonde groente voor je huid

  Superfoods zijn enorm populair en daarom maken veel voedselproducenten gretig gebruik van deze term. Maar veel van deze superfoods hebben wij allang op ons bord liggen. Denk bijvoorbeeld aan havermout of groenten. Eigenlijk zijn alle soorten voeding die boordevol voedingsstoffen en vitamines zitten superfoods. Er zijn een aantal soorten groenten die bijzonder goede stoffen bevatten die goed zijn voor de huid. Lees hier onze top 10 van gezonde groenten en ontdek welke groentes jij aan je dieet moet toevoegen om je lichaam gezond te houden en je huid van binnenuit te voeden.

  Lees het artikel

  go to top

  Skinconsult

  HUIDVEROUDERINGSALGORITME 
  ONTWIKKELD MET DERMATOLOGEN

  1 minuut
  om uw huid
  te analyseren

  Neem
  een selfie

  Vul uw 
  profiel in

  Ontvang uw persoonlijke huidadvies

  Fijne lijntjesJe sterkte
  Rimpels
  onder het oog
  Je prioriteit
  Gebrek aan
  stevigheid

  Ontdek
  skinconsultai

  circle1circle2circle3circle4