OK

OK Cancel

Thank you

Close

Hygge: het Scandinavische geheim voor een gezellige ochtend

De Scandinaviërs lijken wel te weten hoe ze van de plezante dingen in het leven moeten genieten. Dus van wie kunnen we het beter leren om de dag te beginnen met het goede been uit bed? Kijk naar deze vijf simpele stappen om Hygge in uw ochtendroutine toe te passen.

Rustig ontwaken

Felle lichten, lawaaierige buren, en knallende wekkers bij het opstaan, dat is absoluut niet Hygge. Om uit bed gaan iets makkelijker te maken zou u een wekker moeten gebruiken met een wat rustigere toon of melodie, laat deze vijf minuten eerder afgaan dan u gewoonlijke wekker. En open de gordijnen voordat u de lampen aan doet, voor natuurlijk licht.

Houd de ochtend eenvoudig

Tuurlijk, wanneer u zich verslaapt bent u te laat voor u werk, maar vroeg opstaan hoeft niet te betekenen dat u een productieve ochtend hebt. Om de ochtend goed te beginnen (terwijl u genoeg geslapen hebt) is het belangrijk dat u uw ochtendroutine zo eenvoudig mogelijk houdt. De afwas van gisteren? Die staat er vanmiddag ook nog wel. Tien ongelezen e-mails? Die kunt u op kantoor lezen. Het enige doel van uw ochtend moet zijn om stressvrij en op tijd de deur uit te gaan.

Zeg nee tegen multi-tasken

U kunt op kantoor misschien een geweldige multi-tasker zijn, maar in de ochtend zou u maar één regel moeten hebben: Geen multi-tasken! Bereidt de avond van tevoren zoveel mogelijk voor. Smeer uw lunch alvast, pak uw sportspullen voor de volgende dag en zorg ervoor dat u precies weet waar alles ligt dat u nodig heeft, zodat u in no-time klaar bent voor vertrek. Uiteindelijk is uw huis een warm nest, niet een fabriek.

Eet een goed ontbijt

We weten allemaal dat een goed ontbijt belangrijk is, dus sla hem ook niet over! Maak uw eerste maaltijd voedzaam met de tips van Raphaël Gruman. Neem ook de tijd om uw ontbijt te bereiden en rustig op te eten. U bent wat u eet, dus even de tijd nemen voor een goed ontbijt met een lekkere kop thee is een goede start voor de rest van de dag.

Kleed u warm aan

Warme, comfortabele kleding is een essentieel deel van Hygge, en dat doen de Scandinaviërs niet alleen thuis. Als u ‘s ochtends je kleren aantrekt, let dan vooral op comfort en het zal u verbazen hoeveel kleding nog gepast is voor het kantoor. Bovendien heeft dit een positieve invloed op uw humeur. Kies voor natuurlijke, ademende kleding zoals katoen, linnen of wol en kies voor laagjes en lichte stoffen. Dit zal helpen om uw lichaamstemperatuur te regelen, perfect voor als u veel van uw tijd doorbrengt in een warme metro of bus en u zult zich veel vrijer voelen.

Wil jij zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij je dichtstbijzijnde apotheek.

De oplossing van Vichy

 • Versterkende dagelijkse booster

  MINÉRAL 89

  Versterkende dagelijkse booster

  Versterkende Booster

  De dosis kracht voor uw huid

 • Dagcrème tegen opkomende tekenen van huidveroudering

  SLOW ÂGE

  Dagcrème tegen opkomende tekenen van huidveroudering

  Dagcrème

  Voor alle vrouwen die zich bewust zijn van de gevolgen van omgevingsfactoren en levensstijl en die de eerste tekenen van huidveroudering willen vertragen.

 • Oogverzorging tegen opkomende tekenen van huidveroudering

  SLOW ÂGE

  Oogverzorging tegen opkomende tekenen van huidveroudering

  Oogcontour crème

  Voor alle vrouwen die zich bewust zijn van de gevolgen van omgevingsfactoren en levensstijl en die de eerste tekenen van huidveroudering willen vertragen.

 • Fluide tegen opkomende tekenen van huidveroudering.

  SLOW ÂGE

  Fluide tegen opkomende tekenen van huidveroudering.

  Dagcrème

  De 1e verzorging van Vichy tegen opkomende tekenen van huidveroudering, voor een stralend jeugdige huid.

 • Meest gelezen

  Niet-comedogene make-up voor de onzuivere huid

  Ingrediënten

  Niet-comedogene make-up voor de onzuivere huid

  Niet-comedogene make-up is speciaal ontworpen om de poriën niet te verstoppen en is ideaal voor mensen met een onzuivere of gevoelige huid. Lees hier wat het voordeel is van niet-comedogene make-up en ontdek het verschil met gewone make-up.

  Lees het artikel

  go to top

  Skinconsult

  HUIDVEROUDERINGSALGORITME 
  ONTWIKKELD MET DERMATOLOGEN

  1 minuut
  om uw huid
  te analyseren

  Neem
  een selfie

  Vul uw 
  profiel in

  Ontvang uw persoonlijke huidadvies

  Fijne lijntjesJe sterkte
  Rimpels
  onder het oog
  Je prioriteit
  Gebrek aan
  stevigheid

  Ontdek
  skinconsultai

  circle1circle2circle3circle4