OK

OK Cancel

Thank you

Close

For your eyes only - in één oogopslag Geef je ogen eens de aandacht!

 • favoriet

Er komt een moment dat de huid rond je ogen wat extra verzorging en aandacht nodig heeft. Weg met vermoeide blik, fijne lijntjes, hangende oogleden en wallen!

De huid rondom je ogen is dunner en bevat geen talgklieren, waardoor deze niet vanuit zichzelf wordt gehydrateerd. Daardoor droogt dit deel sneller uit en is het extra gevoelig voor huidveroudering. Daarnaast kent de oogzone zijn eigen unieke huidproblemen, zoals donkere kringen en wallen. Dit vraagt om speciale aandacht!

Oog voor jou

Oogcrèmes zijn speciaal geformuleerd voor deze gevoelige zone en adresseren precies deze problemen. Maar hoe kies je een oogverzorging die bij je past? Volgens experts is het het beste om rond je twintigste met een hydraterend oogproduct te beginnen en vanaf je vijfentwintigste eentje die gericht is op het voorkomen van rimpels.

Aanbrengen is de kunst

Niet alleen een speciale oogcrème is belangrijk. Hoe je vervolgens met de huid omgaat, heeft ook invloed op de conditie ervan. De beste manier om een oogcrème aan te brengen, is door hem met de vingertop van je ringvinger van binnen naar buiten te kloppen op het harde gedeelte van je oogkas. Bekijk hier een video met massagetips voor rondom je ogen. Een alternatieve manier van aanbrengen, geldt voor het Vichy Liftactiv Serum 10 Ogen & Wimpers. Dit serum breng je tevens aan op je ooglid en je wimpers! Bekijk hier de video voor het optimale resultaat!

Tegen wallen

Zwelling onder de ogen komt doordat er vocht ophoopt waardoor de huid opzwelt. Dit kan veroorzaakt worden door een allergie of verkoudheid, maar ook slaaptekort, het verkeerde dieet, alcohol en (huid)veroudering zijn grote boosdoeners. Ga voor een oogroller met ingrediënten als cafeïne of gebruik een verkoelende komkommer. Deze helpen de zwelling te verminderen. Snel last van dikke wallen? Vermijd dan zout eten en alcohol.

Tegen donkere kringen

Verkleuring kan door verschillende factoren veroorzaakt worden, waaronder erfelijkheid, stress, roken, zon en hyperpigmentatie. Ingrediënten als vitamine C en K, kojic zuur en zoethout stimuleren de bloedsomloop en helpen in de strijd tegen donkere kringen. Gebruik een verzorging met lichtreflecterende deeltjes die de schaduwen verminderen en een verhelderend effect geven aan de huid. Bijvoorbeeld Idéalia Ogen van Vichy!

Tegen fijne lijntjes

De dunne, droge huid en de constante spierspanning zorgen ervoor dat de huid rondom de ogen sneller tekenen van ouder worden vertoont dan de rest van het gezicht. Kies voor producten verrijkt met hyaluronzuur en collageenstimulerende ingrediënten zoals Rhamnose of Proxylane om de huid te boosten en fijne lijntjes te egaliseren en zo minder te laten opvallen.

Ontdek de lente-tips van Vichy

De hoogste tijd om grondig aan de slag te gaan en je lichaam en huid klaar te maken voor de zomer.

Bekijk hier de verkooppunten

De oplossing van Vichy

 • Serum 10 Surpreme
 • Oogcrème - Vichy Idealia
 • Meest gelezen

  Is er een verband tussen zuivel en acné?

  Expert talk

  Is er een verband tussen zuivel en acné?

  Kan het zijn dat de melk die jij bij het ontbijt drinkt je acné veroorzaakt? We onderzoeken het complexe verband tussen zuivelproducten en acné en de effecten die het kan hebben op de huid.

  Heb jij je wel eens afgevraagd of zuivel jouw acné veroorzaakt? Volgens wetenschappers zou dit weleens kunnen kloppen. Onderzoeken hebben aangetoond dat er een verband is tussen zuivel en acné. Maar voordat jij direct alle melk, kaas en andere zuivelproducten vermijdt, zou je het een en ander moeten weten van het effect op je huid en hoe je acné kunt voorkomen.

  Lees het artikel

  Mee-eters verwijderen? Zo komt u er definitief van af!

  Expert talk

  Mee-eters verwijderen? Zo komt u er definitief van af!

  Iedereen heeft ze wel eens: mee-eters (ook wel comedonen  of blackheads genoemd). Ze komen voor op de neus, hals, voorhoofd en kin. Op de wangen komen ze minder vaak voor, maar hoe komt dat? Dit heeft te maken met de zogenaamde T-zone. Zoals u misschien zelf wel eens gemerkt hebt, is de huid niet overal hetzelfde. Vaak is de huid op het voorhoofd de neus en kin wat vetter dan de huid op de wangen en de hals. Deze drie plekken vormen samen als het ware de letter T, vandaar de T-zone. Mee-eters ontstaan wanneer het talg in de talgklier zich ophoopt, oxideert de talg. Hierdoor verkleurt het talg en worden zwarte puntjes zichtbaar. Lees hier wat u kunt doen tegen deze zwarte puntjes en wat u vooral moet laten.

  Lees het artikel

  go to top