OK

OK Cancel

Thank you

Close

Mooi en gezonder haar met deze vier ingrediënten

Een gezond voedingspatroon is de eerste stap in de weg naar gezond haar. Lees verder om te ontdekken welke vier ingrediënten uit voeding zorgen voor sterk, glanzend en prachtig haar. Het geheim voor weelderig haar? Van binnenuit goed voor uw haar zorgen! En deze vier heerlijke ingrediënten, maken het des te makkelijker.

Hoeveelheid proteïne

Wist u dat Keratine – het hoofdbestanddeel van onze haren, huid en nagels – eigenlijk een proteïne is? Het is dan ook niet heel verrassend dat wanneer u uw haargroei wilt bevorderen u proteïne aan uw dieet dient toe te voegen. Proteïnerijk voedsel is rijk aan aminozuren die de keratine productie helpen toenemen,  dit verhoogt eiwitrijke voeding capillaire cel product. En dit helpt er weer voor zorgen dat je haar beter, sneller en sterker groeit. Waar zit proteïne in? Bijvoorbeeld in eieren (vooral in de eierdooier), vlees (bijv. rundvlees, kip en lam) en vis.

Hoeveelheid zink

Net zoals zwavel, doet zink wonderen voor uw haar wanneer het aankomt op het versterken van uw lokken. Het helpt keratine moleculen binden door hun proteïnen aan elkaar te linken. Waar zit zink in? Bijvoorbeeld knoflook, zeevruchten, amandelen, boontjes, maar ook in kruiden zoals tijm, basilicum, koriander en gember.

Hoeveelheid silicium

Silicium is essentieel voor een optimale samenstelling van keratine, wat  dikker haar bevordert. Als u voor volume gaat, zorg dan dat u genoeg van dit spoorelement binnen krijgt via uw voeding. Waar zit silicium in? Bijvoorbeeld bieten, spinazie, kweepeer, raap, peterselie en radijs.

Hoeveelheid vitamine B

Dit zijn magische vitamines voor uw haar! Vitamine B bevordert snelle haargroei door het vernieuwen van de haarzakjes. Daarnaast stimuleert vitamine B3 bloed circulatie bij de wortel van het haar. Waar zit vitamine B3 in? Bijvoorbeeld amandelen, paddenstoelen, asperge, avocado, cacao bonen, rammenas, peterselie en boerenkool. Vitamine B5 ondersteunt haargroei en vindt u bijvoorbeeld in: knolselderij, bloemkool, noten, knoflook en avocado.
Vitamine B8 reguleert de talg productie en vindt u bijvoorbeeld in bananen, boerenkool, amandelen, tomaten en volkoren granen.

Wil jij zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij je dichtstbijzijnde apotheek.

Meest gelezen

Is er een verband tussen zuivel en acné?

Expert talk

Is er een verband tussen zuivel en acné?

Kan het zijn dat de melk die jij bij het ontbijt drinkt je acné veroorzaakt? We onderzoeken het complexe verband tussen zuivelproducten en acné en de effecten die het kan hebben op de huid.

Heb jij je wel eens afgevraagd of zuivel jouw acné veroorzaakt? Volgens wetenschappers zou dit weleens kunnen kloppen. Onderzoeken hebben aangetoond dat er een verband is tussen zuivel en acné. Maar voordat jij direct alle melk, kaas en andere zuivelproducten vermijdt, zou je het een en ander moeten weten van het effect op je huid en hoe je acné kunt voorkomen.

Lees het artikel

Wat is collageen?

Ingrediënten

Wat is collageen?

Collageen is het belangrijkste eiwit in je lichaam. Maar wat doet het en waarom is het zo belangrijk? Vichy vertelt je alles over collageen.

Lees het artikel

go to top

Skinconsult

HUIDVEROUDERINGSALGORITME 
ONTWIKKELD MET DERMATOLOGEN

1 minuut
om uw huid
te analyseren

Neem
een selfie

Vul uw 
profiel in

Ontvang uw persoonlijke huidadvies

Fijne lijntjesJe sterkte
Rimpels
onder het oog
Je prioriteit
Gebrek aan
stevigheid

Ontdek
skinconsultai

circle1circle2circle3circle4