OK

OK Cancel

Thank you

Close

Je gezicht shapen in 5 minuten met een professionele visagiste

 • favoriet

Al gehoord van “contouring”? Dat is een make-uptechniek om de vorm van je gezicht te corrigeren en te accentueren, geïnspireerd op het spel van licht en schaduw waar ook schilders en fotografen gebruik van maken. Pascale Guégan, onze professionele visagiste, leert je hoe je de contouren van je gezicht optisch kunt perfectioneren met hele makkelijke toe te passen trucjes! In minder dan 5 minuten kan je je gezicht mooi in vorm shapen om er stralend uit te zien!

Make-up tips: het geniale spel van contrasten

Pascale, kan je ons eens in het kort omschrijven hoe je het gezicht een mooiere vorm kan geven? “Het komt er in essentie op neer twee contrasterende tinten te gebruiken, een lichte en een donkere. De lichtste kleur moet je natuurlijke huidtint zo veel mogelijk benaderen (of zelfs een tint lichter zijn als je hem hebt gekocht op een moment dat je een zomers kleurtje had). Hiermee kan je bepaalde gezichtsvolumes (voorhoofd, ogen) optisch vergroten en highlighten, dus extra doen opvallen door het licht te weerkaatsen. De donkerdere tint (één of twee tinten donkerder) dient om te structureren, te accentueren, iets te “ronde” wangen af te vlakken, een dubbele kin weg te werken…. Het is deze tint die er uiteindelijk voor gaat zorgen dat je er op je best uitziet.

De kracht van pigment

Er bestaan zoveel verschillende producten voor de teint, wat is jouw favoriete textuur om het gezicht te contouren? “Voor een discreet en natuurlijk contouring-effect voor elke dag raad ik formules met hoge pigmentconcentraties aan. Kies voor corrigerende compact foundation in een doosje met een aanbrengsponsje, dat is heel handig aan te brengen en om eventueel in de loop van de dag bij te werken. Een ander voordeel van deze formule is de matte finish, waardoor je achteraf geen poeder meer hoeft aan te brengen.”

Kies voor licht…

Eenmaal als je je twee tinten compacte foundation hebt gekozen, met welke begin je dan? “Je kunt beginnen met de lichtste tint, die je op het hele gezicht aanbrengt als basis, waarna je extra toetsen aanbrengt op de “bolle” gedeelten om die op te lichten en de teint op te frissen: het midden van het voorhoofd, de rug van de neus, onder de ogen, boven de lip (neuslippenplooi), aan de mondhoeken en in het midden van de kin.”

… werk zorgvuldig…

Voor je begint nog een kleine tip van onze professional: “Hou je sponsje even onder de waterkraan en wring het dan goed uit voordat je er wat foundation mee opneemt. Dep het product dan heel goed uit met het sponsje om zichtbare overgangen te vermijden”.

… en volg de gids!

En wat met de donkere tint? Pascale Guégan gaat alle zones langs die je kunt shapen en toont hoe je dat doet afhankelijk van je gezichtsvorm:

Voorhoofd smaller maken: heb je een breed voorhoofd, breng de donkere tint dan horizontaal aan over de breedte, te beginnen met de haarlijn. Werk de foundation goed uit en teken ook een ovaal op elke slaap.

Neus verkleinen: is die wat te lang, breng dan een stipje donkere kleur aan onder de neus! Of wat te breed? Zet dan een streep aan weerszijden van de neusrug, van de oogholte tot de neuspunt.

Wangen strakker doen lijken: Ga van elk oor richting de neus, onder de kaaklijn om de jukbeenderen naar voren te halen.

Dubbele kin wegwerken: breng je foundation met het sponsje aan op de onderrand van je gezicht, onder het kaakbeen en op de ovaal van de hals, en dan naar beneden toe richting decolleté.

De oplossing van Vichy

 • Corrigerende Compact Crème 12u
 • Meest gelezen

  Is er een verband tussen zuivel en acné?

  Expert talk

  Is er een verband tussen zuivel en acné?

  Kan het zijn dat de melk die jij bij het ontbijt drinkt je acné veroorzaakt? We onderzoeken het complexe verband tussen zuivelproducten en acné en de effecten die het kan hebben op de huid.

  Heb jij je wel eens afgevraagd of zuivel jouw acné veroorzaakt? Volgens wetenschappers zou dit weleens kunnen kloppen. Onderzoeken hebben aangetoond dat er een verband is tussen zuivel en acné. Maar voordat jij direct alle melk, kaas en andere zuivelproducten vermijdt, zou je het een en ander moeten weten van het effect op je huid en hoe je acné kunt voorkomen.

  Lees het artikel

  Mee-eters verwijderen? Zo komt u er definitief van af!

  Expert talk

  Mee-eters verwijderen? Zo komt u er definitief van af!

  Iedereen heeft ze wel eens: mee-eters (ook wel comedonen  of blackheads genoemd). Ze komen voor op de neus, hals, voorhoofd en kin. Op de wangen komen ze minder vaak voor, maar hoe komt dat? Dit heeft te maken met de zogenaamde T-zone. Zoals u misschien zelf wel eens gemerkt hebt, is de huid niet overal hetzelfde. Vaak is de huid op het voorhoofd de neus en kin wat vetter dan de huid op de wangen en de hals. Deze drie plekken vormen samen als het ware de letter T, vandaar de T-zone. Mee-eters ontstaan wanneer het talg in de talgklier zich ophoopt, oxideert de talg. Hierdoor verkleurt het talg en worden zwarte puntjes zichtbaar. Lees hier wat u kunt doen tegen deze zwarte puntjes en wat u vooral moet laten.

  Lees het artikel

  go to top