OK

OK Cancel

Thank you

Close

Kalm de dag beginnen met meditatie tips

Heeft u wel eens gehoord van de voordelen van meditatie, maar heeft u geen idee of het iets voor u is?  Vichy helpt u.. Lees verder om meer te leren over deze populaire manier om uzelf aandacht te geven en volledig te destresseren, zodat u iedere dag met frisse energie tegemoet gaat. Ontdek hoe u geleide meditatie kunt toepassen in uw dagelijkse ochtendroutine.

Een introductie tot geleide meditatie

Bent u klaar voor een nieuwe dag? Als het op stress aankomt, geven 46% van alle werknemers aan dat zij zich overwerkt voelen en te veel te doen hebben. Een derde geeft zelfs aan moeite te hebben met slapen door hun baan[1]. Daarnaast geeft een vijfde van de werknemers aan dat zij niet regelmatig ontspannen of activiteiten doen die hun helpen te destresseren[2]. Is dit voor u herkenbaar? Dan is het tijd om geleide meditatie te ontdekken. Deze techniek staat bekend om zijn vermogen om stress te verminderen, de productiviteit te verhogen en het bevordert ook de slaapcyclus. Uit sommige onderzoeken komt zelfs naar voren dat regelmatige meditatie leidt tot minder symptomen van angst of stress en een betere geestelijke gezondheid.[3]

De verschillende manieren van meditatie

Terwijl traditionele meditatie oefeningen zich richten op innerlijke rust door stilte, gebruikt men bij geleide meditaties een mantra (een uitspraak of spreuk die gebruikt wordt bij een gebed of meditatie) of een aantal mantras, die in het hoofd of hardop herhaalt worden. Dit gebeurt om negatieve of terugkerende gedachten te bestrijden en de geest aan te leren dat ontspannen samengaat met positieve en bewuste gedachten. Een andere manier van deze techniek is geleide visualisatie. Hierbij moedigt u zichzelf aan om stressvolle situaties of omstandigheden op alternatieve manieren te benaderen die gewoonlijk leiden tot zorgen en ongerustheid in ons dagelijks leven.

Geef geleide meditatie een plek geven in uw dagelijkse leven

Voordat u aan een oefening begint, dient u ervoor zorgen dat u een rustige plek hebt waar u lekker kunt zitten of liggen tijdens het mediteren. Probeer een aantal ademhalingstechnieken in uw routine in te bouwen en let op uw houding, zeker wanneer u achter een bureau zit. Wees ook niet bang om andere manieren om te mediteren toe te passen zoals mindfulness of yoga. Voor geleide visualisatie heeft u waarschijnlijk een koptelefoon nodig met ontspannende muziek, terwijl andere methodes u aansporen om een mantra te creëren en te herhalen. Het is aan u om te kijken wat u het beste bevalt.

Wanneer u  op zoek bent naar een actievere manier om ‘s ochtends op te starten, dan beveelt yoga-expert Anna Khaude aan om meditatie met yoga te combineren. Dit is een manier om lichaam en geest in balans te brengen terwijl je ontwaakt. Even tijd maken in de ochtend om bewust aandacht voor uzelf te hebben is een geweldige manier om te leren omgaan met stress en onverwachte momenten, wat uw manier van mediteren ook is. Zelfs als het de enige tijd is die u voor uzelf heeft!

Wil jij zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij je dichtstbijzijnde apotheek.

[1] Workplace stress (z.j.), http://www.stress.org/workplace-stress/
[2] American psychological association, (2015, 4 februari), Paying with our health, https://www.apa.org/news/press/releases/stress/2014/stress-report.pdf
[3] Madhav Goyal, MD, MPH1; Sonal Singh, MD, MPH1; Erica M. S. Sibinga, MD, MHS2; et al, (2014, maart) Meditation programs for psychological stress and well-being, http://jamanetwork.com/journals/jamainternalmedicine/fullarticle/1809754

De oplossing van Vichy

 • Versterkende dagelijkse booster

  MINÉRAL 89

  Versterkende dagelijkse booster

  Versterkende Booster

  De dosis kracht voor uw huid

 • Dagcrème tegen opkomende tekenen van huidveroudering

  SLOW ÂGE

  Dagcrème tegen opkomende tekenen van huidveroudering

  Dagcrème

  Voor alle vrouwen die zich bewust zijn van de gevolgen van omgevingsfactoren en levensstijl en die de eerste tekenen van huidveroudering willen vertragen.

 • Oogverzorging tegen opkomende tekenen van huidveroudering

  SLOW ÂGE

  Oogverzorging tegen opkomende tekenen van huidveroudering

  Oogcontour crème

  Voor alle vrouwen die zich bewust zijn van de gevolgen van omgevingsfactoren en levensstijl en die de eerste tekenen van huidveroudering willen vertragen.

 • Fluide tegen opkomende tekenen van huidveroudering.

  SLOW ÂGE

  Fluide tegen opkomende tekenen van huidveroudering.

  Dagcrème

  De 1e verzorging van Vichy tegen opkomende tekenen van huidveroudering, voor een stralend jeugdige huid.

 • Meest gelezen

  Niet-comedogene make-up voor de onzuivere huid

  Ingrediënten

  Niet-comedogene make-up voor de onzuivere huid

  Niet-comedogene make-up is speciaal ontworpen om de poriën niet te verstoppen en is ideaal voor mensen met een onzuivere of gevoelige huid. Lees hier wat het voordeel is van niet-comedogene make-up en ontdek het verschil met gewone make-up.

  Lees het artikel

  go to top

  Skinconsult

  HUIDVEROUDERINGSALGORITME 
  ONTWIKKELD MET DERMATOLOGEN

  1 minuut
  om uw huid
  te analyseren

  Neem
  een selfie

  Vul uw 
  profiel in

  Ontvang uw persoonlijke huidadvies

  Fijne lijntjesJe sterkte
  Rimpels
  onder het oog
  Je prioriteit
  Gebrek aan
  stevigheid

  Ontdek
  skinconsultai

  circle1circle2circle3circle4