OK

OK Cancel

Thank you

Close

Kraanwater: vriend of vijand van mijn gevoelige huid ?

Deze vraag leidt vaak tot discussie... Terwijl sommige dermatologen vinden dat het de huid teveel uitdroogt, en kraanwater systematisch afraden, raden anderen het juist van harte aan bij een probleemloze huid. Wel of niet gebruiken, dat blijft de vraag…

Gezond verstand

Dermatoloog Michel Le Maître is van mening dat het gebruik van kraanwater weldoordacht dient te gebeuren. Belangrijk is dat de kwaliteit van de hydrolipide laag, die dienst doet als bescherm- barrière aan het huidoppervlak, optimaal blijft. En dat kan maar op 1 manier: door goed te "luisteren" naar de huid. Is uw huid trekkerig of rood…? Weet dan dat kalk en chloor de huid irriteren. Dat wil echter niet zeggen dat u dan helemaal geen water kunt gebruiken. Koud water dat op de huid wordt aangebracht laat de poriën samentrekken en de huid stralen.

Controleerbare hardheid van het water

Voor wie niet in de bergen woont (waar het kraanwater veel zuiverder is), zijn waterontharders het ideale alternatief. Ze ontdoen het harde water van chloor en kalk, dankzij een filtersysteem. Hierdoor vinden de cellen van de opperhuid hun oorspronkelijke schoonheid terug. Of een waterontharder bij u nodig is, kunt u testen met behulp van teststrookjes die u onder de kraan houdt en die de hardheid van het water aangeven.

De reddende behandelingen voor de gevoelige huid

Dermatologen adviseren allemaal om 's morgens en ’s avonds de huid te reinigen, maar dit moet wel op de juiste manier gebeuren. Het spreekt voor zich dat bij een gevoelige huid bij voorkeur producten gebruikt worden die niet met water worden afgespoeld, zoals een micellaire oplossing of een combinatie van reinigingsmelk en een lotion of tonic, om milder te reinigen. Maak de reiniging nog verfijnder met een verneveling van kalmerend thermaal water, om kalkrestjes aan het huidoppervlak op te lossen. Om oogmake-up te verwijderen, gebruikt u een tweefasen lotion, voor de oogleden en de wimpers. Breng een wattenschijfje met oogreiniger aan op de oogleden, trommel er lichtjes op en druk het 10 seconden aan, zodat de make-up goed oplost. Vouw het wattenschijfje dat doordrenkt is met make-upreiniger vervolgens dubbel, om de wimpers heen. Knijp er enkele seconden in. Veeg tot slot met het wattenschijfje naar de buitenhoek van het oog om alle mascararestjes te verwijderen.

Optimale handelingen

Een schone huid heeft alles te maken met regelmatige reiniging en verschillende effectieve handelingen: de reiniging van de ogen, het gezicht, de lippen en de hals. Neem deze goede gewoontes over met behulp van deze video's, die zijn gemaakt door experts van Vichy, die laten zien hoe u de ideale verzorgingsroutine uitvoert.

go to top