OK

OK Cancel

Thank you

Close

Wat is ‘urban aging'?

 • favoriet

Wat zijn de effecten van leven in een stad voor de huid? We lichten het concept ‘urban aging' toe en leggen uit wat dit kan betekenen voor je huid.

Hoe ziet' urban aging' eruit?

Schadelijke effecten van bepaalde externe factoren zoals roken en UV-gerelateerde schade zijn al jaren bediscussieerd en mensen zijn zich steeds meer bewust van de consequenties die hun omgeving kan hebben op hun huid. Verschillende belangrijke factoren gelinkt aan leven in de stad, zoals stress, vermoeidheid en lichtvervuiling, zijn geassocieerd met een toename van vroegtijdige huidveroudering. Meer dan 80% van de vroegtijdige huidveroudering is gelinkt aan externe factoren, zoals UV-schade(1).

Studies die zijn gedaan in China en Mexico lieten een verhoging van de talgproductie zien bij deelnemer die in vervuilde gebieden wonen. 80% van zichtbare huidveroudering is te wijten aan omgevingsfactoren, waarbij vervuiling bijvoorbeeld pigmentvlekken en andere huidproblemen kan veroorzaken (1). Stress is daarnaast een veel voorkomende lifestyle factor in stedelijke omgevingen. Het is aangetoond dat stress een verscheidenheid aan negatieve reacties in de huid opwekt (2) en kan zelfs de respons van de huid op allergische reactie beïnvloeden (3).

Hoe bescherm je jezelf tegen "urban aging"?

Een van de beste ingrediënten voor de verzorging van de huid zijn antioxidanten. Antioxidanten zijn een belangrijk ingrediënt voor de verzorging van de huid om te helpen strijden tegen vrije radicalen. Resveratrol is in het bijzonder interessant omdat het de natuurlijke bescherming van de huid versterkt. Resveratrol kan je terugvinden in druiven. Deze stof wordt gelinkt aan het verbeteren van het vermogen van de huid om te reageren op oxidatieve stress, (4).

Het gebruik van een zonnebrand is erg belangrijk. In Vitro testen tonen aan dat een hydraterende zonnebrand en Resveratrol de impact van lichtvervuiling op de huid helpen bestrijden. Bescherm de huid dagelijks met een SPF, of het zonnetje nu schijnt of niet. Er zijn een groot aantal dagcrèmes met SPF op de markt, er is geen excuus om niet te kiezen voor een veelzijdig product dat hydrateert en beschermt tegen de zon(5). Gebruik ook altijd een zonnebrandcrème als jij je een lange tijd in de zon begeeft.

Tot slot is het belangrijk om je huidverzorgingsroutine aan te passen aan de druk van het stedelijk leven. We worden constant blootgesteld aan luchtvervuiling en dit heeft weer invloed op de huid. Om je huid te ondersteunen adviseren onze experts een grondige reiniging van de huid.

Wil jij zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij je dichtstbijzijnde apotheek

1 Goldsmith, L.A ‘Skin effects of air pollution’ in Otolaryngology and head and neck surgery 114.2 (1996) pp. 217-219 [Accessible at: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/8637736]
2 Kiecolt-Glaser, J.K., Preacher, K.J., MacCallum, R.C., Atkinson, C., Malarkey, W.B., Glaser, R., 2003. ‘Chronic stress and age-related increases in the proinflammatory cytokine IL-6.’ Proc. Natl. Acad. Sci. U.S.A. 100, pp. 9090—9095.
3 Kiecolt-Glaser et al. ‘How stress and anxiety can alter immediate and late
phase skin test responses in allergic rhinitis’ in Psychoneuroendocrinology 34 (2009) pp. 670—680
4 Ido, Y. et al, ‘Resveratrol prevents oxidative stress-induced senescence and proliferative dysfunction by activating the AMPK-FOXO3 cascade in cultured primary human keratinocytes’ in Public Library of Science 3.10 (2015) [Accessible at: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25647160]
5 L’Oréal Scientific Report: new knowledge data about pollution and photopollution concept, Aulnay-Sous-Bois, May 2017.


De oplossing van Vichy

 • Slow Âge Nacht - Crème en fris masker | Vichy

  SLOW ÂGE

  Nacht - Crème en fris masker

  Nachtcrème

  Gladmakende en revitaliserende nachtcrème – ook te gebruiken als masker

 • Meest gelezen

  Is er een verband tussen zuivel en acné?

  Expert talk

  Is er een verband tussen zuivel en acné?

  Kan het zijn dat de melk die jij bij het ontbijt drinkt je acné veroorzaakt? We onderzoeken het complexe verband tussen zuivelproducten en acné en de effecten die het kan hebben op de huid.

  Heb jij je wel eens afgevraagd of zuivel jouw acné veroorzaakt? Volgens wetenschappers zou dit weleens kunnen kloppen. Onderzoeken hebben aangetoond dat er een verband is tussen zuivel en acné. Maar voordat jij direct alle melk, kaas en andere zuivelproducten vermijdt, zou je het een en ander moeten weten van het effect op je huid en hoe je acné kunt voorkomen.

  Lees het artikel

  Mee-eters verwijderen? Zo komt u er definitief van af!

  Expert talk

  Mee-eters verwijderen? Zo komt u er definitief van af!

  Iedereen heeft ze wel eens: mee-eters (ook wel comedonen  of blackheads genoemd). Ze komen voor op de neus, hals, voorhoofd en kin. Op de wangen komen ze minder vaak voor, maar hoe komt dat? Dit heeft te maken met de zogenaamde T-zone. Zoals u misschien zelf wel eens gemerkt hebt, is de huid niet overal hetzelfde. Vaak is de huid op het voorhoofd de neus en kin wat vetter dan de huid op de wangen en de hals. Deze drie plekken vormen samen als het ware de letter T, vandaar de T-zone. Mee-eters ontstaan wanneer het talg in de talgklier zich ophoopt, oxideert de talg. Hierdoor verkleurt het talg en worden zwarte puntjes zichtbaar. Lees hier wat u kunt doen tegen deze zwarte puntjes en wat u vooral moet laten.

  Lees het artikel

  go to top