OK

OK Cancel

Thank you

Close

JE PROFESSIONELE 
HUIDDIAGNOSE

ONTWIKKELD MET DERMATOLOGEN
EEN ALGORITME AANGEDREVEN DOOR KUNSTMATIGE INTELLIGENTIE

START NU

Skin ageing algorithm background

Wat is ‘urban aging'?

Wat zijn de effecten van leven in een stad voor de huid? We lichten het concept ‘urban aging' toe en leggen uit wat dit kan betekenen voor je huid.

Hoe ziet' urban aging' eruit?

Schadelijke effecten van bepaalde externe factoren zoals roken en UV-gerelateerde schade zijn al jaren bediscussieerd en mensen zijn zich steeds meer bewust van de consequenties die hun omgeving kan hebben op hun huid. Verschillende belangrijke factoren gelinkt aan leven in de stad, zoals stress, vermoeidheid en lichtvervuiling, zijn geassocieerd met een toename van vroegtijdige huidveroudering. Meer dan 80% van de vroegtijdige huidveroudering is gelinkt aan externe factoren, zoals UV-schade(1).

Studies die zijn gedaan in China en Mexico lieten een verhoging van de talgproductie zien bij deelnemer die in vervuilde gebieden wonen. 80% van zichtbare huidveroudering is te wijten aan omgevingsfactoren, waarbij vervuiling bijvoorbeeld pigmentvlekken en andere huidproblemen kan veroorzaken (1). Stress is daarnaast een veel voorkomende lifestyle factor in stedelijke omgevingen. Het is aangetoond dat stress een verscheidenheid aan negatieve reacties in de huid opwekt (2) en kan zelfs de respons van de huid op allergische reactie beïnvloeden (3).

Hoe bescherm je jezelf tegen "urban aging"?

Een van de beste ingrediënten voor de verzorging van de huid zijn antioxidanten. Antioxidanten zijn een belangrijk ingrediënt voor de verzorging van de huid om te helpen strijden tegen vrije radicalen. Resveratrol is in het bijzonder interessant omdat het de natuurlijke bescherming van de huid versterkt. Resveratrol kan je terugvinden in druiven. Deze stof wordt gelinkt aan het verbeteren van het vermogen van de huid om te reageren op oxidatieve stress, (4).

Het gebruik van een zonnebrand is erg belangrijk. In Vitro testen tonen aan dat een hydraterende zonnebrand en Resveratrol de impact van lichtvervuiling op de huid helpen bestrijden. Bescherm de huid dagelijks met een SPF, of het zonnetje nu schijnt of niet. Er zijn een groot aantal dagcrèmes met SPF op de markt, er is geen excuus om niet te kiezen voor een veelzijdig product dat hydrateert en beschermt tegen de zon(5). Gebruik ook altijd een zonnebrandcrème als jij je een lange tijd in de zon begeeft.

Tot slot is het belangrijk om je huidverzorgingsroutine aan te passen aan de druk van het stedelijk leven. We worden constant blootgesteld aan luchtvervuiling en dit heeft weer invloed op de huid. Om je huid te ondersteunen adviseren onze experts een grondige reiniging van de huid.

Wil jij zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij je dichtstbijzijnde apotheek

1 Goldsmith, L.A ‘Skin effects of air pollution’ in Otolaryngology and head and neck surgery 114.2 (1996) pp. 217-219 [Accessible at: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/8637736]
2 Kiecolt-Glaser, J.K., Preacher, K.J., MacCallum, R.C., Atkinson, C., Malarkey, W.B., Glaser, R., 2003. ‘Chronic stress and age-related increases in the proinflammatory cytokine IL-6.’ Proc. Natl. Acad. Sci. U.S.A. 100, pp. 9090—9095.
3 Kiecolt-Glaser et al. ‘How stress and anxiety can alter immediate and late
phase skin test responses in allergic rhinitis’ in Psychoneuroendocrinology 34 (2009) pp. 670—680
4 Ido, Y. et al, ‘Resveratrol prevents oxidative stress-induced senescence and proliferative dysfunction by activating the AMPK-FOXO3 cascade in cultured primary human keratinocytes’ in Public Library of Science 3.10 (2015) [Accessible at: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25647160]
5 L’Oréal Scientific Report: new knowledge data about pollution and photopollution concept, Aulnay-Sous-Bois, May 2017.


go to top