OK

OK Cancel

Thank you

Close

De juiste massagebewegingen om cellulite aan te pakken

 • favoriet

Slank of een wat voller figuur, cellulite raakt verschillende typen vrouwen. Om dit goed aan te pakken, biedt massage directe en duurzame resultaten. Krijg weer plezier in het verzorgen van je lichaam! Hoe kan cellulite aangepakt worden? Met blote handen, en door het opvolgen van de adviezen van fysiotherapeut Gil Amsallem, die een handleiding geschreven heeft voor zelfmassage.

De juiste tactiek om doelstellingen te bereiken

Bepaal allereerst de soort cellulite. Cellulite is vetcellulite als het de opslag van een teveel aan vetten betreft, fibreuze cellulite als het collageen slecht functioneert, en vochtcellulite als vocht wordt vastgehouden door een slechte bloed- en lymfecirculatie. De grote diversiteit aan bestaande handmatige technieken maakt het mogelijk om op alle fronten actie te ondernemen en doelgericht de getroffen zones te behandelen. Deze massagebewegingen richten zich op de afvoer van vetcellen, de verspreiding van vocht en de versteviging van huid- en spierweefsel. Door al deze verschijnselen samen aan te pakken, kan de huid verbeterd worden. Klaar om u voor de lange termijn in te zetten? Neem actie! 5 dagen per week, 's morgens en 's avonds 10 minuten zelfmassage in combinatie met uw afslankende verzorging en de resultaten zullen voor zich spreken!

Een waar arsenaal aan technieken

We beginnen met grote « strijkbewegingen ».Sleep uw handen vanaf uw voeten langzaam over de huid naar boven richting de heupen. Herhaal deze beweging 20 keer aan de voorkant, de achterkant, de binnenkant en de buitenkant van de benen… Zo geeft u uzelf nieuwe contouren!
Nu de bloedsomloop van de huid geactiveerd is, worden de tevolle cellen geleegd door eenvoudige drukbewegingen uit te voeren. En dat in alle lichaamsholtes vanaf de holte onder de voeten, de knieholtes, van de lies tot het sleutelbeen, onder de arm, de hals… helemaal naar boven om het afvoerproces te stimuleren. De drukbewegingen worden zacht, ritmisch en repeterend uitgeoefend. Tel 3 tot 5 pompbewegingen per zone.
Ga vervolgens net als de strijkbeweging, maar dan nu "harkend" over de huid, door opnieuw van beneden naar boven te bewegen, maar dan met de 5 vingers van de hand gespreid. Deze bewegingen zijn voor het hele lichaam, en dienen om de microcirculatie te stimuleren.
We sluiten af met een vochtafvoerende massagebeweging waardoor afvalstoffen worden afgevoerd voor de kwaliteit en de gezondheid van uw huid. Pak de huid op tussen duim en wijsvinger en rol haar overlangs en overdwars. Dit werkt erg effectief aan de buitenkant en binnenkant van de dijen, de taille, de buik, maar ook onder de arm… Het palperen-rollen zal de huid zichtbaar verfijnen. De endorfines die hierdoor vrijkomen, veranderen het zenuwstelsel, ontlasten de zones eromheen en verzachten de pijn.

De laatste duwtjes in de goede richting

Gebruik vakanties om in het zeewater of zwembad trap- en fietsbewegingen te maken, door enkelhoog water te lopen of met blote voeten door het zand te lopen om de bloedsomloop van de voeten naar het hart weer op gang te brengen. Zorg voor veel frisse lucht, neem de tijd om beter te eten, te slapen etc. en probeer eens een ijsmassage! Beëindig uw zelfmassage met een ijsklontje in elke hand. De kou zal de bloedsomloop stimuleren en pijnstillend en ontstekingsremmend werken.

De oplossing van Vichy

 • Cellu Destock Expert
 • Cellu Destock Flash Serum
 • Silhouetverbeterende verzorging - Cellu Destock Overnight - Vichy Destock
 • Meest gelezen

  Is er een verband tussen zuivel en acné?

  Expert talk

  Is er een verband tussen zuivel en acné?

  Kan het zijn dat de melk die jij bij het ontbijt drinkt je acné veroorzaakt? We onderzoeken het complexe verband tussen zuivelproducten en acné en de effecten die het kan hebben op de huid.

  Heb jij je wel eens afgevraagd of zuivel jouw acné veroorzaakt? Volgens wetenschappers zou dit weleens kunnen kloppen. Onderzoeken hebben aangetoond dat er een verband is tussen zuivel en acné. Maar voordat jij direct alle melk, kaas en andere zuivelproducten vermijdt, zou je het een en ander moeten weten van het effect op je huid en hoe je acné kunt voorkomen.

  Lees het artikel

  Mee-eters verwijderen? Zo komt u er definitief van af!

  Expert talk

  Mee-eters verwijderen? Zo komt u er definitief van af!

  Iedereen heeft ze wel eens: mee-eters (ook wel comedonen  of blackheads genoemd). Ze komen voor op de neus, hals, voorhoofd en kin. Op de wangen komen ze minder vaak voor, maar hoe komt dat? Dit heeft te maken met de zogenaamde T-zone. Zoals u misschien zelf wel eens gemerkt hebt, is de huid niet overal hetzelfde. Vaak is de huid op het voorhoofd de neus en kin wat vetter dan de huid op de wangen en de hals. Deze drie plekken vormen samen als het ware de letter T, vandaar de T-zone. Mee-eters ontstaan wanneer het talg in de talgklier zich ophoopt, oxideert de talg. Hierdoor verkleurt het talg en worden zwarte puntjes zichtbaar. Lees hier wat u kunt doen tegen deze zwarte puntjes en wat u vooral moet laten.

  Lees het artikel

  go to top