OK

OK Cancel

Thank you

Close

JE PROFESSIONELE 
HUIDDIAGNOSE

ONTWIKKELD MET DERMATOLOGEN
EEN ALGORITME AANGEDREVEN DOOR KUNSTMATIGE INTELLIGENTIE

START NU

Skin ageing algorithm background

Mee-eters verwijderen? Zo komt u er definitief van af!

Iedereen heeft ze wel eens: mee-eters (ook wel comedonen  of blackheads genoemd). Ze komen voor op de neus, hals, voorhoofd en kin. Op de wangen komen ze minder vaak voor, maar hoe komt dat? Dit heeft te maken met de zogenaamde T-zone. Zoals u misschien zelf wel eens gemerkt hebt, is de huid niet overal hetzelfde. Vaak is de huid op het voorhoofd de neus en kin wat vetter dan de huid op de wangen en de hals. Deze drie plekken vormen samen als het ware de letter T, vandaar de T-zone. Mee-eters ontstaan wanneer het talg in de talgklier zich ophoopt, oxideert de talg. Hierdoor verkleurt het talg en worden zwarte puntjes zichtbaar. Lees hier wat u kunt doen tegen deze zwarte puntjes en wat u vooral moet laten.

Mee-eters verwijderen: wat u niet moet doen

mee-eters uitknijpen

Het kan verleidelijk zijn om puistjes en mee-eters uit te knijpen, maar probeer dit niet te doen. Door mee-eters uit te knijpen kan de huid beschadigen. Zeker als het gaat om mee-eters op uw neus. Vaak zitten de mee-eters op plekken waar u niet zo goed bij kan. Hierdoor kunt u onbedoeld te veel kracht zetten waardoor littekentjes ontstaan en daar wordt uw huid niet mooier van. Bovendien kunnen de bacteriën op uw handen of vuil onder uw nagels de zaak ook verergeren. Daarnaast loopt u ook risico om andere poriën te verstoppen, waardoor u weer meer puistjes en mee-eters kunt veroorzaken. Dit geldt ook voor het gebruik van een comedonenlepel, want ook hiermee kunt u teveel kracht op uw huid zetten en schade aanrichten.

tandpasta op de mee-eter smeren

t wordt vaak aangeraden om een mee-eter uit te drogen met tandpasta, maar dit is niet aan te raden. De ingrediënten in tandpasta kunnen de huid namelijk irriteren.

mee-eters verwijderen met citroensap

Het wordt wel eens gezien als een natuurlijke manier om van mee-eters af te komen, maar de pH-waardes in citroensap zijn niet in balans met uw huid. Bovendien kan het citroensap in combinatie met zonlicht een chemische reactie uitlokken en phytophotodermatitis veroorzaken.

Neusstrips

Ze mogen er dan voor bedoeld zijn, maar of het echt helpt is maar de vraag. Door de vastgeplakte strip weg te trekken kunnen haarvaatjes springen en poriën kunnen onherstelbaar uitgerekt worden. Grove poriën kunnen weer sneller verstoppen en dat kan toch niet de bedoeling zijn.

Wat kunt u wel doen tegen mee-eters?

Er zijn natuurlijk nog wel een aantal dingen die u kunt doen om mee-eters tegen te gaan. Dat begint allemaal bij een dagelijkse gezichtsverzorging voor de huid. Het regelmatig reinigen van uw gezicht is een belangrijke maatregel die u kunt treffen om puistjes en mee-eters te helpen voorkomen. Vooral door dode huidcellen weg te scrubben voorkomt u dat poriën hierdoor verstopt raken. Maar ook vuil en zweet kunnen de poriën verstoppen. Zorg ervoor dat u zowel s’ochtends als s’avonds aandacht besteedt aan uw gezichtsreiniging. De Vichy Normaderm 3-in-1 gezichtsreiniger is op drie manieren te gebruiken om uw gelaat schoon en fris te krijgen.

Reinigende crème

Breng de crème aan op een vochtig gezicht en spoel het vervolgens af. Op deze manier vermindert u het talg en andere onzuiverheden op je gezicht.

Normaderm als scrub

Breng de gezichtsreiniging aan op een vochtig gezicht. Masseer uw gehele gezicht met de crème en besteed extra aandacht aan de plekken waar mee-eters ontstaan, zoals de T-zone. Spoel uw gezicht hierna goed af, zodat uw huid gezuiverd is van dode huidcellen. Doe dit 1 tot 2 keer per week.

Normaderm als masker

U kunt de 3-in-1 gezichtsreiniger ook als gezichtsmasker gebruiken door een dunne laag crème op uw gezicht aan te brengen en dit vervolgens 5 minuten in laten trekken. Let er wel op dat u de oogcontouren vermijdt. Spoel de crème na vijf minuten grondig af voor een gematteerde huid met een heldere teint.

Hoe kunt u mee-eters voorkomen?

Zoals gezegd, zelf mee-eters verwijderen vinden wij geen goed idee, want u kunt de huid onherstelbaar beschadigen. Een schoonheidsspecialist is hiervoor opgeleid en weet precies hoe comedonen verwijdert kunnen worden, zonder dat de huid scheurt of littekens achterblijven. Tijdens de behandeling zal een schoonheidsspecialist de huid stomen om de mee-eters vervolgens te verwijderen. Meestal bestaat de behandeling ook uit een diepgaande zuivering en een gezichtsmassage. Zo is de behandeling gelijk een cadeautje voor uzelf. 

Uiteindelijk is het lastig om te zeggen wat de oorzaak van mee-eters is. Dit heeft namelijk ook veel te maken met uw huidtype. Er zijn nog wel een aantal dingen die u naast het reinigen van uw huid kunt doen om mee-eters te voorkomen.

  • Drink voldoende water
  • Vervang uw kussensloop elke week. Het vuil van uw gezicht hoopt zich hier namelijk op terwijl u slaapt
  • Eet gezond. Zorg dat u vooral voedsel eet dat veel vitamine A (spinazie) en Vitamine C (sinaasappels) bevat. Deze vitamines dragen namelijk bij aan het vernieuwen en het herstellen van de huid.

Bekijk hier het gehele assortiment van Vichy Normaderm.

Doe de diagnose voor de onzuivere huid om te ontdekken welke verzorging geschikt is voor uw huid.

Wilt u meer weten? Kijk voor meer informatie over de onzuivere huid. Wilt u zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij uw dichtstbijzijnde apotheek.

go to top