OK

OK Cancel

Thank you

Close

Menopauze: Waarom is mijn huid zo gevoelig en wat kan ik hieraan doen?

De menopauze is een ingrijpende periode voor uw lichaam. Van de ene dag op de andere kunnen fysieke veranderingen optreden. Terwijl andere organen wel tegen een stootje kunnen en zich snel aanpassen, is dat bij uw huid niet altijd het geval.

Menopauze: Waarom is mijn huid zo gevoelig en wat kan ik hieraan doen?

Tijdens de menopauze zijn er bepaalde essentiële eigenschappen van de huid die geleidelijk beginnen af te nemen. Het wordt voor de huid moeilijk om zich te beschermen tegen externe agressoren, terwijl het lichaam vanbinnen verandert.

Kortom, uw huid heeft het gezien de omstandigheden niet gemakkelijk, maar doet zijn uiterste best. Dus geef vooral niet op.

Belangrijkste symptomen tijdens de menopauze en beste oplossingen

U weet het vast al, het kan nooit kwaad om het nog eens te herhalen: voed, herstel en kalmeer uw huid voldoende tijdens de menopauze! 
Vetzuren spelen een belangrijke rol in de soepelheid van de huid. Onderzoek wijst uit dat een tekort aan vetzuren kan resulteren in bekende huidaandoeningen, waaronder: atopische dermatitis, acne en psoriasis.

Tijdens de menopauze kunnen we vaststellen
  • Veranderingen van de pH-waarde van de huid,
  • Een vermindering aan epidermale lipiden,
  • Afname van hyaluronzuur in de huid.
Terwijl bovenstaande zich voordoet, kunt u vaker last krijgen van irritaties, huiduitslag en een droge huid. Bestaande huidaandoeningen, zoals rosacea of eczeem, kunnen bovendien verergeren.


Huidlipiden, ofwel vetten, zijn ook onmisbaar voor het behoud van een goed functionerende huidbarrière, die afzwakt naarmate we ouder worden. 

Vandaag bestaan er gelukkig cosmetische producten die rijk zijn aan deze essentiële deeltjes en die de afname van huidvetten doelgericht kan aanpakken. Inderdaad, dit is het goede nieuws waar u vast op zat te wachten.

Voed, herstel en kalmeer uw huid tijdens de menopauze.


Voelt uw huid droger en minder elastisch aan? Dan kan het zijn dat uw huid tijdens de menopauze gevoeliger reageert op bepaalde cosmetische producten, zoals zeep en wasmiddelen die de huid irriteren, doen jeuken en voor ontstekingen zorgen. Vrouwen kunnen in deze periode bovendien last krijgen van paresthesie: een tintelende, prikkelende of gevoelloze huid.

Wist u dat een verstoorde nachtrust tijdens de menopauze vaak gepaard gaat met jeuk en opvliegers? Dit heeft een weerslag op de huidhydratatie en huidbarrière, wat tot overgevoeligheid leidt. Zorg dus goed voor uzelf en uw huid. Dit bevordert uw nachtrust, wat dan weer cruciaal is voor een gezonde, stralende huid. En zo is de cirkel weer rond!


Belangrijke elementen om te onthouden over de gevoelige huid tijdens de menopauze

De gevoeligheid van uw huid staat in direct verband met:
-        Haar pH-waarde
-        De epidermale lipiden
-        En het hyaluronzuur

Zelfs de kleinste verandering in je lichaam beïnvloedt deze drie. Het is dus logisch dat een grote verandering ongemak veroorzaakt.

go to top