OK

OK Cancel

Thank you

Close

Moeder worden: de invloed op uw haar en huid

Het ouderschap is geweldig en brengt ontzettend veel leuke nieuwe dingen met zich mee. Maar, in de eerste paar maanden kunnen zich er veranderingen aandoen die u misschien vooraf niet had verwacht.

Omarm het onbekende

Boeken over het ouderschap zullen veel onderwerpen bespreken, maar vast niet alles. Bereidt u er op voor dat u flexibel dient te zijn en wees klaar voor het onbekende. Elk kind is uniek en vraagt om een unieke manier om met hen om te gaan.

Gebroken nachten

Het voedingsschema van uw baby kan uw slaappatroon verstoren. Ga op zoek naar advies over baby’s en slapen. Zo kunt u uw baby een milde massage geven voordat u hem naar bed brengt. Maar, vergeet ook niet uw eigen behoeftes. Uw familie rekent op u dus verdeel de taken eerlijk met uw man en neem regelmatig een powernap wanneer hij op de baby let.

Huidproblemen tijdens uw zwangerschap

Het International Dermal Instute stelt dat 10 tot 15 %* van de zwangere vrouwen last krijgt van melasma: donkere pigmentvlekken in het gezicht. Deze verdwijnen gelukkig weer wanneer u bent bevallen. Maar, u kunt ook te maken krijgen met andere huidproblemen. Denk aan striae, acne, een droge huid en spataderen. Gelukkig duren deze aandoeningen meestal niet langer dan een paar maanden. Vermijd in ieder geval de zon, gebruik een zonneproduct met een hoge SPF en smeer met lichaamsverzorgingsproducten om striae tegen te gaan.

Haaruitval na de bevalling

Postnatale haaruitval komt erg veel voor tussen de derde en zesde maand na de bevalling. Raak dus niet in paniek wanneer uw lokken haar in de douche of je haarborstel vindt. Dit is maar tijdelijk en komt door de enorme daling van oestrogeen in uw lichaam. Borstvoeding veroorzaakt geen haaruitval, dus uw baby flesvoeding geven helpt niet.
Voorzichtigheid, verzorgingsproducten uit de apotheek en uw kapsel aanpassen kunnen allemaal goede strategieën zijn om het probleem op te lossen. Haaruitval valt meer op bij lang haar. Door uw kapsel te veranderen creëert u een frisse nieuwe look en hoeft u niet de hele dag uw uitgevallen haren op te vegen.

Het is het allemaal waard

Wat er ook gebeurt, moeder zijn is geweldig en alle kleine verrassingen die u onderweg ondervindt maken elk moment met uw kind nog net wat specialer. Doe een dutje, zet een lekker muziekje op, omarm de chaos en doe het beste wat u kan. We lachen meer met onze kinderen dan op welk moment dan ook. *Het International Dermal Instute

Wil jij zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij je dichtstbijzijnde apotheek.

Meest gelezen

Is er een verband tussen zuivel en acné?

Expert talk

Is er een verband tussen zuivel en acné?

Kan het zijn dat de melk die jij bij het ontbijt drinkt je acné veroorzaakt? We onderzoeken het complexe verband tussen zuivelproducten en acné en de effecten die het kan hebben op de huid.

Heb jij je wel eens afgevraagd of zuivel jouw acné veroorzaakt? Volgens wetenschappers zou dit weleens kunnen kloppen. Onderzoeken hebben aangetoond dat er een verband is tussen zuivel en acné. Maar voordat jij direct alle melk, kaas en andere zuivelproducten vermijdt, zou je het een en ander moeten weten van het effect op je huid en hoe je acné kunt voorkomen.

Lees het artikel

Wat is collageen?

Ingrediënten

Wat is collageen?

Collageen is het belangrijkste eiwit in je lichaam. Maar wat doet het en waarom is het zo belangrijk? Vichy vertelt je alles over collageen.

Lees het artikel

go to top

Skinconsult

HUIDVEROUDERINGSALGORITME 
ONTWIKKELD MET DERMATOLOGEN

1 minuut
om uw huid
te analyseren

Neem
een selfie

Vul uw 
profiel in

Ontvang uw persoonlijke huidadvies

Fijne lijntjesJe sterkte
Rimpels
onder het oog
Je prioriteit
Gebrek aan
stevigheid

Ontdek
skinconsultai

circle1circle2circle3circle4