OK

OK Cancel

Thank you

Close

Segment :

Peptide: het anti-verouderingsbestanddeel dat het spel verandert

 • favoriet

Peptide: het anti-verouderingsbestanddeel dat het spel verandert

Met retinol, antioxidanten, AHA's en vitamine C op de lijsten van schoonheidseigenschappen, lijkt er zo ongeveer elke maand weer een nieuwe superactieve stof te zijn. Het nieuwste modewoord in schoonheid is peptide, een korte keten van aminozuren met de kracht om de productie van collageen opnieuw te starten en het verouderingsproces te vertragen. Dit is waarom je peptiden zeker wilt leren kennen.

Na verloop van tijd vertraagt ons huidmetabolisme, waardoor de huid zichzelf minder efficiënt vernieuwt en collageen -de belangrijkste vezel in de huid- langzamer maakt. Dit leidt tot een verlies aan stevigheid en elasticiteit. Je huid verslapt dus, en naarmate we ouder worden moet de huid worden gestimuleerd om zichzelf te herstellen.

De peptide-krachtpatser

Eén manier om dit te doen, is door actieve ingrediënten te kiezen die zich richten op de belangrijkste huidvezels collageen en elastine. Voer peptiden in, een krachtige familie van anti-aging ingrediënten waarvan bewezen is dat ze effectief zijn. Ze bestaan van nature in het lichaam al in feel-good hormonen zoals endorfines en oxytocine en werken door zich te binden aan receptorcellen en metabolische acties op gang te brengen. Zo vertelt peptide de huidcellen om meer collageen te maken, of om vet te absorberen en te gebruiken.

Peptide in je schoonheidsroutine verwerken

De keuze voor huidverzorgingsproducten met peptiden, zoals Liftactiv Collageen, is een investering in de collageenproductie van je huid. Qua anti-aging is dit van vitaal belang en samen met andere ingrediënten kunnen peptiden nog krachtiger zijn. Liftactiv is specifiek ontworpen om de productie van collageen te ondersteunen, en dus is het geen verrassing dat de lijn vol zit met peptiden. Het is samengesteld uit 38% actieve ingrediënten, het hoogste niveau ooit geproduceerd door de Vichy-laboratoria, en is 60% natuurlijk afgeleid, als onderdeel van een hypoallergene formule die zacht is voor de gevoelige huid. In combinatie met vitamine Cg om oxidatie te bestrijden, Eperuline om te werken aan ontstekingen, Adenosine om de collageenproductie verder te ondersteunen en HEPES om het huidoppervlak glad te strijken, ronden de peptiden in LiftActiv een krachtige anti-agingformule af.

Tests hebben een toename van de stevigheid van de huid aangetoond, een vermindering van fijne lijntjes en rimpels rond de ogen, op het voorhoofd en bij de nasolabiale plooi, en die allerbelangrijkste verbetering van de epidermale vernieuwing waardoor je er jonger en beter uitgerust uitziet.

Het kan moeilijk zijn om door de wereld van anti-aging huidverzorging te navigeren. Zoek naar peptiden en laat ze het meeste werk voor je doen, zodat je er zeker van kunt zijn dat je de natuurlijke processen van je huid zo goed mogelijk ondersteunt. Want dát is de beste manier om het verouderingsproces te vertragen.

Wil jij zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij je dichtstbijzijnde apotheek.

De oplossing van Vichy

 • Collagen Specialist

  LIFTACTIV SPECIALIST

  Collagen Specialist

  Dagcrème

  Corrigeert sporen van collageenverlies op de huid.

 • Hyalu-Masker

  LIFTACTIV SPECIALIST

  Hyalu-Masker

  Face mask

  De huidvullende kracht van 1% hyaluronzuur in een potje.

 • Micro Hyalu Patches

  LIFTACTIV SPECIALIST

  Micro Hyalu Patches

  Een hyaluronzuur shot voor oogcontourtransformatie.

 • Meest gelezen

  Wat is collageen?

  Ingrediënten

  Wat is collageen?

  Collageen is het belangrijkste eiwit in je lichaam. Maar wat doet het en waarom is het zo belangrijk? Vichy vertelt je alles over collageen.

  Lees het artikel

  Superfoods: 10 gezonde groente voor je huid

  Ontdek Vichy

  Superfoods: 10 gezonde groente voor je huid

  Superfoods zijn enorm populair en daarom maken veel voedselproducenten gretig gebruik van deze term. Maar veel van deze superfoods hebben wij allang op ons bord liggen. Denk bijvoorbeeld aan havermout of groenten. Eigenlijk zijn alle soorten voeding die boordevol voedingsstoffen en vitamines zitten superfoods. Er zijn een aantal soorten groenten die bijzonder goede stoffen bevatten die goed zijn voor de huid. Lees hier onze top 10 van gezonde groenten en ontdek welke groentes jij aan je dieet moet toevoegen om je lichaam gezond te houden en je huid van binnenuit te voeden.

  Lees het artikel

  Niet-comedogene make-up voor de onzuivere huid

  Ingrediënten

  Niet-comedogene make-up voor de onzuivere huid

  Niet-comedogene make-up is speciaal ontworpen om de poriën niet te verstoppen en is ideaal voor mensen met een onzuivere of gevoelige huid. Lees hier wat het voordeel is van niet-comedogene make-up en ontdek het verschil met gewone make-up.

  Lees het artikel

  Salicylzuur: wat jij moet weten over dit ingrediënt

  Ontdek Vichy

  Salicylzuur: wat jij moet weten over dit ingrediënt

  Salicylzuur is een ingrediënt dat veel gebruikt wordt in de cosmetische industrie, maar niet iedereen weet waar dit voor dient. Als je dit middel op het etiket van je gezichtsverzorgingsproduct ziet staan, zal het je misschien niet zo veel zeggen. Maar dan weet je nog niet wat een geweldig effect de producten hebben die salicylzuur bevatten. Zo kan het bijvoorbeeld helpen bij een huid met neiging tot acné. Wij vertellen je alles wat je moet weten over de salicylzuur in je verzorgingsproducten.

  Lees het artikel

  go to top