OK

OK Cancel

Thank you

Close

JE PROFESSIONELE 
HUIDDIAGNOSE

ONTWIKKELD MET DERMATOLOGEN
EEN ALGORITME AANGEDREVEN DOOR KUNSTMATIGE INTELLIGENTIE

START NU

Skin ageing algorithm background

Glycolzuur VS. pigmentvlekken

Pigmentvlekken hebben een geschikte behandeling nodig. De innovatieve Laboratoria van Vichy stellen hun kennis van de huid ter beschikking voor vrouwen die pigmentvlekken of ouderdomsvlekken willen bestrijden. Als je de tijd niet kan stoppen… dan kunnen we proberen de effecten ervan te vertragen!

Wat zijn pigmentvlekken?

Zijn die bruine vlekjes op mijn huid een teken dat ik oud word?” Nee hoor, dat is niet altijd het geval. Pigmentvlekken worden onterecht aan huidveroudering gekoppeld, daardoor is het in de volksmond ook wel gekend als ‘ouderdomsvlekken’. Die bruine vlekjes verschijnen niet alleen op het gezicht van ouderen, maar ook bij jongeren. Ongeacht het huidtype.

Leeftijd is enkel één van de talloze oorzaken van pigmentvlekken. Andere boosdoeners kunnen ook acne zijn, hormonen of een te grote blootstelling aan de zon. Al dit kan zorgen voor huidvlekken en dus een oneffen huidskleur.

Wat helpt tegen pigmentvlekken?

De Laboratoria van Vichy hebben vier bestanddelen van natuurlijke oorsprong samengebracht in één product: Liftactiv Specialist Glyco-C Ampullen. Deze ampullen pakken die bruine vlekjes op je huid aan: glycolzuur, vitamine Cg (afgeleid van Vitamine C), Vulkanisch Water van Vichy en hyaluronzuur.

Het sterkste ingrediënt tegen ouderdomsvlekken of pigmentvlekken is glycolzuur. De formule is verrijkt met 10% complex met glycolzuur, een actieve stof die de natuurlijke huidvernieuwing ondersteunt. Gecombineerd met krijg je een peeling met een zuiverende en egaliserende werking. Deze twee stoffen werken zo de oneffenheden van je de huid weg!

Vulkanisch Water van Vichy is rijk aan 15 essentiële mineralen. Het beschermt en versterkt de huidbarrière tegen dagelijkse factoren van buitenaf (stress, vervuiling, uv-stralen, etc.). Hyaluronzuur van natuurlijke oorsprong (gefermenteerde tarwe), heeft een hydraterende werking en maakt de huidtextuur gladder en voller.

Als je deze vier stoffen en hun effecten combineert, vormen ze een effectieve oplossing tegen pigmentvlekken en ouderdomsvlekken. Hoewel hyaluronzuur bekend is bij velen voor zijn hydraterende en volumegevende werking, zijn de voordelen van glycolzuur grotendeels onbekend bij het grote publiek. Ten onrechte, glycolzuur is een van de meest complete en veelzijdigste ingrediënten in de cosmetica.

Wat is glycolzuur?

Glycolzuur van natuurlijke oorsprong komt voornamelijk uit suikerriet, maar zit ook in andere soorten groenten en fruit zoals druiven, ananassen, bieten of artisjokken. Glycolzuur maakt deel uit van de  AHA-fruitzuren, die door hun peeling-eigenschappen veel gebruikt zijn in cosmetica.

Binnen de fruitzuren is glycolzuur ongetwijfeld één de krachtigste, door zijn indrukwekkende en gevarieerde lijst van heilzame effecten voor de huid. Door de enorm lichte moleculen wordt het geabsorbeerd door alle lagen van de epidermis en is het effect intenser.

De top 5 eigenschappen van glycolzuur:

  • Exfoliëert: Dringt door in de bovenste lagen van de huid waarbij het dode cellen verwijdert en de natuurlijke celvernieuwing ondersteunt. Het resultaat is een gladde en frisse huid.
  • Werkt in op vlekken: Glycolzuur ondersteunt de natuurlijke celvernieuwing van de epidermis en verspreidt de melaninecellen, de kleur van pigmentvlekken wordt zo lichter.
  • Verstevigd: Nieuwe huidcellen bevorderen de aanmaak van melanine en elastine. Twee stoffen die onmisbaar zijn voor het onderhoud en de elasticiteit van de huid.
  • Matterend: Door de nieuwe cellen die ontstaan, voorkomt glycolzuur de ophoping van talg in de poriën. Bij een overproductie talg krijg je een vette huid. Het glycolzuur voorkomt een teveel aan talg.
  • Hydraterend: Het draagt bij aan de productie van hyaluronzuur, en draagt daardoor bij aan de hydratatie van de huid

Het meeste uit glycolzuur halen doe je zo!

Deze mix van glycolzuur, vitamine Cg, Vichy Vulkanisch Water en hyaluronzuur zit geconcentreerd in de Glyco-C Liftactiv Specialist Ampullen. De ampullen beschermen de stoffen zo tegen Uv-stralen en oxidatie. Elke ampul bevat de juiste dosis voor dagelijks gebruik.

Bij het uitvoeren van je nachtroutine raden we aan de helft van een ampul te gebruiken, ’s ochtends gebruikt u de andere ampul aan samen met Liftactiv Collagen Specialist SPF25. Deze dagcrème met in SPF 15 bescherming verstevigt de huid en beschermt je tegen uv-stralen. Zo verzeker je jezelf van een effectieve behandeling tegen pigmentvlekken.

De inhoud van het ampul werkt snel in en door de celvernieuwing absorbeert de huid ook beter de stoffen. Als voordeel heeft Glyco-C Liftactiv Specialist Ampul  dat het zich aanpast aan alle huidtypes. Een doffe huid zal er stralender beginnen uitzien en een vette huid zal minder snel verstopte poriën hebben.

Het effect, een stralende en gladde huid, zal binnen een korte periode zichtbaar zijn door de effectieve mix van onze ampullen. Op middellange termijn zullen de pigmentvlekken minder zichtbaar worden. Op lange termijn zal je kunnen genieten van een stralende en effen teint zonder zichtbare pigmentvlekken.

Wil je meer weten onze producten tegen ouderdomsvlekken en pigmentvlekken? Ontdek de kracht van Liftactiv Specialist Glyco-C Ampullen in combinatie met Liftactiv Collagen Specialist SPF25.

Hebben we je overtuigd en wil jij nu zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij je dichtstbijzijnde apotheek.

go to top