OK

OK Cancel

Thank you

Close

Wat zijn polyfenolen en hoe helpen ze tegen huidveroudering?

Wat zijn polyfenolen en hoe helpen ze onze huid? Ontdek hier wat het geheim is van deze geweldige moleculen die bekend staan om hun antioxiderende eigenschappen.

Polyfenolen en hun voordelen voor onze huid?

Hoewel velen van ons waarschijnlijk nog nooit van deze term hebben gehoord, zijn we wél bekend met de voordelen die polyfenolen onze huid kunnen bieden. Over het algemeen kunnen we stellen dat (plantaardige) voedingsmiddelen hoog aan antioxidanten, polyfenolen bevatten. Deze voedingsmiddelen staan bekend om hun anti-verouderingseigenschappen en in het bijzonder om de schadelijke effecten van uv-straling te bestrijden.
De belangrijkste reden om polyfenolrijke voedingsmiddelen tot u te nemen is omdat ze uitermate goed zijn voor het tegengaan van de verspreiding van vrije radicalen. Deze worden dagelijks veroorzaakt door externe factoren zoals luchtvervuiling en overmatige blootstelling aan uv-straling, die zichtbaar de tekenen van huidveroudering versnellen. Hoe meer antioxidanten we tot ons nemen, hoe beter onze huid bestand is tegen deze schadelijke effecten. Dus als u een mooie en gezonde gloed wilt, dan is het van essentieel belang om polyfenolrijke ingrediënten aan uw dieet toe te voegen.

Hoe voegen we polyfenolrijke voedingsmiddelen het best toe aan ons dagelijks dieet?

Eet uw groenten! Polyfenolen geven voedingsmiddelen vaak een zure of bittere smaak en zijn voornamelijk te vinden in rauwe groenten, fruit, kruiden en specerijen. Bewerkte of verfijnde voedingsmiddelen bevatten doorgaans een lagere dosis aan polyfenolen. Dus om het meeste uit uw voedingsmiddelen te halen houdt u ze zo natuurlijk mogelijk! U kunt als algemene regel aanhouden dat kleurrijke voedingsmiddelen zoals blauwe bessen, granaatappels en rode druiven een hoge dosis polyfenolen bevatten, dankzij de aanwezigheid van het pigment anthocyaan. Andere goede bronnen van polyfenolen zijn komijn en kurkuma en voor een maximaal effect gaat u voor kurkuma in combinatie met zwarte peper. Kortom: hoe feller hoe beter!

Naast de positieve effecten op onze huid hebben polyfenolen ook een goede invloed op onze hele gezondheid. Flavonoïden - een groep polyfenolen - kunnen onze bloeddruk helpen stabiliseren en een studie toont aan dat bepaalde polyfenolen in pure chocolade (een stukje, niet de hele reep) een positief effect kunnen hebben op ons cardiovasculaire systeem, zoals de verbetering van de bloedsomloop. Niet dat we een excuus nodig hadden, maar toch fijn om te weten.

Wil jij zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij je dichtstbijzijnde apotheek.

go to top