OK

OK Cancel

Thank you

Close

Tips van onze dermatoloog om puistjes te verminderen

Je ontwaakt met een onelegante puist op je gezicht. Moet je hem uitknijpen? Moet je oma’s goede raad opvolgen? Moet je zomaar alles wat men op het internet zegt geloven? Uiteindelijk ben je ten einde raad… Volg het advies van onze dermatoloog, Philippe Deshayes, zodat de situatie niet nog erger wordt.

Het ontstaan van een puistje

Hoe komt het dat een puistje dat gisteren helemaal nog niet bestond, vandaag zonder enige reden verschijnt? Philippe Deshayes legt het ons uit: "Onze talgklieren zijn ontworpen om talg af te scheiden. De talg ondervindt soms moeilijkheden om correct uitgescheiden te worden en zo ontstaat helaas een puistje.” In feite wordt een zwart puntje een puist na een infectie die veroorzaakt wordt door een vermenigvuldiging van bacteriën in de talgklier.

Mag ik mijn puistje aanraken?

Het antwoord luidt stellig:  NEEN !

Het is beter om eraf te blijven, zelfs als je steeds in de verleiding komt om aan je puistjes te zitten. We raken ze onbewust gemiddeld 65 keer per dag aan met onze handen, die, laat ons dit niet vergeten, direct in contact staan ​​met ziektekiemen overal om ons heen. "Door onze puistjes niet aan te raken, kunnen we ontstekingen, het optreden van een superinfectie of zelfs lelijke littekens voorkomen.” Bevestigt Philippe Deshayes

Wat is dan de goede routine om te volgen?

Probeer eerst de verantwoordelijke factoren te bepalen: Een hormonale wijziging, een slecht voedingspatroon, stress, een verandering van seizoen, producten en verzorging die niet geschikt zijn voor jouw huidtype, enz. ... Sommige kunnen worden beheerst en andere worden geanticipeerd.

We raden je vervolgens aan om je huid 's morgens en 's avonds te reinigen met producten zoals onze NORMADERM reinigingsgel en de reiniging te vervolledigen met onze NORMADERM poriën-vernauwende zuiverende lotion, rijk aan salicylzuur, actief ingrediënt geschikt voor de niet-egale huid.

Als je een puistje hebt dat gebarsten is of open, wordt dit een toegangspoort voor bacteriën. Breng zo snel mogelijk met een wattenstaafje ontsmettingsmiddel aan rechtstreeks op het puistje om de groei van bacteriën te voorkomen.

Werk je routine af met een goede niet-comedogene crème zoals Vichy Normaderm hyaluspot, om je huid te beschermen tegen puistjes.

Nog een laatste tip?

Personal coach Odile Mohen geeft ons wat aanvullend advies om dit moment beter te doorkomen en niet in de verleiding te komen om onze puistjes uit te knijpen.

1)    Vermijd spiegels! Ze vervormen de werkelijkheid en de verleiding om de puist uit te knijpen wordt groot.
2)    Stop met dramatiseren, besef dat dit werkelijk slechts tijdelijk is en het uiteindelijk zal verdwijnen.
3)    Maak een lijst van wat je thuis leuk vindt en concentreer je daarop.

Nu heb je alle kaarten in handen en is het aan jou!

De oplossing van Vichy

 • Micellaire reinigingslotion - verzorging tegen onzuiverheden voor een gezondere huid - Vichy Normaderm

  NORMADERM

  Micellaire Reinigingslotion

  Make-up verwijdering

  Deze reinigingslotion geeft uw huid een delicate reiniging met het grootste respect voor de onzuivere en gevoelige huid

 • Meest gelezen

  Is er een verband tussen zuivel en acné?

  Expert talk

  Is er een verband tussen zuivel en acné?

  Kan het zijn dat de melk die jij bij het ontbijt drinkt je acné veroorzaakt? We onderzoeken het complexe verband tussen zuivelproducten en acné en de effecten die het kan hebben op de huid.

  Heb jij je wel eens afgevraagd of zuivel jouw acné veroorzaakt? Volgens wetenschappers zou dit weleens kunnen kloppen. Onderzoeken hebben aangetoond dat er een verband is tussen zuivel en acné. Maar voordat jij direct alle melk, kaas en andere zuivelproducten vermijdt, zou je het een en ander moeten weten van het effect op je huid en hoe je acné kunt voorkomen.

  Lees het artikel

  Wat is collageen?

  Ingrediënten

  Wat is collageen?

  Collageen is het belangrijkste eiwit in je lichaam. Maar wat doet het en waarom is het zo belangrijk? Vichy vertelt je alles over collageen.

  Lees het artikel

  go to top

  Skinconsult

  HUIDVEROUDERINGSALGORITME 
  ONTWIKKELD MET DERMATOLOGEN

  1 minuut
  om uw huid
  te analyseren

  Neem
  een selfie

  Vul uw 
  profiel in

  Ontvang uw persoonlijke huidadvies

  Fijne lijntjesJe sterkte
  Rimpels
  onder het oog
  Je prioriteit
  Gebrek aan
  stevigheid

  Ontdek
  skinconsultai

  circle1circle2circle3circle4