OK

OK Cancel

Thank you

Close

Kom tot rust na de menopauze

Na een jaar zonder menstruatie, is de menopauze in volle gang en begint de postmenopauze zijn intrede te doen. Maar dat betekent niet het einde. Eigenlijk helemaal nog niet! Langzaam maar zeker verdwijnen bepaalde symptomen, zoals opvliegers en stemmingswisselingen. Echter wat overblijft zijn osteoporose, een verhoogde kans op hart- en vaatziektes, urineverlies en een veranderend figuur. Ook de huid verandert. Naast een dunnere huid, nemen lipides in de huid verder af, wat leidt tot een droge, minder soepele huid. De postmenopauze is weer een totaal andere fase in uw leven, zonder twijfel. De beste aanpak? Middenin het leven staan. Vind innerlijke rust en sta positief in het leven. Makkelijker gezegd dan gedaan natuurlijk, maar hier volgen een aantal tips om effectief met uw eigen in het reine te komen na de menopauze.

Kom tot rust met meditatie

Meditatie heeft veel voordelen, zowel voor lichaam als voor geest. Het is net wat u nodig heeft om uw geest een boost te geven en bewuster in het leven te staan. Wist u dat teams van wetenschappers hebben aangetoond dat regelmatige meditatie stress en ontstekingen kan verminderen, waardoor vroegtijdige veroudering van de cellen wordt vertraagd. Na slechts zo’n 15 minuten dagelijkse meditatie zult u zich energieker en relaxt voelen. Meditatie heeft een goede uitwerking op onze mentale gesteldheid. De Boeddhistische monnik en officiële vertaler van de Dalai-Lama, is een van de beste voorbeelden van de geestelijke voordelen van meditatie. In zijn boeken en interviews legt hij uit hoe u met meditatie emoties kan beheersen, stemmingswisselingen kan voorkomen en innerlijke kalmte kunt vinden. Dit helpt om problemen als stress en zorgen af te laten nemen.
Het is natuurlijk niet zo eenvoudig om de rust en sereniteit te verkrijgen van een Boeddhistische monnik. Maar door elke dag te mediteren, kunt u wel degelijk een positieve invloed in uw leven verkrijgen.

10 tips om nu te beginnen aan meditatie

1. U krijgt meer energie!
2. Uw zenuwstelsel krijgt de gelegenheid om te ontspannen, waardoor zorgen en angsten afnemen.
3. Door te mediteren bent u minder geneigd om te snacken of te roken.
4. U kunt beter nadenken en concentreren.
5. Het verbetert uw hersenfuncties.
6. Het helpt u om stemmingswisselingen onder controle te houden.
7. Het vermindert irritaties en daardoor wordt u ook toleranter tegen anderen, maar ook naar uw eigen toe.
8. U krijgt het gevoel met beide benen op de grond te staan.
9. Het geeft u een positievere kijk op het leven.
10. Het verbetert uw zelfvertrouwen en uw welzijn.

Twee eenvoudige stappen voor meditatie

Stap 1: Concentreer op het ademhalen

Ga rechtop zitten, met uw ogen gesloten en adem op een natuurlijke wijze. Richt uw aandacht op het in- en uitademen en laat de lucht door uw neusgaten, uw longen en uw maag stromen. Denk nergens aan behalve aan uw eigen adem.

Stap 2. Concentreer u op uw lichaam

U zit nog steeds met uw ogen dicht terwijl u rustig ademhaalt. Verleg u aandacht nu 30 seconden lang op uw hoofd. Doe dit ook voor uw gezicht, uw nek en de rest van uw lichaam, tot aan uw tenen. uw gedachten moeten volledig bij uw eigen lichaam liggen. 

Onthoud wel dat mediteren een beetje oefening vergt voordat u het onder de knie hebt. Als uw gedachten afdwalen is dat vrij normaal. Met elke sessie zult u merken dat u het iets langer vol kunt houden. Het is slechts een kwestie van het trainen van uw geest. Begin elke ochtend met een paar minuten meditatie en probeer de sessies steeds iets verder uit te breiden. Voor u het weet zit het in uw systeem, net als het poetsen van uw tanden. Met als resultaat dat u volledig zen bent.

Wilt u zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij uw dichtstbijzijnde apotheek.

go to top