OK

OK Cancel

Thank you

Close

Kom tot rust na de menopauze

Na een jaar zonder menstruatie, is de menopauze in volle gang en begint de postmenopauze zijn intrede te doen. Maar dat betekent niet het einde. Eigenlijk helemaal nog niet! Langzaam maar zeker verdwijnen bepaalde symptomen, zoals opvliegers en stemmingswisselingen. Echter wat overblijft zijn osteoporose, een verhoogde kans op hart- en vaatziektes, urineverlies en een veranderend figuur. Ook de huid verandert. Naast een dunnere huid, nemen lipides in de huid verder af, wat leidt tot een droge, minder soepele huid. De postmenopauze is weer een totaal andere fase in uw leven, zonder twijfel. De beste aanpak? Middenin het leven staan. Vind innerlijke rust en sta positief in het leven. Makkelijker gezegd dan gedaan natuurlijk, maar hier volgen een aantal tips om effectief met uw eigen in het reine te komen na de menopauze.

Kom tot rust met meditatie

Meditatie heeft veel voordelen, zowel voor lichaam als voor geest. Het is net wat u nodig heeft om uw geest een boost te geven en bewuster in het leven te staan. Wist u dat teams van wetenschappers hebben aangetoond dat regelmatige meditatie stress en ontstekingen kan verminderen, waardoor vroegtijdige veroudering van de cellen wordt vertraagd. Na slechts zo’n 15 minuten dagelijkse meditatie zult u zich energieker en relaxt voelen. Meditatie heeft een goede uitwerking op onze mentale gesteldheid. De Boeddhistische monnik en officiële vertaler van de Dalai-Lama, is een van de beste voorbeelden van de geestelijke voordelen van meditatie. In zijn boeken en interviews legt hij uit hoe u met meditatie emoties kan beheersen, stemmingswisselingen kan voorkomen en innerlijke kalmte kunt vinden. Dit helpt om problemen als stress en zorgen af te laten nemen.
Het is natuurlijk niet zo eenvoudig om de rust en sereniteit te verkrijgen van een Boeddhistische monnik. Maar door elke dag te mediteren, kunt u wel degelijk een positieve invloed in uw leven verkrijgen.

10 tips om nu te beginnen aan meditatie

1. U krijgt meer energie!
2. Uw zenuwstelsel krijgt de gelegenheid om te ontspannen, waardoor zorgen en angsten afnemen.
3. Door te mediteren bent u minder geneigd om te snacken of te roken.
4. U kunt beter nadenken en concentreren.
5. Het verbetert uw hersenfuncties.
6. Het helpt u om stemmingswisselingen onder controle te houden.
7. Het vermindert irritaties en daardoor wordt u ook toleranter tegen anderen, maar ook naar uw eigen toe.
8. U krijgt het gevoel met beide benen op de grond te staan.
9. Het geeft u een positievere kijk op het leven.
10. Het verbetert uw zelfvertrouwen en uw welzijn.

Twee eenvoudige stappen voor meditatie

Stap 1: Concentreer op het ademhalen

Ga rechtop zitten, met uw ogen gesloten en adem op een natuurlijke wijze. Richt uw aandacht op het in- en uitademen en laat de lucht door uw neusgaten, uw longen en uw maag stromen. Denk nergens aan behalve aan uw eigen adem.

Stap 2. Concentreer u op uw lichaam

U zit nog steeds met uw ogen dicht terwijl u rustig ademhaalt. Verleg u aandacht nu 30 seconden lang op uw hoofd. Doe dit ook voor uw gezicht, uw nek en de rest van uw lichaam, tot aan uw tenen. uw gedachten moeten volledig bij uw eigen lichaam liggen. 

Onthoud wel dat mediteren een beetje oefening vergt voordat u het onder de knie hebt. Als uw gedachten afdwalen is dat vrij normaal. Met elke sessie zult u merken dat u het iets langer vol kunt houden. Het is slechts een kwestie van het trainen van uw geest. Begin elke ochtend met een paar minuten meditatie en probeer de sessies steeds iets verder uit te breiden. Voor u het weet zit het in uw systeem, net als het poetsen van uw tanden. Met als resultaat dat u volledig zen bent.

Wilt u zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij uw dichtstbijzijnde apotheek.

De oplossing van Vichy

 • Concentraat met revitaliserende verzorgende oliën. Dag na dag een gevoel van jeugdigheid.

  NEOVADIOL

  Magistral Elixir

  Serum

  Concentraat met revitaliserende verzorgende oliën

 • Concentraat tegen huidveroudering - Vichy Neovadiol Substitutief Complex

  NEOVADIOL

  Substitutief Complex - Serum

  Serum

  Voor vrouwen die de zichtbare invloed van de menopauze op de huid - afname van dichtheid, volume, frisheid en glans van de huid - willen beperken.

 • Dagcrème tegen huidveroudering - Vichy Neovadiol Substitutief Complex

  NEOVADIOL

  Substitutief Complex - Normale tot Gemengde Huid

  Dagcrème

  Verrijk uw huid met jeugdigheid. Om de dichtheid, volumes en helderheid van de huid te verbeteren.

 • Meest gelezen

  Is er een verband tussen zuivel en acné?

  Expert talk

  Is er een verband tussen zuivel en acné?

  Kan het zijn dat de melk die jij bij het ontbijt drinkt je acné veroorzaakt? We onderzoeken het complexe verband tussen zuivelproducten en acné en de effecten die het kan hebben op de huid.

  Heb jij je wel eens afgevraagd of zuivel jouw acné veroorzaakt? Volgens wetenschappers zou dit weleens kunnen kloppen. Onderzoeken hebben aangetoond dat er een verband is tussen zuivel en acné. Maar voordat jij direct alle melk, kaas en andere zuivelproducten vermijdt, zou je het een en ander moeten weten van het effect op je huid en hoe je acné kunt voorkomen.

  Lees het artikel

  Wat is collageen?

  Ingrediënten

  Wat is collageen?

  Collageen is het belangrijkste eiwit in je lichaam. Maar wat doet het en waarom is het zo belangrijk? Vichy vertelt je alles over collageen.

  Lees het artikel

  go to top

  Skinconsult

  HUIDVEROUDERINGSALGORITME 
  ONTWIKKELD MET DERMATOLOGEN

  1 minuut
  om uw huid
  te analyseren

  Neem
  een selfie

  Vul uw 
  profiel in

  Ontvang uw persoonlijke huidadvies

  Fijne lijntjesJe sterkte
  Rimpels
  onder het oog
  Je prioriteit
  Gebrek aan
  stevigheid

  Ontdek
  skinconsultai

  circle1circle2circle3circle4