OK

OK Cancel

Thank you

Close

Hoe je de droge, gevoelige huid kunt verzachten met shea boter

 • favoriet

Heb je veel last van een droge, vlekkerige of vervuilde huid? Wellicht kan shea boter een oplossing bieden. Ontdek de hydraterende eigenschappen van dit intense ingrediënt.

Hoe kan shea boter helpen bij een droge huid?

Als je op zoek bent naar een langdurige hydratatie, is het belangrijk om de verschillende soorten moisturizers die verkrijgbaar zijn te kennen. Over het algemeen maken experts onderscheid tussen twee soorten, namelijk verzachtende moisturizers en bevochtigende moisturizers. Waar een verzachtende moisturizer een beschermende laag vormt over de huid om vochtverlies tegen te houden en de huid te verzachten, zijn bevochtigende moisturizers gericht op het  hydrateren van de huid door watermoleculen aan te trekken en zich daar aan te binden.

Shea boter is heel erg verzachtend en is ook rijk aan antioxidanten.[1] De rijke textuur maakt shea boter tot een gewild ingrediënt in de gelaatsverzorging. Daarnaast heeft het nog een aantal eigenschappen zoals het verzachten van de huid en het verminderen van een jeukend gevoel[2].

Shea boter: een geweldige natuurlijke moisturizer voor een gevoelige huid

Ook al is shea boter een goede moisturizer voor alle huidtypes, deze is met name heel geschikt voor een gevoelige huid. Onderzoek heeft aangetoond dat, vrouwen die aangeven een gevoelige huid te hebben, ook vaak een droge huid hebben die jeukend kan aanvoelen[3]. Eerder onderzoek heeft aangetoond dat shea boter ook in staat is om te helpen tegen eczeem[4]. Daarom is shea boter een perfect ingrediënt voor een gevoelige huid.

Wil jij zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij je dichtstbijzijnde apotheek.

[1] Del Rosso, J. ‘Repair and Maintenance of the Epidermal Barrier in Patients Diagnosed with Atopic Dermatitis’ in The Journal of Clinical and Aesthetic Dermatology 4.6 (2011) pp. 45-55 [Accessible at: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3140899/]
[2] Verma, N. et al, ‘Anti-inflammatory effects of shea butter through inhibition of iNOS, COX-2, and cytokines via the Nf-κB pathway in LPS-activated J774 macrophage cells’ in Journal of Complementary and Integrative Medicine 12.9 (2012) doi: 10.1515/1553-3840.1574 [Accessible at: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22499721]
[3] CF: Doc Sci, Aqualia Extrasensitive: “
[4] Belibi, S. et al, ‘The Use of Shea Butter as an Emollient for Eczema’ in American Academy of Allergy, Asthma & Immunology 123.2 (2009) pp. S41 [Accessible at: http://www.jacionline.org/article/S0091-6749(08)03527-6/fulltext]

De oplossing van Vichy

 • Versterkende dagelijkse booster

  MINÉRAL 89

  Versterkende dagelijkse booster

  Versterkende Booster

  De dosis kracht voor uw huid

 • Meest gelezen

  Is er een verband tussen zuivel en acné?

  Expert talk

  Is er een verband tussen zuivel en acné?

  Kan het zijn dat de melk die jij bij het ontbijt drinkt je acné veroorzaakt? We onderzoeken het complexe verband tussen zuivelproducten en acné en de effecten die het kan hebben op de huid.

  Heb jij je wel eens afgevraagd of zuivel jouw acné veroorzaakt? Volgens wetenschappers zou dit weleens kunnen kloppen. Onderzoeken hebben aangetoond dat er een verband is tussen zuivel en acné. Maar voordat jij direct alle melk, kaas en andere zuivelproducten vermijdt, zou je het een en ander moeten weten van het effect op je huid en hoe je acné kunt voorkomen.

  Lees het artikel

  Mee-eters verwijderen? Zo komt u er definitief van af!

  Expert talk

  Mee-eters verwijderen? Zo komt u er definitief van af!

  Iedereen heeft ze wel eens: mee-eters (ook wel comedonen  of blackheads genoemd). Ze komen voor op de neus, hals, voorhoofd en kin. Op de wangen komen ze minder vaak voor, maar hoe komt dat? Dit heeft te maken met de zogenaamde T-zone. Zoals u misschien zelf wel eens gemerkt hebt, is de huid niet overal hetzelfde. Vaak is de huid op het voorhoofd de neus en kin wat vetter dan de huid op de wangen en de hals. Deze drie plekken vormen samen als het ware de letter T, vandaar de T-zone. Mee-eters ontstaan wanneer het talg in de talgklier zich ophoopt, oxideert de talg. Hierdoor verkleurt het talg en worden zwarte puntjes zichtbaar. Lees hier wat u kunt doen tegen deze zwarte puntjes en wat u vooral moet laten.

  Lees het artikel

  go to top