OK

OK Cancel

Thank you

Close

Ons advies om de gevoelige huid met acné te camoufleren

Onderzoek geeft aan dat een verbijsterende 85% van mannen en vrouwen tussen de 12 en 24 jaar te maken heeft met een vorm van acné. Daarnaast heeft maar liefst een kwart van hen last van achterblijvende littekentjes daarom is het belangrijk je huid goed te verzorgen*.

De huid met neiging tot acné voorbereiden

De eerste, belangrijkste stap is het grondig reinigen van je huid, voordat je een foundation aanbrengt. Begin door je gezicht te wassen met een passend reinigingsproduct, het liefst met een product dat een astringent bevat. Een voorbeeld van een astringent is tannine in rode wijn, of Salicylzuur. Salicylzuur in Dermablend foundations van Vichy weekt het bovenste laagje van de huid los en zorgt voor een frisse uitstraling. Dit komt omdat Salicylzuur de groei van gezonde huidcellen bevodert*. 

Een matterende primer zal ervoor zorgen dat je poriën minder zichtbaar zijn en bereidt je huid voor op de foundation. Breng dit voorzichtig aan op je gezicht met schone handen en besteed extra aandacht aan de T-zone.

Kwasten, sponsjes en vingers: technieken om uw foundation beter aan te brengen

Wil je op een vlekkerige huid foundation aanbrengen, probeer dan eerst te vinden wat de grootste struikelpunten zijn van je huid. Een poeder met een rijke, crème-achtige textuur helpt je om bultjes en oneffenheden weg te werken en bovendien blijft het gedurende de dag zitten. Ben je op zoek naar een effectieve algehele aanpak om vlekjes, roodheid en littekentjes te camoufleren? Probeer dan met een kwast om je foundation gelijkmatig aan te brengen en smeer dit uit tot je slapen en kaaklijn voor een perfecte look.  

Een huid met neiging tot acné kan last hebben van een overmatige olieproductie, wat kan leiden tot een glimmende of vette huid. Dan is de Dermablend foundation lijn de ideale optie die je makkelijk aan kan brengen met een sponsje voor een gelijke, matte look. Als je liever je vingers gebruikt om de moeilijke plekjes te dekken, zorg er dan voor dat je schone handen hebt om het verspreiden van bacteriën en een geïrriteerde huid te voorkomen.

Wil jij zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij je dichtstbijzijnde apotheek. Lees verder als je meer wilt weten over Dermablend Foundation

*https://www.aad.org/media/stats-numbers
*https://www.nuskin.com/en_US/corporate/company/science/personal_care_science/acne.html

*http://www.apotheek.nl/medicijnen/salicylzuur-bij-huidaandoeningen#belangrijk-om-te-weten-over-salicylzuur-bij-huidaandoeningen

De oplossing van Vichy

 • Corrigerende Foundation
 • Meest gelezen

  Is er een verband tussen zuivel en acné?

  Expert talk

  Is er een verband tussen zuivel en acné?

  Kan het zijn dat de melk die jij bij het ontbijt drinkt je acné veroorzaakt? We onderzoeken het complexe verband tussen zuivelproducten en acné en de effecten die het kan hebben op de huid.

  Heb jij je wel eens afgevraagd of zuivel jouw acné veroorzaakt? Volgens wetenschappers zou dit weleens kunnen kloppen. Onderzoeken hebben aangetoond dat er een verband is tussen zuivel en acné. Maar voordat jij direct alle melk, kaas en andere zuivelproducten vermijdt, zou je het een en ander moeten weten van het effect op je huid en hoe je acné kunt voorkomen.

  Lees het artikel

  Wat is collageen?

  Ingrediënten

  Wat is collageen?

  Collageen is het belangrijkste eiwit in je lichaam. Maar wat doet het en waarom is het zo belangrijk? Vichy vertelt je alles over collageen.

  Lees het artikel

  go to top

  Skinconsult

  HUIDVEROUDERINGSALGORITME 
  ONTWIKKELD MET DERMATOLOGEN

  1 minuut
  om uw huid
  te analyseren

  Neem
  een selfie

  Vul uw 
  profiel in

  Ontvang uw persoonlijke huidadvies

  Fijne lijntjesJe sterkte
  Rimpels
  onder het oog
  Je prioriteit
  Gebrek aan
  stevigheid

  Ontdek
  skinconsultai

  circle1circle2circle3circle4