Tips om de hele dag fris te blijven, zonder kleding te beschadigen

Beschadigt uw deodorant uw kleding? Geeft hij lelijke vlekken en maakt hij de stof bij de oksels hard, zo erg zelfs dat u uw lievelingskleding wel weg kunt gooien? Vichy expert Pascale Mora en stomerijdeskundige Nathalie Fargeaud-Felber leggen uit hoe dit komt, en hoe het opgelost kan worden

Weg met vieze geurtjes!

U wilt niet dat u minder aantrekkelijk wordt door vervelende geurtjes of dat de lucht om u heen uw stress verraadt, en dat is heel normaal! Weet dat er meerdere manieren zijn om fris te blijven. Anti-transpirant of deodorant... Om te weten wat voor u het beste werkt, is het belangrijk om te weten hoe ze zijn samengesteld.

Onze vijand: transpiratie, alhoewel…

Transpiratie is niet per se het belangrijkste probleem. Per slot van rekening worden baby's ook geboren met miljoenen zweetklieren, maar daar heeft niemand problemen mee! Het is in werkelijkheid de ontbinding van de transpiratie onder invloed van de bacteriën die van nature aanwezig zijn op de huid, die de onaangename geur veroorzaken, vooral tijdens de puberteit, als de transpiratie rijk is aan vetten. Dus, transpiratie in combinatie met bacteriën, dat zorgt voor geuroverlast.

Dit is op twee manieren op te lossen: door de transpiratie te blokkeren of door de bacteriën te elimineren. Kiest u voor de eerste oplossing, dan heeft u een product nodig uit de categorie anti-transpiranten. Hun actieve bestanddelen zetten uit bij contact met de huid, sluiten de zweetklieren af en houden de transpiratie tegen. Ze neutraliseren ook de bacteriën om nare geurtjes tegen te gaan. Deodorants schakelen alleen de bacteriën uit. Kies deze oplossing als u alleen de geur tegen wilt gaan, of kies een anti-transpirant als u ook het vocht tegen wilt houden. Als u een gevoelige huid heeft, zijn er ook veel producten die speciaal ontwikkeld zijn om huidirritatie te kalmeren en te voorkomen.

Kleding als nieuw

Als u eenmaal de voor u geschikte oplossing heeft gevonden, is het belangrijk dat deze ook geschikt is voor uw kleding. Pascale Mora legt uit: « Wij denken dat de witte strepen ontstaan wanneer de anti-transpiranten zich mengen met de mineraalzouten van het zweet. De gele strepen worden echter veroorzaakt door de vetsubstanties in het zweet en de producten zelf. Wanneer weefsel hard wordt, komt dat door de verankering van restjes in het textiel, door veelvuldig strijken. Kies daarom een anti-transpirant die uw kleding respecteert.

Stomen als laatste redmiddel

Ok, maar wat als het al te laat is? Wij vroegen mevrouw Fargeaud-Felber, van de bekende Parijse stomerij « Parfait Élève de Pouyanne », wat je het beste kunt doen om verkleurde kleding te herstellen. Eerst het slechte nieuws: « Als de kleding al gewassen is met warm water, is er niks meer aan een gele vlek te doen. Het warme water heeft dan de vlek gefixeerd. » Is de kleding nog niet gewassen, wrijf de stof dan bij de oksels in met gewone zeep en was de kleding met koud water. « Witte strepen op donkere kleding kunnen worden gedept met waterstofperoxide of blanke azijn. Ga niet wrijven, want dan gaan de vezels stuk en slijt de kleding. »

De redactie

De oplossing van Vichy

DEODORANT

Anti-Transpiratie Deodorant
Crème 24u

Anti-transpiratie - Gevoelige of geëpileerde huid

Deodorant crème 24 uur - Gevoelige of geëpileerde huid.

Meest gelezen