OK

OK Cancel

Thank you

Close

5 tips om makkelijker wakker te worden

Een gezonde ochtendroutine verkrijgen hoeft niet te betekenen dat je voor het krieken van de dag moet op staan. Lees hier vijf tips om zonder al te veel moeite makkelijker wakker te worden.

Let op de temperatuur in je slaapkamer

Hoe verleidelijk het ook is om de verwarming ‘s nachts aan te laten tijdens de koude winter nachten, een bloedhete slaapkamer is zeker niet goed voor je slaapcyclus. Waarom? Dat heeft alles te maken met melatonine, het hormoon dat verantwoordelijk is voor het verlagen van de lichaamstemperatuur waardoor je in slaap valt. Wanneer dit proces verstoord wordt is het over het algemeen moeilijker om in slaap te komen en worden we ook sneller wakker. De ideale temperatuur voor je slaapkamer ligt rond de 18°C.

Ga op zoek naar motivatie in de ochtend

Hoe verkrijg je een stressvrije ochtendroutine? Luister naar je lichaam. Geleide meditatie is een goede manier om je ochtend mindful te beginnen. Maar, wanneer jij wat meer motivatie nodig hebt om uit bed te komen kan je een rustige vorm van yoga overwegen of zelfs ’s ochtends gaan rennen om de bloedsomloop te stimuleren. Hoe goed jij ook kunt opstaan ’s ochtends het is belangrijk om een activiteit te hebben die er voor zorgt dat je snel opstaat en niet eerst drie kwartier je Instagram tijdlijn scrollt voordat je uit bed komt.

Water!

We hebben het belang van een gezond ontbijt al besproken, maar hydratatie is net zo belangrijk wanneer je vermoeidheid wilt afwenden. Voedingsdeskundige Raphaël Gruman raadt aan om warm water met citroen te drinken om de spijsvertering op gang te brengen, maar kraanwater werkt hier net zo goed voor. Nog beter, zet een glas water naast je bed zodat dit het eerste is wat jij ziet wanneer je wakker wordt.

Meal preppen

We hebben ons allemaal wel eens voorgenomen zelfgemaakte lunches mee te nemen naar kantoor. Maar wanneer het dan zover is hebben we opeens een lege koelkast en komen we te laat op ons werk. Voor de hele week al jouw maaltijden voorbereiden is misschien wat onrealistisch, maar wanneer je wat meer tijd besteedt aan het plannen van je maaltijd zal jij merken dat dit een positieve invloed heeft op je portemonnee en je gewicht.

Sta op en ga er tussenuit!

We brengen een derde van onze leven door op werk. Dus wanneer jij door je werk een grote hoeveelheid van je tijd achter de computer doorbrengt, kan je door te sporten in de ochtend een gezondere en productievere dag tegemoet gaan. Wanneer ’s ochtends sporten niets voor je is kan je eenvoudig je routine aanpassen door bijvoorbeeld een paar haltes eerder uit te stappen en de rest te lopen[1].

Wil jij zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij je dichtstbijzijnde apotheek.

De oplossing van Vichy

go to top