Tips om zelfvertrouwen te behouden bij een vlekkerige huid

Op sommige momenten in ons leven kunnen we veel last hebben van een vette huid die vlekken en onzuiverheden veroorzaakt op ons gezicht. Dit kan komen doordat wij een periode van stress doorgaan of omdat wij niet lekker in ons vel zitten. Wij geven u wat tips tegen de vlekkerige huid en vertellen u wat u moet doen om uw zelfvertrouwen een boost te geven.

1. Ga lekker sporten

Wij hoeven u niet te vertellen dat sporten goed voor u is. Maar wist u ook dat het goed is voor de huid?[1] Tijdens het sporten gaat uw hartslag omhoog en wordt het bloed in uw lijf sneller rondgepompt, waardoor er meer zuurstof naar de cellen gaan. Hierdoor worden er ook meer afvalstoffen uit uw lichaamscellen gehaald - inclusief de vrije radicalen die de huid kunnen beschadigen.

2. Eet gezond

Ook al zijn wetenschappers er nog niet uit of bewerkt voedsel slecht is voor de huid, één ding is wel duidelijk: ‘gezond voedsel is zeker goed voor ons.” Olijfolie, donkere chocolade (minstens 70% cacao), tomaten, vis, groene bladgroentes en noten zitten allemaal vol met vitamines en mineralen die goed zijn voor onze huid. En vergeet natuurlijk niet om ook voldoende water te drinken, zodat uw huid goed gehydrateerd blijft.

3. Gebruik de juiste routine

Een dagelijkse verzorgingsroutine geschikt voor een vette huid met vlekken, zoals Normaderm, kan je huid goed reinigen en hydrateren, waardoor de talgproductie afneemt en het glimmen van de vette huid afneemt. Wanneer je dit product regelmatig gebruikt, zal je direct verschil merken, ook op de lange termijn.

4. Laat uw huid met rust

Het is moeilijk en soms hebben we het niet eens door. Maar door veel aan onze huid te zitten kunnen wij ervoor zorgen dat we last krijgen van vlekjes, puistjes en acné doordat wij met onze vingers bacteriën over onze huid verspreiden. Mocht u het niet kunnen laten, was uw handen dan regelmatig om zoveel mogelijk bacteriën te verwijderen. Zodoende kan u de meeste schade helpen voorkomen. Maar zelfs dan nog is het beter om de huid met rust te laten.

5. gebruik lichte make-up

zware, olie-achtige foundations kunnen een nachtmerrie zijn voor een vette huid. Deze foundations blijven zelden goed zitten op een vette huid. Hierdoor heeft geen make-up meer over aan het eind van de middag. Probeer daarom een lichte, matterende crème of een getinte moisturizer, voordat u de verzorgingsroutine voortzet. Let op producten op olie basis, want deze blijven vaak niet goed zitten op een vette huid Een vette huid met vlekjes hoeft niet per se uw leven te beïnvloeden. Met deze eenvoudige maatregelen kunt u uw huid verzorgen op een manier waarmee de vlekjes en onzuiverheden voorkomen kunnen worden. En mocht u hoe dan ook nog last hebben van vlekjes, puistjes of mee-eters, gebruik dan deze drie adviezen om ervoor te zorgen dat ze geen impact hebben op uw levenslust en zelfvertrouwen.

6. Juich jezelf toe

Heeft u al gehoord van ‘the facial feedback’ theorie? Simpel gezegd, komt deze theorie er op neer dat uw expressie een direct effect kan hebben op uw eigen emoties. Probeer het zelf een keer door elke ochtend, wanneer u opstaat, naar uw eigen te lachen in de spiegel. Dit klinkt een beetje vreemd, maar bewaar die positiviteit vast door uzelf complimentjes te geven en af en toe te belonen. Vertel uw eigen gewoon af en toe hoe goed u bent in uw werk, dat u een goede moeder bent, enzovoort. Probeer het maar eens, positief in het leven staan kan een hoop verschil maken. Als u iets meer tijd hebt kunt u ook een lijst maken van alle dingen die u heeft bereikt of waar u dankbaar voor bent. Door na te denken over deze successen, krijgt ons onderbewustzijn een boost waardoor u uw eigen trotser zult voelen. Het zal even duren voordat u het onder de knie krijgt en het klinkt misschien wat zweverig, maar een positieve mindset kan veel betekenen voor uw zelfvertrouwen.

7. Voel je goed

Of het nu lezen, koken of een vechtsport is. Wanneer u een hobby heeft waar u goed in bent, zorg er dan voor dat u dit minstens een keer in de week doet. Iets doen waar u goed in bent heeft een effect op andere aspecten in uw leven. Daarnaast is sport natuurlijk een goede manier om gezond te blijven. Het voelt misschien niet zo, maar de endorfines die vrijkomen tijdens het sporten, geven u een goed gevoel. Zelfs een wandeling in het park van vijf minuten kunnen ervoor zorgen dat u een gezonde dosis vitamine D binnenkrijgt en uw eigen voldaan voelt.

8. Doe een klein beetje alsof

Doen alsof u zich zelfverzekerd voelt is een goede manier om uw eigen ook echt een beter gevoel te geven. Zorg ervoor dat u goed rechtop loopt met uw borst vooruit, ontspan de spieren in uw gezicht en vermijdt oogcontact niet.

Als u een belangrijke gebeurtenis heeft, kunt u zichzelf voorbereiden om de zenuwen in bedwang te houden. Bereid uw eigen voor in gedachten en oefen met uw lichaamstaal. De grote dag zal een gevoel van herkenning geven, waardoor u geen last krijgt van zenuwen.

Wil jij zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij je dichtstbijzijnde apotheek.

[1]
http://www.webmd.com/skin-problems-and-treatments/acne/features/exercise#1

De redactie

De oplossing van Vichy

NORMADERM

Micellaire Reinigingslotion

Gezichtsreiniging - Reiniging

Deze reinigingslotion geeft uw huid een delicate reiniging met het grootste respect voor de onzuivere en gevoelige huid

Meest gelezen