OK

OK Cancel

Thank you

Close

Tips voor de verzorging van droge lippen

Iedereen heeft weleens last van schrale, droge lippen. In eerste instantie lijken ze misschien onschuldig, maar het is een duidelijk signaal van je lichaam. De dunne huid op je lippen heeft van tijd tot tijd extra aandacht nodig. Vooral in de winter wil deze gevoelige zone van je huid wel eens uitgedroogd raken. Wij vertellen je alles wat je moet weten over de verzorging van je droge lippen en geven je een aantal beauty tips om je lippen verzorgd te houden en gebarsten lippen met loshangende velletjes te voorkomen.

Hoe ontstaan droge lippen?

Droge of schrale lippen, je hebt er vaker last van in de winter maar ook in de zomer kan het voorkomen. De huid op je lippen is uitgedroogd waardoor je velletjes en kloofjes krijgt. Als je dit te ver laat gaan kan het ontzettend pijnlijk zijn.

In de winter heb je er vaker last van omdat het gure, droge weer er voor zorgt dat je huid sneller gedehydrateerd raakt. Naast het weer kunnen ook factoren zoals een hete douche of de droge lucht van de verwarming er voor zorgen dat je lippen snel droog worden en er rood uit gaan zien. Dit is eigenlijk de eerste stap naar gebarsten lippen. Verzorg jij je lippen niet? Dan worden je lippen alleen maar droger en pijnlijker. Naast een droge lucht kunnen ook andere factoren, zoals uv-stralen en het gebruik van bepaalde medicijnen je lippen uitdrogen. De belangrijkste beauty tip die je kunt gebruiken om hier mee om te gaan, is het drinken van veel water. Als je ervoor zorgt dat je lichaam voldoende vocht opneemt, kan je kloofjes en velletjes voor een groot deel voorkomen en je huid gehydrateerd houden. 

Droge lippen kunnen ook ontstaan door de verzorgingsproducten die je gebruikt. Naast lippenstift, lippotlood en lipgloss heb je een lippenbalsem nodig om te voorkomen dat je lippen uitdrogen. Houd dus altijd rekening met de soort make-up die je gebruikt en wat het doet met jouw huid. Er zijn ook lippenbalsems die werken als een lipgloss. Zo kan jij je lippen verzorgen en toch stralend voor de dag komen.
 

Hoe kan je droge lippen verminderen?

Heb je droge lippen en last van kloofjes of losse velletjes? Er zijn een aantal beauty tips die je direct kunt gebruiken om je lippen er iets verzorgder uit te laten zien. De losse velletjes kan je als het ware wegscrubben door heel voorzichtig met een handdoek over je lippen heen te wrijven, dit kan je ook proberen met een zachte tandenborstel. Met een speciale crème of lippenbalsem kan jij je beschadigde lippen voeden en verzorgen.

Een tip die wij je mee willen geven: lik niet langs je droge lippen. We weten dat het zeer doet en door te likken worden je schrale lippen tijdelijk verzacht, maar op de lange termijn kan dit je droge lippen ook verergeren.

Verder is het belangrijk om vooral van je lippen af te blijven. Het is verleidelijk om de velletjes van je lippen af te trekken, maar dit kan flink zeer doen en je beschadigt je huid er ook nog eens mee.

Kan je droge lippen voorkomen?

Droge lippen doen zeer en zien er ontsierend uit, maar gelukkig zijn er een aantal dingen die jij kan doen om ze te voorkomen. Wij geven je een aantal tips om je lippen mooi en verzorgd te houden:

1. Drink voldoende water
Droge lippen zijn een teken van dehydratatie. Door voldoende water te drinken kan je ervoor zorgen dat je lippen voldoende vocht kunnen onttrekken om soepel en zacht te blijven. Dit geldt overigens ook voor de rest van je huid.

2. Vermijd ingrediënten die je lippen kunnen uitdrogen
Bepaalde stoffen kunnen je huid uitdrogen, zoals alcohol en sulfaten. Heb je veel last van droge lippen? Check dan altijd of het kan liggen aan de producten die je gebruikt. 

3. Check je medicijnen
Als je medicijnen gebruikt, kunnen deze er voor zorgen dat je huid uitdroogt. Dit geldt dan ook voor de lippen. Als dat zo is, vraag dan aan je huisarts of er alternatieve medicijnen zijn of vraag om een goede lippenbalsem die kan helpen tegen deze bijwerkingen. 

4. Voorkom een droge lucht
Natuurlijk heb jij geen invloed op de droge buitenlucht in de winter. Maar thuis of op kantoor kan jij hier wel maatregelen tegen nemen. Denk bijvoorbeeld aan een luchtbevochtiger of zet een paar zuurstofrijke planten in je kantoor. Dit kan ook helpen om je huid gehydrateerd te houden. 

5. Gebruik een lippenbalsem met SPF
Het is het hele jaar door belangrijk om je goed te beschermen tegen de zon. Maar in de zomer of op wintersport hebben je lippen echt een beetje extra bescherming nodig. Niet alleen voorkom je dat je droge lippen krijgt, Je beschermt de dunne, gevoelige huid op je lippen ook tegen schadelijke uv-stralen.

Wat helpt tegen droge lippen?

Ga op zoek naar verzorgende en verzachtende ingrediënten, die helpen om je huid te herstellen en te hydrateren. Vichy Aqualia’s herstellende lippenbalsem kalmeert en herstelt droge of gebarsten lippen. Deze lippenbalsem bevat verzachtende ingrediënten, zoals bijenwas en castorolie, en helpt de huid te hydrateren met behulp van het hydraterende glycerine.

Voor in de zomermaanden of op de zonnige skipiste kan je gebruik maken van de Ideal Soleil Stick gevoelige lippen. Met deze lippenbalsem verzeker jij je lippen van een goede bescherming met factor 30 en houd jij je lippen mooi en zacht. 

Wil jij zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij je dichtstbijzijnde apotheek.

go to top