OK

OK Cancel

Thank you

Close

Drie tips voor een perfecte baard

Heeft u een korte of lange baard, of zit u ergens daar tussenin? Hoe dan ook een goed verzorgde baard geeft u de beste look. Lees de tips van Vichy en ontdek hoe u uw gezichtshaar kunt verzorgen en tegelijk uw huid kunt behandelen.


Sarah Daniel-Hamizi, eigenaar van de Parijse kapperszaak ‘la Barbiere de Paris’, geeft u haar beste tips om uw sik, snor of baard en uw huid te verzorgen.

Een baard die bij de vorm van het gezicht past

Een mooie baard kan niet alleen de vorm van uw gezicht accentueren, u kan er ook minder charmante eigenschappen, zoals acne, grote poriën, littekens, of een dubbele kin mee verbergen. Om de baard te vinden die bij uw past, kan u het beste beginnen door een selfie te maken. Of, als u het aandurft, vraag aan uw vrienden welke baard het beste bij u past. Bent u onzeker of u uw baard wel wilt laten staan, een baardgroei van drie tot vier dagen past bij de meeste gezichtsvormen.

Rond gezicht: Probeer de haren kort te houden en zorg dat uw baard niet teveel volume krijgt. Als u uw gezicht langer wilt laten lijken, probeer dan een sik.
Lang of ovaal gezicht: Trim uw baard kort langs uw kaaklijn en houd uw bakkebaarden wat dikker. Dit geeft uw gezicht wat meer balans.
Vierkant gezicht: Een goed getrimde sik of snor geeft uw gezicht meer structuur.

Uw baard wassen

Toegegeven, baarden staan goed bij bijna iedereen, maar ze moeten wel schoon en verzorgd blijven. Het wassen van uw baard is net zo belangrijk als het schoonmaken van uw eigen lichaam. Pak alleen niet uw gewone shampoo, want die kan er voor zorgen dat uw huid uitdroogt. Als u uw gezicht en baard wast, gebruik dan uw gewone reinigingsgel voor het gezicht en masseer het met cirkelvormige bewegingen in de aanzet van uw baardharen. Spoel uw gezicht af met lauw water en verwijder het schuim. Tot slot kan u uw baard gewoon drogen met een handdoek of föhn. Simpel en effectief.

Zonder huidverzorging, geen baardverzorging

De huid onder uw baard kan droog en schilferig worden als uw de huid niet goed hydrateert na het wassen. Dit leidt tot een opeenhoping van dode huidcellen. Het resultaat: uw baard wordt zwakker en minder gezond. Omdat de huid onder uw baard moeilijk te bereiken is, heeft deze extra aandacht nodig als het op hydratatie aankomt. Overweeg een multifunctioneel product te kopen dat gericht is op de verzorging van de baard en de huid. En vergeet uw baard ook niet te kammen, zodat de huid kan ademen.

Baard tegen elementen beschermen

Hoe dikker uw baard, hoe beter deze uw huid beschermt tegen negatieve invloeden van buitenaf. Vervuiling en UV-stralen zijn bijvoorbeeld twee grote boosdoeners als het gaat om vroegtijdige huidveroudering. Gezichtshaar helpt uw huid minder te verdikken, doordat ze niet continu worden blootgesteld aan veel wind en stof. Daarnaast word uw huid beschermt tegen pollen en stoffen die allergische reacties uitlokken. Bovendien zal uw huid geen beschadigingen door scheren oplopen.

Wil jij zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij je dichtstbijzijnde apotheek.

go to top