getGeoIPCountryCode = SiteAppCode = BE_NL Test : 'BE_NL/'

OK

OKCancel

Thank you

Close

Winterhuid: hoe je het beste een droge, acne-gevoelige huid kunt verzorgen in de winter

Winterhuid: hoe je het beste een droge, acne-gevoelige huid kunt verzorgen in de winter
 • favoriet

Waar of niet waar: de winter maakt acne erger

Veel mensen die last hebben van een acne-gevoelige huid melden een verergering van symptomen in de winter, maar het fenomeen' seizoensgebonden' acne niet wordt ondersteund door wetenschappelijk onderzoek. Er zijn echter wel aanwijzingen dat UV-straling een negatieve invloed heeft op imperfecties van de huid. In tegenstelling tot wat men zegt, leidt de winter niet noodzakelijk tot verergerende acne.

Bij een studie, uitgevoerd onder 139 deelnemers, ondervond een derde verergerde acne symptomen in de winter, een derde in de zomer en een derde had geen last van seizoensgebonden verandering. Hoewel de percepties van acne-patiënten over hun symptomen sterk kunnen variëren, hebben andere studies geen concreet bewijs gevonden dat wijst op seizoensgebonden verergering van acne. In de winter, net als in de zomer, ligt de sleutel tot de behandeling van acne symptomen in het goed onderhouden van de talgspiegels van de huid en het vermijden van het verspreiden van bacteriën die verantwoordelijk zijn voor acne op het gezicht.

Tips voor de verzorging van acnegevoelige huid in de winter

Als het gaat om het onderhouden van de acne-gevoelige huid in de winter, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de huid voldoende gehydrateerd is om de schadelijk effecten van een droge wind of koude temperaturen tegen te gaan zonder de talgproductie uit balans te brengen.

Overmatig gebruik van alcoholhoudende toners of traditionele astringente middelen kan leiden tot overcompensatie van de huid door nog meer talg te produceren om het effect van deze agressieve en uitdrogende middelen tegen te gaan. Daarom kun je beter kiezen voor een rijkere dagcrème in de winter om te anticiperen op dehydraterende omstandigheden terwijl je de huid grondig reinigt om verspreiding van bacteriën te voorkomen.

Naast het aanpassen van je huidverzorgingsroutine om rekening te houden met de winterse omstandigheden, helpt het ook om een paar veranderingen in je levensstijl aan te brengen wanneer de temperatuur begint te dalen. Vermijd niet-hypoallergene producten die de huid kunnen irriteren en probeer niet te overdrijven met een te heet bad of douche, want extreme temperatuurswisselingen kunnen de gevoelige huid sneller irriteren.

Wil jij zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij je dichtsbijzijnde apotheek.

De oplossing van Vichy

 • 22777Jouw dagelijkse booster voor een sterkere huid, stralend van gezondheid4.632MINÉRAL 89FACE CAREBoosterHydratatie voor het gezicht
  Jouw dagelijkse booster voor een sterkere huid, stralend van gezondheid

  MINÉRAL 89

  Jouw dagelijkse booster voor een sterkere huid, stralend van gezondheid

  Booster

  INNOVATIE: Uw dagelijkse booster voor een sterkere huid, stralend van gezondheid

 • 11287Detox Nachtcrème 4.84NORMADERMFACE CARENachtcrèmeHydratatie voor het gezicht
  Nacht detox - verzorging tegen onzuiverheden - Vichy Normaderm
 • Meest gelezen

  De symptomen van de overgang in het lichaam en op de huid

  Expert talk

  De symptomen van de overgang in het lichaam en op de huid

  Tijdens de menopauze is ons lichaam aan het veranderen, een onvermijdelijk feit. Ons figuur, ons haar, onze huid, alles aan ons uiterlijk lijkt ineens snel te verouderen. De overgang wordt ook wel ‘de tweede fase in ons leven’ genoemd. De impact daarvan reikt verder dan alleen de vruchtbaarheid. Al die veranderingen zijn niet levensbedreigend, maar ze zijn soms moeilijk te accepteren.

  Lees het artikel

  go to top