OK

OK Cancel

Thank you

Close

Winterhuid: hoe je het beste een droge, acne-gevoelige huid kunt verzorgen in de winter

Waar of niet waar: de winter maakt acne erger

Veel mensen die last hebben van een acne-gevoelige huid melden een verergering van symptomen in de winter, maar het fenomeen' seizoensgebonden' acne niet wordt ondersteund door wetenschappelijk onderzoek. Er zijn echter wel aanwijzingen dat UV-straling een negatieve invloed heeft op imperfecties van de huid. In tegenstelling tot wat men zegt, leidt de winter niet noodzakelijk tot verergerende acne.

Bij een studie, uitgevoerd onder 139 deelnemers, ondervond een derde verergerde acne symptomen in de winter, een derde in de zomer en een derde had geen last van seizoensgebonden verandering. Hoewel de percepties van acne-patiënten over hun symptomen sterk kunnen variëren, hebben andere studies geen concreet bewijs gevonden dat wijst op seizoensgebonden verergering van acne. In de winter, net als in de zomer, ligt de sleutel tot de behandeling van acne symptomen in het goed onderhouden van de talgspiegels van de huid en het vermijden van het verspreiden van bacteriën die verantwoordelijk zijn voor acne op het gezicht.

Tips voor de verzorging van acnegevoelige huid in de winter

Als het gaat om het onderhouden van de acne-gevoelige huid in de winter, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de huid voldoende gehydrateerd is om de schadelijk effecten van een droge wind of koude temperaturen tegen te gaan zonder de talgproductie uit balans te brengen.

Overmatig gebruik van alcoholhoudende toners of traditionele astringente middelen kan leiden tot overcompensatie van de huid door nog meer talg te produceren om het effect van deze agressieve en uitdrogende middelen tegen te gaan. Daarom kun je beter kiezen voor een rijkere dagcrème in de winter om te anticiperen op dehydraterende omstandigheden terwijl je de huid grondig reinigt om verspreiding van bacteriën te voorkomen.

Naast het aanpassen van je huidverzorgingsroutine om rekening te houden met de winterse omstandigheden, helpt het ook om een paar veranderingen in je levensstijl aan te brengen wanneer de temperatuur begint te dalen. Vermijd niet-hypoallergene producten die de huid kunnen irriteren en probeer niet te overdrijven met een te heet bad of douche, want extreme temperatuurswisselingen kunnen de gevoelige huid sneller irriteren.

Wil jij zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij je dichtsbijzijnde apotheek.

De oplossing van Vichy

 • Versterkende dagelijkse booster

  MINÉRAL 89

  Versterkende dagelijkse booster

  Versterkende Booster

  De dosis kracht voor uw huid

 • Meest gelezen

  Is er een verband tussen zuivel en acné?

  Expert talk

  Is er een verband tussen zuivel en acné?

  Kan het zijn dat de melk die jij bij het ontbijt drinkt je acné veroorzaakt? We onderzoeken het complexe verband tussen zuivelproducten en acné en de effecten die het kan hebben op de huid.

  Heb jij je wel eens afgevraagd of zuivel jouw acné veroorzaakt? Volgens wetenschappers zou dit weleens kunnen kloppen. Onderzoeken hebben aangetoond dat er een verband is tussen zuivel en acné. Maar voordat jij direct alle melk, kaas en andere zuivelproducten vermijdt, zou je het een en ander moeten weten van het effect op je huid en hoe je acné kunt voorkomen.

  Lees het artikel

  Wat is collageen?

  Ingrediënten

  Wat is collageen?

  Collageen is het belangrijkste eiwit in je lichaam. Maar wat doet het en waarom is het zo belangrijk? Vichy vertelt je alles over collageen.

  Lees het artikel

  go to top

  Skinconsult

  HUIDVEROUDERINGSALGORITME 
  ONTWIKKELD MET DERMATOLOGEN

  1 minuut
  om uw huid
  te analyseren

  Neem
  een selfie

  Vul uw 
  profiel in

  Ontvang uw persoonlijke huidadvies

  Fijne lijntjesJe sterkte
  Rimpels
  onder het oog
  Je prioriteit
  Gebrek aan
  stevigheid

  Ontdek
  skinconsultai

  circle1circle2circle3circle4