OK

OKCancel

Thank you

Close

Puistjes, zwarte punten: tips voor make-upverwijdering en reiniging van de onzuivere huid

Tip nr. 1: Verwijder make-up zorgvuldig

Het verwijderen van make-up lijkt soms een ondankbare taak – maar al te vaak hebben we er geen zin in. Maar het is heel Het is echter heel belangrijk voor de gezondheid en de vitaliteit van onze huid. Apothekersassistente Loubna Id Said geeft goede raad: “Gebruik voor het verwijderen van een lichte make-up, een micellaire reinigingslotion – dat is een geweldige manier om make-up  binnen enkele ogenblikken van gezicht en ogen te halen. En kies voor een reinigingsmelk als de make-up wat hardnekkiger is. Maar pas op, want een intensief voedend product kan comedogeen werken bij een vette huid.” Breng de make-up remover aan op een wattenschijfje en dep het voorzichtig op de ogen en het gezicht, zonder te wrijven. De make-up zal uit zichzelf oplossen en verdwijnen en de gereinigde huid kan 's nachts ademen en herstellen. Ontdek hier een paar eenvoudige, effectieve make-upverwijderingstechnieken

Tip nr. 2: Gebruik geen agressief reinigingsproduct

Het is belangrijk om de huid elke ochtend en elke avond goed schoon te maken. Gebruik 's morgens een schuimgel om de huid diep te reinigen, of kies voor een micellaire reinigingslotion die de beste optie is voor een zeer gevoelige huid”, aldus Loubna. 's avonds, nadat de make-up met een reinigingsmelk is verwijderd, kunnen eventuele restjes verwijderd worden door te sprayen met thermaal bronwater. Vergeet echter niet om het overtollige droog te deppen met een schone handdoek. Eventueel kan ook een schuimreiniger gebruikt worden, maar let op – kies wel een zeepvrij, hypoallergeen product. Voor wie geen make-up draagt, is het toch goed om 's avonds een micellaire reinigingslotion te gebruiken om vuil en onzuiverheden, zoals talg, zweet of stof die zich hebben opgehoopt gedurende de dag, te verwijderen.

Tip nr. 3: Vergeet niet om de vochtbalans te herstellen

Als de huid eenmaal schoon is, is het belangrijk haar te helpen herstellen, door de dode huidcellen te verwijderen die voor verstopte poriën kunnen zorgen. Gebruik een product dat speciaal ontwikkeld is voor de onzuivere huid en zorg dat het ook een hydraterende werking heeft – zelfs een vette huid heeft vocht nodig!

De oplossing van Vichy

Meest gelezen

Make-up

Make-up tips: Vichy Dermablend Corrigerende Compact Crème

Een huid met acné, couperose, donkere pigmentvlekken, vitiligo of littekens kan erg vervelend zijn! De Dermablend Teint Corrigerende Compact Crème Foundation houdt tot 16 uur. Resultaat? Een foundation met een hoge dekking die perfect versmelt met de huidskleur, zonder masker-effect. Make-up artist Kimberly Heinzman geeft advies.Lees het artikel

Make-up

Welke foundation past bij u?

Wilt u een mooie, natuurlijke uitstraling? Dan is de herfst het moment om uw huidige foundation eens kritisch te bekijken. Deze vragen en antwoorden helpen u in de zoektocht naar een passende foundation.

Lees het artikel

go to top