OK

OK Cancel

Thank you

Close

Waar moet u op letten bij de verzorging van de vette huid?

Weet u niet wat voor huidtype u heeft? Wij zetten de kenmerken van een vette huid op een rij, zodat u kunt ontdekken of u een vette huid heeft. Vervolgens gaan wij in op de verzorging van een vette huid, zodat u uw eigen geen zorgen meer hoeft te maken over onzuiverheden als mee-eters, puistjes en vlekjes

Hoe herkent u de vette huid?

1. De huid voelt glad aan

Voelt de huid glad aan wanneer u hem aanraakt? En is dit erger bij het voorhoofd? Dat komt waarschijnlijk door de bovenmatige productie van talg in de talgklieren. Dit zorgt ervoor dat uw huid olie-achtig kan aanvoelen Bovendien krijgt u de indruk dat uw huid vies is.[1]

2. De T-zone glimt

Nog een typisch kenmerk van een vette huid is dat uw voorhoofd, kin en neus, oftewel de T-zone, glimt. Om uw huidtype te herkennen kunt u, een uur nadat u de huid gereinigd hebt, een papieren zakdoekje op uw voorhoofd deppen. U heeft een vette huid wanneer het doekje vies is.

3. U heeft grote poriën

De opbouw van overtollig talg zal ervoor zorgen dat u last krijgt van grove poriën. Dit komt met name bij de neus voor. Door ruw te exfoliëren of door zware make-up kunt u dit probleem erger maken dan het is, waardoor er nog meer talg en olie wordt afgescheiden. Hierdoor kunnen vervolgens mee-eters ontstaan.

4. Neiging tot uitbraken van acné en vlekjes

Een vette huid heeft het meeste last van uitbraken als acné, puistjes. Vlekjes ontstaan ook vaak doordat u geneigd ben om aan de onzuiverheden te zitten of er in te knijpen.

5. Uw make-up blijft niet zitten

Blijft uw foundation niet op uw gezicht zitten?  Loopt uw oogschaduw makkelijk uit? En is uw make-up met een veeg van uw gelaat af? Dit zijn allemaal aanwijzingen dat de olie op uw huid een barrière vormt tussen de make-up en uw huid, waardoor het niet lang kan blijven zitten.

Iedereen kan een vette huid hebben

Een vette huid komt niet alleen voor bij tieners. 41% van de vrouwen boven de 25 geven aan dat ze last hebben van een vette huid met een neiging tot acné. Deze kenmerken kunnen verergeren bij hormonale pieken, zoals de menstruatie, zwangerschap of de menopauze.[2]

Een regelmatige huidverzorging kan ervoor zorgen dat uw huid er goed uitziet en kan onzuiverheden aanpakken. De belangrijkste aandachtspunten voor een vette huid zijn reinigen en hydrateren. Door te reinigen verwijdert u vet, vuil en dode huidcellen en door te hydrateren versterkt u de huidbarrière tegen externe agressies. Als de huid gekalmeerd is, zal de talgproductie verminderen, waardoor uitbraken van acné en het glimmen van de huid zullen afnemen.

Uw vette huid verzorgen

Om de olieproductie in uw huid te verbeteren, moet u ervoor waken dat u producten gebruikt die geschikt zijn voor het vette huidtype. Vichy Normaderm heeft een directe en langdurige werking voor alle huidtypes en kan het glimmen van de huid beperken, dankzij actieve ingrediënten zoals salicylzuur en glycolzuur. Om de olieproductie in uw huid aan te pakken kunt u Normaderm zuivere lotion gebruiken. In combinatie met de verfraaide verzorging tegen onzuiverheden van Normaderm heeft u een perfecte combinatie om een vette, vlekkerige huid helpen tegen te gaan.

Stap 1: begin met een grondige reiniging

Het is belangrijk om uw huid goed te reinigen, zodat vuil, make-up en oliën uw poriën niet kunnen verstoppen. Kies voor producten die exfoliërende bestanddelen, zoals LHA, bevatten. Normaderm Reinigingsgel is speciaal ontworpen om onzuiverheden aan te pakken, zonder de huid uit te drogen. Dit zeepvrije product, bevat onder andere salicylzuur, totarol, eperuline en glycolzuur en is geschikt voor dagelijks gebruik. In een zelfevaluatie gaven 75% van de respondenten aan dat hun huid schoner en zuiverder aanvoelde na het product 28 dagen lang te gebruiken. Nog eens 67% gaf aan dat de textuur van hun huid er op vooruitgegaan was.[3]

Stap 2: hydrateer uw vette huid

Een vette huid wordt veel gereinigd en gescrubd om overtollig talg te verwijderen, maar hierdoor worden de poriën en talgklieren gestimuleerd om nog meer talg en olie te produceren. Het klinkt misschien tegendraads, maar de beste manier om deze vicieuze cirkel te doorbreken is hydrateren. Als de huid goed gereinigd is, vervolgd u met een dagcréme die de vette huid met onzuiverheden aanpakt. De verfraaide verzorging tegen onzuiverheden van Normaderm bevat het hydraterende glycerine en kalmeert de huid, terwijl de glans van uw huid wordt gematteerd. Na een gebruik van vier weken, gaf 90% van de respondenten aan dat hun huid minder vet aanvoelde en dat poriën minder zichtbaar waren terwijl hun huid wel gehydrateerd was. Daarnaast vond 75% dat onzuiverheden afnamen  bij dagelijks gebruik.[4]

Houd uw talgproductie in balans

Voor een gezond uitziende teint heeft u een bepaalde hoeveelheid talgproductie nodig, omdat het de huid beschermt. Talg en zweet vormen een beschermend laagje waardoor de huid soepel en sterk blijft, zonder te dehydrateren. Als deze laag uit balans is, is de bescherming voor uw huid ook minder goed. Dit laagje wordt ook wel de hydrolipidische film genoemd. Bij een vette huid is deze laag uit balans en verliest het talg en olie, waardoor de poriën gestimuleerd worden om meer olie en talg te produceren.

Een glimmende huid kan een teken zijn van uitdroging

Het is belangrijk om te onthouden dat u door hydratatie de huid de mogelijkheid geeft om water vast te houden. Zonder deze beschermende laag, kan de huid ook vettig, droog en oncomfortabel aanvoelen. Oftewel, veel talg en olie wil niet zeggen dat de huid wel genoeg water vasthoudt. Dus door veel water te drinken en de huid genoeg te hydrateren kunt u de overwerkte poriën tot rust brengen.

Oliën zijn niet de vijand

De natuurlijke oliën, of lipides, geproduceerd door de huid laten uw teint er gezond en als in balans. Een gebrek aan lipides kunnen ertoe leiden dat uw huid uitdroogt, wat de talgproductie weer stimuleert. Met Vichy’s Normaderm heeft u een reeks aan huidverzorgingsproducten die u kunt helpen om de balans in uw huid terug te helpen vinden. Met Normaderm bereikt u direct resultaat, maar ook op de lange termijn bij dagelijks gebruik.

Wil jij zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij je dichtstbijzijnde apotheek.

[1]
DS Normaderm Soin Embellisseur, p. 6
[2] DS Normaderm Soin Embellisseur, p. 1
[3] Zelfbeoordeling: 78 vrouwen, 28 dagen na de eerste keer aanbrengen
[4] Zelfbeoordeling: 78 vrouwen, 28 dagen na de eerste keer aanbrengen

go to top