OK

OK Cancel

Thank you

Close

Vaarwel gezichtsmassage, hallo gezichtsoefeningen

We weten allemaal hoe goed beweging is voor je lichaam, maar hoe zit het met je gezicht? Een groot aantal nieuwe gezichtsoefeningen combineren massagetechnieken met acupressuur en deze gezichtstraining brengt de voordelen van bloedsomloop en spierversterking een stap verder. Het resultaat van gezichtsoefeningen? Een stralende huid, gebeeldhouwde kenmerken en een natuurlijke lift. Ontdek hoe je gezichtsoefeningen onderdeel kunt maken van je schoonheidsroutine.

Gezichtsoefeningen verhogen de bloedsomloop en helpen voedingsstoffen af te leveren en zo de huid te voeden. Gezichtsoefeningen gecombineerd met een gezichtsmassage kunnen ook de collageenproductie verhogen, waardoor de elasticiteit van de huid behouden blijft voor een jonger ogend, voller gezicht. Een routine van gezichtstraining en gezichtsoefeningen kunnen wallen helpen verminderen en laat de huid gezonder ogen. En dat kun je allemaal zelf in een paar minuten thuis doen.

Gladde fronslijnen

Goed om te weten: de ruimte tussen de wenkbrauwen is een acupressuurpunt voor het opnieuw in evenwicht brengen van de energie in het gezicht. Het masseren van het voorhoofd verhoogt de collageenproductie en helpt lijntjes tussen de wenkbrauwen te voorkomen en te verminderen.

 • Plaats je wijsvinger tussen je wenkbrauwen en druk zachtjes. Sluit je ogen en haal diep adem om je geest te kalmeren, masseer dan voorzichtig in de ene richting en dan de andere.
 • Neem je wijsvinger en veeg hem over het voorhoofd, met de andere vinger, met zachte druk.
 • Strijk de toppen van je twee wijsvingers naar voren over de wenkbrauwen en vervolgens naar buiten over het midden van het voorhoofd en weer naar buiten over de bovenkant van het voorhoofd.Boost je gloed

Goed om te weten: tikken en strijken verhogen de bloedsomloop en maken het oppervlak van de huid glad, voor een benijdenswaardige stralingsduur na het trainen.

 • Strijk met je wijsvingers het voorhoofd naar boven en naar buiten.
 • Breng de vingers tussen de wenkbrauwen naar beneden langs de hoeken van de ogen en haal ze weg onder de ogen.
 • Knijp in de wangen, beginnend met de neus en werk naar beneden in de richting van de kin, vervolgens naar de haargrens en omhoog naar de jukbeenderen.
 • Strijk met je wijs- en middelvinger stevig over de neuslabels die van de neus naar de mondhoeken lopen.
 • Knijp langs de kaaklijn van de kin naar de oorlellen en laat dan je duimen onder de kaak lopen van kin tot oor.
 • Tik met je vingertoppen over het hele gezicht en de hele nek, wrijf dan de handen in elkaar, beker de ogen en ontspan je gezicht.


Verminder donkere kringen

Goed om te weten: een vegende beweging onder de ogen bevordert lymfatische drainage, waardoor donkere kringen worden verminderd. Het versterken van de spieren rond de ogen zal ook de wallen verminderen.

 • Neem je wijsvingers en tik een paar ogenblikken lichtjes rond de ogen, veeg vervolgens met je vingers onder de ogen en naar buiten.
 • Houd je twee wijsvingers onder elk oog, maak een 'O' met je mond, kijk omhoog en fladder je oogleden gedurende 30 seconden.
 • Beweeg met je ene hand op het voorhoofd je ogen op en neer in een continue beweging en vervolgens van links naar rechts.


Wil jij zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij je dichtstbijzijnde apotheek.

De oplossing van Vichy

 • Collagen Specialist

  LIFTACTIV SPECIALIST

  Collagen Specialist

  Dagcrème

  Corrigeert sporen van collageenverlies op de huid.

 • Hyalu-Masker

  LIFTACTIV SPECIALIST

  Hyalu-Masker

  Gezichtsmaskers

  De huidvullende kracht van 1% hyaluronzuur in een potje.

 • Micro Hyalu Patches

  LIFTACTIV SPECIALIST

  Micro Hyalu Patches

  Een hyaluronzuur shot voor oogcontourtransformatie.

 • Meest gelezen

  Is er een verband tussen zuivel en acné?

  Expert talk

  Is er een verband tussen zuivel en acné?

  Kan het zijn dat de melk die jij bij het ontbijt drinkt je acné veroorzaakt? We onderzoeken het complexe verband tussen zuivelproducten en acné en de effecten die het kan hebben op de huid.

  Heb jij je wel eens afgevraagd of zuivel jouw acné veroorzaakt? Volgens wetenschappers zou dit weleens kunnen kloppen. Onderzoeken hebben aangetoond dat er een verband is tussen zuivel en acné. Maar voordat jij direct alle melk, kaas en andere zuivelproducten vermijdt, zou je het een en ander moeten weten van het effect op je huid en hoe je acné kunt voorkomen.

  Lees het artikel

  Wat is collageen?

  Ingrediënten

  Wat is collageen?

  Collageen is het belangrijkste eiwit in je lichaam. Maar wat doet het en waarom is het zo belangrijk? Vichy vertelt je alles over collageen.

  Lees het artikel

  go to top

  Skinconsult

  HUIDVEROUDERINGSALGORITME 
  ONTWIKKELD MET DERMATOLOGEN

  1 minuut
  om uw huid
  te analyseren

  Neem
  een selfie

  Vul uw 
  profiel in

  Ontvang uw persoonlijke huidadvies

  Fijne lijntjesJe sterkte
  Rimpels
  onder het oog
  Je prioriteit
  Gebrek aan
  stevigheid

  Ontdek
  skinconsultai

  circle1circle2circle3circle4