OK

OK Cancel

Thank you

Close

Hoe u vervellen tegen kunt gaan en mooi bruin kunt blijven?

Is uw huid eindelijk mooi bruin, begint deze te vervellen. Een probleem dat voor veel vrouwen maar al te bekend is. Zodra u begint te vervellen, wordt de bruine huid weer bleker. Om zo lang mogelijk bruin te blijven, moet u proberen het vervellen tegen te gaan. Vichy vertelt u hoe.

Wat is vervelling?

De huid is verdeeld in de opperhuid, de bovenste laag van uw huid, en de lederhuid. De opperhuid bestaat voor het grootste deel uit hoorncellen. Deze cellen worden continu vernieuwd. Ze “verplaatsen” zich van binnen naar buiten. De hoorncellen die zich aan de buitenkant van de huid bevinden gaan dood. Deze cellen vormen de hoornlaag. Deze laag beschermt u en zorgt ervoor dat uw huid niet uitdroogt. Deze huidlaag wordt in zo’n 30 dagen volledig vervangen. Wanneer uw huid wordt blootgesteld aan UV-stralen, zal de huid de opperhuid dikker maken om u te beschermen. Als u te lang in de zon zit, zal uw huid verbranden.

De cellen in de opperhuid zijn beschadigd en de huid maakt in snel tempo nieuwe cellen aan om de opperhuid te vervangen in plaats van de beschadigde huid. Uw huid gaat dan schilferen en de jonge opperhuid die tevoorschijn komt is zijn bruine kleur kwijt. Tijdens het vervellen kan de huid erg jeuken en bij ernstige verbranding kunnen er ook blaren ontstaan. Vaak gaat het vervellen ook sneller. Als de huid begint te vervellen is er niks meer aan te doen, u kunt vervellen geen halt toeroepen. Er zijn wel andere dingen die u kunt doen. Het hele proces van vervellen kan een week tot twee weken duren. Meestal komt het voor op de plekken die het meest worden blootgesteld aan de zon, zoals het gelaat en de schouders.

Vervellen voorkomen

Zorg dat uw huid goed gehydrateerd is. Drink voldoende water (ongeveer twee liter per dag) en gebruik een rijke hydraterende crème. Pas op met scrubben. Als u de huid gaat scrubben verwijdert u de dode huidcellen in de hoornlaag en verliest u uw bruine kleur waar u misschien wel zolang aan gewerkt hebt. Het is ook erg belangrijk om uzelf goed in te smeren met een goede factor, voordat u in de directe zon gaat zitten. Vermijd de zon als die op zijn hoogtepunt is tussen 11 uur s’ochtends en 3 uur s’middags zodat u niet verbrandt en vervelling kunt voorkomen.

Vervellen tegengaan

Vervellen voorkomen is dus eigenlijk de enige manier om vervellen tegen te gaan. Maar er zijn een aantal andere dingen die u kunt doen om ervoor te zorgen dat u zo lang mogelijk bruin blijft. Zorg ervoor dat uw huid goed gehydrateerd blijft en de kans krijgt om af te koelen. Gebruik een aftersun product om de huid te hydraten. Met de aftersun voor onder de douche kunt u de huid een verkoelende verzorging geven onder de douche. Als u vervelt, raakt u uw bruine huid kwijt, dat is een feit. Maar met een nieuwe huid komt ook een nieuwe kans om bruin te worden. Deze keer zonder te verbranden. De nieuwe opperhuid is gevoeliger voor de zon dan de bruine huid die aan vervellen is. Zorg ervoor dat u de nieuwe huid goed beschermt met een zonnecrème met minimaal factor 30.

Wil jij zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij je dichtstbijzijnde apotheek.

De oplossing van Vichy

 • Aftersun melk Ideal Soleil Vichy

  IDÉAL SOLEIL

  Aftersun melk

  Aftersun

  Voor mannen en vrouwen die op zoek zijn naar een hydraterende aftersun.

 • Crème dry touch SPF 50 Ideal Soleil Vichy

  IDÉAL SOLEIL

  Crème dry touch SPF 50

  Zonnecrème

  Voor mannen en vrouwen met een lichte, gemengde tot vette huid, die op zoek zijn naar een zonnebescherming die hun huid niet laat glimmen.

 • Meest gelezen

  Is er een verband tussen zuivel en acné?

  Expert talk

  Is er een verband tussen zuivel en acné?

  Kan het zijn dat de melk die jij bij het ontbijt drinkt je acné veroorzaakt? We onderzoeken het complexe verband tussen zuivelproducten en acné en de effecten die het kan hebben op de huid.

  Heb jij je wel eens afgevraagd of zuivel jouw acné veroorzaakt? Volgens wetenschappers zou dit weleens kunnen kloppen. Onderzoeken hebben aangetoond dat er een verband is tussen zuivel en acné. Maar voordat jij direct alle melk, kaas en andere zuivelproducten vermijdt, zou je het een en ander moeten weten van het effect op je huid en hoe je acné kunt voorkomen.

  Lees het artikel

  Wat is collageen?

  Ingrediënten

  Wat is collageen?

  Collageen is het belangrijkste eiwit in je lichaam. Maar wat doet het en waarom is het zo belangrijk? Vichy vertelt je alles over collageen.

  Lees het artikel

  go to top

  Skinconsult

  HUIDVEROUDERINGSALGORITME 
  ONTWIKKELD MET DERMATOLOGEN

  1 minuut
  om uw huid
  te analyseren

  Neem
  een selfie

  Vul uw 
  profiel in

  Ontvang uw persoonlijke huidadvies

  Fijne lijntjesJe sterkte
  Rimpels
  onder het oog
  Je prioriteit
  Gebrek aan
  stevigheid

  Ontdek
  skinconsultai

  circle1circle2circle3circle4