OK

OK Cancel

Thank you

Close

Een stralende huid dankzij vitamine C

 • favoriet

Vitamine C is een onmisbaar ingrediënt voor een gezond uitziende, frisse en stevige huid. Ben je op zoek naar een aantal voedzame producten die je huid een boost kunnen geven? Check dan deze ingrediënten die rijk zijn aan vitamine C, voor een gezond uitziende, stralende gloed.

Waarom is vitamine C zo belangrijk voor jouw huid?

Externe factoren kunnen ervoor zorgen dat onze huid er dof en grauw uit komt te zien, en door oxidatieve stress kan onze huid versneld verouderen. Gelukkig kan je met een dosis vitamine C voor een groot deel deze problemen aanpakken. Het is belangrijk om de huid gezond te houden met een goed dieet, maar verzorgingsproducten rijk aan vitamine C zijn ook belangrijk voor de huid. Onderzoek heeft aangetoond dat het plaatselijk aanbrengen van vitamine C op de huid helpt tegen hyperpigmentatie. Daarnaast helpt het tekenen van huidschade veroorzaakt door UV-stralen[1][2] te verminderen. Om huidschade te voorkomen helpt een goede zonbescherming[3] het best. Daarnaast heeft onderzoek aangetoond dat vitamine C helpt om de collageen productie te verbeteren. Zo kan je huid weer volume krijgen en er jonger uitzien[4].

Deze voordelen maken vitamine C een belangrijk ingrediënt om een jonge, gezond uitziende huid te helpen behouden met een frisse uitstraling. De nieuwste producten op de markt maken hier goed gebruik van. De Liftactiv Anti-Oxidanten Booster laat de huid er na tien dagen al duidelijk beter uitzien en laat vermoeidheid en fijne lijntjes zichtbaar verminderen met een stralende teint als resultaat[5]. Uiteraard, is vitamine C niet zomaar een trend, het is essentieel voor een gezond dieet. Dit betekent dat je huid zowel van binnen als van buiten met dit ingrediënt gevoed moet worden.

Hoe helpt vitamine C de vermoeide huid?

Vitamine C biedt een hoop voordelen, maar hoe werkt het nou als je het op het oppervlak van de huid aanbrengt? Wij vroegen dermatoloog Nina Roos om dit uit te leggen: “Vitamine C is in staat om het natuurlijke herstel van de huidcellen te versnellen, oftewel, het is in staat om het metabolisme van de cellen te versnellen. Dit betekent dat de huid eerder in staat is zich te herstellen en zichtbare tekenen van huidveroudering en vermoeidheid te verminderen. Vitamine C bevordert daarnaast de aanmaak van collageen, waardoor de huid elastischer wordt. Bovendien helpt het ook nog eens tegen alle schade die ontstaat door oxidatieve stress.” Vitamine C is dus perfect als je op zoek bent naar een ingrediënt dat een doffe of vermoeid uitziende huid tegengaat.

Hoe behoud je zoveel mogelijk vitamine C

Wat zijn de beste manieren om vitamine C te koken en te conserveren, om hier zoveel mogelijk van binnen te krijgen? Over het algemeen kan je deze producten het beste zo kort mogelijk koken, om de voedingswaarde zo hoog mogelijk te houden .

Sinaasappels hebben een goede reputatie als het gaat om de hoeveelheid vitamine C. En dat ligt aan hun kleur. Sinaasappels bevatten indrukwekkende hoeveelheden betacaroteen (hierdoor krijgt een sinaasappel zijn oranje kleur). Echter als je deze zou koken blijft er weinig over van hun hoge vitamine C gehalte. Voedingsdeskundige Raphaël Gruman legt uit dat sinaasappels thermocentrisch zijn, wat betekent dat de mineralen en vitamines extreem gevoelig zijn voor licht en hitte, deze kan je het beste gewoon direct opeten voor een goede dosis vitamine C[6].

Tomaten bevatten ook een goede voorraad vitamine C. Een snelle thuisgemaakte pastasaus is veel gezonder dan een kant-en-klare saus, die vaak veel te veel suiker bevatten. Laat ze niet te lang koken, want zo verlies je een groot deel van de vitamine C. Ga voor een stevige pastasaus die kort verhit is in de pan.

Wortels zijn ook erg rijk aan vitamine C. Net als sinaasappels, bevatten ze veel vitamine C. Ook wortels bevatten een flinke hoeveelheid betacaroteen, ook wel pro-vitamine A, een bekend ingrediënt tegen huidveroudering. Rauwe wortels zijn veruit het meest voedzaam, probeer ze geraspt of voeg ze in dunne plakjes toe aan een salade. Als je op zoek bent naar een lekkere en gezonde maaltijd, die ook goed is voor je huid. Ga dan op zoek naar producten die ook rijk zijn aan antioxidanten.

Wil jij zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij je dichtstbijzijnde apotheek.

[1]Telang, P. ‘Vitamin C in Dermatology’ in Indian Dermatology Online Journal 4.2 (2013) pp. 143-146 [Accessible at: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3673383/]
[2]Fitzpatrick R.E., Rostan E.F. ‘Double-blind, half-face study comparing topical vitamin C and vehicle for rejuvenation of photodamage’ in Dermatological Surgery 28.3 (2002) p. 231-236 [Accessible at: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11896774]
[3]Darr, D., Dunston, S. et al, ‘Effectiveness of antioxidants (vitamin C and E) with and without sunscreens as topical photoprotectants’ in Acta dermato-venereologica 76.4 (1996) pp. 264-268 [Accessible at: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/8869680]
[4]Boyera, N. Galey, I. and Bernard, B.A. ‘Effect of vitamin C and its derivatives on collagen synthesis and cross-linking by normal human fibroblasts’ in Internet Journal of Cosmetic Science 20.3 (1998) pp. 151-158 [Accessible at:  https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18505499]
[5]Vichy Anti-Oxidanten Booster, getest op 40 vrouwen onder klinische omstandigheden. 15% pure vitamine C.
[6] http://www.livestrong.com/article/547867-what-does-cooking-do-to-vitamin-c/: See quote from Office of Dietary Supplements at the National Institute of Health.

De oplossing van Vichy

 • Liftactiv anti-oxidanten booster | Vichy

  LIFTACTIV SUPREME

  Anti-Oxidanten Booster

  Versterkende Booster

  Anti-oxiderende huidverzorging met Vitamine C voor de strijd tegen tekenen van huidveroudering en vermoeidheid na 10 dagen.

 • Versterkende dagelijkse booster

  MINÉRAL 89

  Versterkende dagelijkse booster

  Versterkende Booster

  De dosis kracht voor uw huid

 • Nieuw

  Liftactiv Glyco-C Ampullen

  LIFTACTIV SPECIALIST

  Liftactiv Glyco-C Ampullen

  Ampullen

  Een innovatie op het gebied van Anti-Aging die verschillende vormen van hyperpigmentatie (donkere plekjes, ouderdomsvlekken en restlittekens) helpt verminderen.

 • Nieuw

  Peptide-C Anti-aging Ampullen

  LIFTACTIV SPECIALIST

  Peptide-C Anti-aging Ampullen

  Serum

  10% pure vitamine C, anti-ageing biopeptiden, multi-moleculair hyaluronzuur van natuurlijke oorsprong

 • Collagen Specialist SPF25

  LIFTACTIV SPECIALIST

  Collagen Specialist SPF25

  Dagcrème

  Anti-ageing biopeptide en vitamine Cg, gecombineerd met breedspectrum SPF25, om de zichtbare tekenen van collageenverlies in de huid te verminderen

 • Meest gelezen

  Is er een verband tussen zuivel en acné?

  Expert talk

  Is er een verband tussen zuivel en acné?

  Kan het zijn dat de melk die jij bij het ontbijt drinkt je acné veroorzaakt? We onderzoeken het complexe verband tussen zuivelproducten en acné en de effecten die het kan hebben op de huid.

  Heb jij je wel eens afgevraagd of zuivel jouw acné veroorzaakt? Volgens wetenschappers zou dit weleens kunnen kloppen. Onderzoeken hebben aangetoond dat er een verband is tussen zuivel en acné. Maar voordat jij direct alle melk, kaas en andere zuivelproducten vermijdt, zou je het een en ander moeten weten van het effect op je huid en hoe je acné kunt voorkomen.

  Lees het artikel

  Mee-eters verwijderen? Zo komt u er definitief van af!

  Expert talk

  Mee-eters verwijderen? Zo komt u er definitief van af!

  Iedereen heeft ze wel eens: mee-eters (ook wel comedonen  of blackheads genoemd). Ze komen voor op de neus, hals, voorhoofd en kin. Op de wangen komen ze minder vaak voor, maar hoe komt dat? Dit heeft te maken met de zogenaamde T-zone. Zoals u misschien zelf wel eens gemerkt hebt, is de huid niet overal hetzelfde. Vaak is de huid op het voorhoofd de neus en kin wat vetter dan de huid op de wangen en de hals. Deze drie plekken vormen samen als het ware de letter T, vandaar de T-zone. Mee-eters ontstaan wanneer het talg in de talgklier zich ophoopt, oxideert de talg. Hierdoor verkleurt het talg en worden zwarte puntjes zichtbaar. Lees hier wat u kunt doen tegen deze zwarte puntjes en wat u vooral moet laten.

  Lees het artikel

  go to top