OK

OK Cancel

Thank you

Close

Een stralende huid dankzij vitamine C

Vitamine C (ascorbinezuur) is een onmisbaar ingrediënt voor een gezond uitziende, frisse en stevige huid. De voornaamste bron van vitamine C is uw voeding, maar wist u dat een huidverzorgingsproduct met vitamine C het verschil kan maken? Geef uw huid een boost en ontdek hoe u vitamine C opneemt in uw dagelijkse routine.

Waarom is vitamine C een dierbare bondgenoot voor de huid?

Naast de talrijke voordelen voor ons immuunsysteem, is vitamine C ook een krachtig antioxidant dat belangrijk is voor onze gezondheid en helpt tegen huidveroudering. Vitamine C verdedigt de huid tegen huidschade veroorzaakt door verschillende externe factoren zoals uv-stralen[1][2] (verantwoordelijk voor 80% van de vroegtijdige huidveroudering). Daarnaast heeft onderzoek ook aangetoond dat vitamine C helpt om de collageenproductie te verbeteren waardoor de huid weer volume krijgt en er jonger uitziet[3].

Dermatoloog Nina Roos legt het uit voor ons:
Vitamine C stimuleert het natuurlijke herstel van de huidcellen, oftewel, het versnelt het metabolisme van de cellen. Zo kan de huid zich sneller herstellen en verminderen zichtbare tekenen van huidveroudering en vermoeidheid. Vitamine C bevordert ook nog eens de aanmaak van collageen, dat de huid elastischer maakt, en helpt het tegen alle schade die ontstaat door oxidatieve stress.

Op zoek naar een bestanddeel dat een doffe of vermoeid uitziende huid behandelt? Vitamine C is de oplossing voor dit probleem.

In welke voedingsmiddelen zit er vitamine C?

Een gebalanceerd dieet is fundamenteel voor een gezonde levensstijl. Bent u op zoek naar een lekkere en gezonde maaltijd, die ook nog eens goed is voor uw huid? Dan gaat u best op zoek naar ingrediënten die rijk zijn aan vitamine C en antioxidanten. Om de vitamines of antioxidanten in uw voeding niet te verliezen, verwerk of kookt u best de voedingswaren zo weinig mogelijk[1].

5 voedingsmiddelen rijk aan vitamine C:

 • Sinaasappels hebben een goede reputatie als het gaat over de hoeveelheid vitamine C en de indrukwekkende hoeveelheid betacaroteen (waardoor sinaasappels hun oranje kleur krijgen). Voedingsdeskundige Raphaël Gruman legt uit dat sinaasappels thermocentrisch zijn. Wat wil zeggen dat de mineralen en vitamines binnenin, extreem gevoelig zijn voor licht en hitte. Een sinaasappel eet u best direct op voor een lekkere dosis vitamine C.
 • Tomaten zitten ook tjokvol vitamine C. Een verse pastasaus is gezonder dan een verpakte kant-en-klare saus, vaak hebben die te veel suiker. Zelfgemaakte pastasaus kookt u best niet te lang, zo behoudt u het leeuwendeel van de vitamine C uit de tomaten. Een stevige pastasaus die kort gekookt is in de pan is niet alleen rijk aan vitamine C, maar ook een echte smaakbom.
 • Wortels zijn (net als sinaasappels) rijk aan vitamine C en gevuld met een flinke hoeveelheid betacaroteen (pro-vitamine A). Betacaroteen is een bestanddeel dat helpt huidveroudering tegen te gaan. Rauwe wortels zijn de meest voedzame optie, rasp ze of voeg ze toe in dunne plakjes aan een frisse salade.
 • Paprika's, met name gele paprika's, kunt u rauw of gekookt eten en bevatten daarbovenop een hoop vitamine C. Natuurlijk haalt u er meer vitamines uit als u ze zo rauw mogelijk opeet.
 • Verse peterselie is een plant met veel pluspunten, maar ook boordevol vitamine C. Makkelijk te kweken in de tuin of in een bloembak, waardoor u in een handomdraai gerechten of dressings extra smaak geeft (en vitamines).

Waarom vitamine C opnemen in mijn huidverzorgingsroutine?

Een dieet boordevol vitamine C is een eerste stap voor een huid die er stralend en fris uitziet. Als u het plaatje aanvult met verzorgingsproducten die rijk zijn aan vitamine C, dan heeft u een perfecte combinatie te pakken.

Onderzoek toonde aan dat het smeren van vitamine C op de huid helpt tegen hyperpigmentatie en het tekenen van huidschade, veroorzaakt door uv-stralen[1][2], vermindert. De meeste huidschade voorkomt u in de eerste plaats door regelmatig een goede zonbescherming te gebruiken[3]. Het is ook bewezen dat vitamine C helpt de collageenproductie te verbeteren waardoor de huid meer volume krijgt en er jonger gaat uitzien[4].

Vitamine C is desondanks zijn sterke eigenschappen, een kwetsbare stof en kan oxideren als het in contact komt met lucht, warmte of licht. Dat kan ervoor zorgen dat het effect van het product gaat afnemen.

Daarom dat Vichy Laboratoires hypergeconcentreerde formules in amberkleurige glazen ampullen heeft ontwikkeld? De Peptide-C Anti-aging Ampullen en Liftactiv Glyco-C Ampullen verrijkt met vitamine C. Het kleine glazen flesje beschermt de actieve bestanddelen tegen oxidatie, waardoor het product zijn efficiëntie niet verliest. De ampullen zijn daarbovenop exact gedoseerd voor dagelijks gebruik waardoor ze makkelijk te gebruiken zijn. Onze experten besteedden ook bijzondere aandacht aan de pH-waarde van de formule in de ampullen. Een pH-waarde hoger dan 3,5 zorgt er waarschijnlijk voor dat het product minder effectief is. De experten van Vichy slaagden erin om de pH-waarde te verlagen tot 2,8!

Al deze voordelen zorgen ervoor dat vitamine C een belangrijk rol speelt voor uw huid. Een combinatie van gebalanceerde voeding en een huidverzorging met vitamine C laat uw huid genieten, zowel vanbinnen als vanbuiten.

Wilt u zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij uw dichtstbijzijnde apotheek.[1] Telang, P. ‘Vitamin C in Dermatology’ in Indian Dermatology Online Journal 4.2 (2013) pp. 143-146 [Accessible at: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3673383/]
[2] Fitzpatrick R.E., Rostan E.F. ‘Double-blind, half-face study comparing topical vitamin C and vehicle for rejuvenation of photodamage’ in Dermatological Surgery 28.3 (2002) p. 231-236 [Accessible at: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11896774]
[3] Boyera, N. Galey, I. and Bernard, B.A. ‘Effect of vitamin C and its derivatives on collagen synthesis and cross-linking by normal human fibroblasts’ in Internet Journal of Cosmetic Science 20.3 (1998) pp. 151-158 [Accessible at: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/18505499/]
[4] http://www.livestrong.com/article/547867-what-does-cooking-do-to-vitamin-c/: See quote from Office of Dietary Supplements at the National Institute of Health.

De oplossing van Vichy

 • Liftactiv anti-oxidanten booster | Vichy

  LIFTACTIV SUPREME

  Anti-Oxidanten Booster

  Versterkende Booster

  Anti-oxiderende huidverzorging met Vitamine C voor de strijd tegen tekenen van huidveroudering en vermoeidheid na 10 dagen.

 • Versterkende dagelijkse booster

  MINÉRAL 89

  Versterkende dagelijkse booster

  Versterkende Booster

  De dosis kracht voor uw huid

 • Liftactiv Glyco-C Ampullen

  LIFTACTIV SPECIALIST

  Liftactiv Glyco-C Ampullen

  Ampullen

  Een innovatie op het gebied van anti-aging die verschillende vormen van hyperpigmentatie (donkere plekjes, ouderdomsvlekken en restlittekens) helpt verminderen.

 • Nieuw

  Peptide-C Anti-aging Ampullen

  LIFTACTIV SPECIALIST

  Peptide-C Anti-aging Ampullen

  Serum

  10% pure vitamine C, anti-aging biopeptiden, multi-moleculair hyaluronzuur van natuurlijke oorsprong

 • Collagen Specialist SPF25

  LIFTACTIV SPECIALIST

  Collagen Specialist SPF25

  Dagcrème

  Anti-aging biopeptide en vitamine Cg, gecombineerd met breedspectrum SPF25, om de zichtbare tekenen van collageenverlies in de huid te verminderen

 • Meest gelezen

  Is er een verband tussen zuivel en acné?

  Expert talk

  Is er een verband tussen zuivel en acné?

  Kan het zijn dat de melk die jij bij het ontbijt drinkt je acné veroorzaakt? We onderzoeken het complexe verband tussen zuivelproducten en acné en de effecten die het kan hebben op de huid.

  Heb jij je wel eens afgevraagd of zuivel jouw acné veroorzaakt? Volgens wetenschappers zou dit weleens kunnen kloppen. Onderzoeken hebben aangetoond dat er een verband is tussen zuivel en acné. Maar voordat jij direct alle melk, kaas en andere zuivelproducten vermijdt, zou je het een en ander moeten weten van het effect op je huid en hoe je acné kunt voorkomen.

  Lees het artikel

  Wat is collageen?

  Ingrediënten

  Wat is collageen?

  Collageen is het belangrijkste eiwit in je lichaam. Maar wat doet het en waarom is het zo belangrijk? Vichy vertelt je alles over collageen.

  Lees het artikel

  go to top

  Skinconsult

  HUIDVEROUDERINGSALGORITME 
  ONTWIKKELD MET DERMATOLOGEN

  1 minuut
  om uw huid
  te analyseren

  Neem
  een selfie

  Vul uw 
  profiel in

  Ontvang uw persoonlijke huidadvies

  Fijne lijntjesJe sterkte
  Rimpels
  onder het oog
  Je prioriteit
  Gebrek aan
  stevigheid

  Ontdek
  skinconsultai

  circle1circle2circle3circle4