OK

OK Cancel

Thank you

Close

Hoe u vlekjes kunt voorkomen de een stralende gloed kunt behouden na de zwangerschap

Een pasgeboren baby is een groot wonder dat u beslist moet vieren. De vlekjes die na de zwangerschap op uw gelaat verschijnen zijn echter wat minder welkom. Wij geven u tips waarmee u die stralende gloed, die u tijdens de zwangerschap had, te behouden en vlekjes op de huid te helpen voorkomen. Zo kunt u blijven genieten van een gezond uitziende, stralende teint, ook na de zwangerschap.

Maak gebruik van producten die mild zijn voor de huid

Van een rode huid tot schilfers en van een vet voorhoofd tot uitbraken van acné. De huid is het meest gevoelig vlak na de zwangerschap. Op dit moment gaan de hormonen in je lichaam weer terug naar het niveau van voor je zwangerschap. Om er zeker van te zijn dat je geen last krijgt van een vette huid met onzuiverheden, zoals vlekjes, puistjes en mee-eters, raden we aan om huidverzorgingsproducten te gebruiken die geschikt zijn voor een gevoelige huid.

Less is more: uw nieuwe verzorgingsroutine

U bent hoogstwaarschijnlijk al hartstikke druk met uw boeleke, maar het is belangrijk om te weten dat dit niet het moment is om uw beauty regime aan te passen. Houd  uw verzorgingsroutine eenvoudig! Een product voor de reiniging van uw huid gevolgd met een hydraterende mist zullen helpen om vlekjes en puistjes, die door hormonen veroorzaakt worden, tegen te gaan. Daarbij hoeft de teint niet gebukt te gaan aan een overmaat aan verzorgingsproducten.

Wat u moet eten en drinken

U eet niet meer voor twee. Let er echter wel op dat u voldoende blijft eten en dan vooral ook gezond. Vergeet ook niet voldoende te drinken. Noten, vis, groene bladgroentes en tomaten staan allemaal bekend om hun positieve invloed die zij op de huid hebben.

Vermijd de zon als het kan

De huid is na de zwangerschap extra gevoelig. Daarom kunt u het beste uit de zon blijven tussen 11 uur ‘s ochtends en 3 uur ‘s middags. UV-stralen kunnen er namelijk voor zorgen dat melasma ontstaat. Dit zijn donkerdere plekken op de huid (gelukkig niet gevaarlijk) die door veel vrouwen worden opgemerkt tijdens de zwangerschap.[1] Het ligt natuurlijk voor de hand dat u een zonnebrandcrème moet gebruiken die geschikt is voor een gevoelige huid. Smeer de zonnebrand dagelijks en regelmatig op uw huid, of het zonnetje nou schijnt of niet.


Probeer veel te slapen

Dit is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan met een pasgeboren baby, maar een goede nachtrust gaat de ruwe, oneven teint, waar veel jonge moeders last van hebben tegen. Mocht het ‘s nachts niet lukken, probeer dan gebruik te maken van het middagdutje dat uw kleintje doet. Al is het maar een half uurtje, dit extra beetje slap kan wonderen doen voor je huid.

Wil jij zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij je dichtstbijzijnde apotheek.

[1]
http://www.babycentre.co.uk/a553242/skin-problems-after-having-a-baby

Meest gelezen

Is er een verband tussen zuivel en acné?

Expert talk

Is er een verband tussen zuivel en acné?

Kan het zijn dat de melk die jij bij het ontbijt drinkt je acné veroorzaakt? We onderzoeken het complexe verband tussen zuivelproducten en acné en de effecten die het kan hebben op de huid.

Heb jij je wel eens afgevraagd of zuivel jouw acné veroorzaakt? Volgens wetenschappers zou dit weleens kunnen kloppen. Onderzoeken hebben aangetoond dat er een verband is tussen zuivel en acné. Maar voordat jij direct alle melk, kaas en andere zuivelproducten vermijdt, zou je het een en ander moeten weten van het effect op je huid en hoe je acné kunt voorkomen.

Lees het artikel

go to top

Skinconsult

HUIDVEROUDERINGSALGORITME 
ONTWIKKELD MET DERMATOLOGEN

1 minuut
om uw huid
te analyseren

Neem
een selfie

Vul uw 
profiel in

Ontvang uw persoonlijke huidadvies

Fijne lijntjesJe sterkte
Rimpels
onder het oog
Je prioriteit
Gebrek aan
stevigheid

Ontdek
skinconsultai

circle1circle2circle3circle4